Mariusz Stepinski (stânga) / Foto: Profimedia

Rapid vizează doi atacanți. Sunt internaționali pentru țările lor, unul a fost la EURO

articol scris de Digi Sport
31.08.2024, 13:45
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Marius Șumudică (53 de ani), noul antrenor al Rapidului, pregătește noi transferuri în Giulești. Vișiniii se clasează pe locul șapte înaintea meciului cu Universitatea Craiova de sâmbătă, 31 august, în direct pe Digi Sport 1.

În actualul sezon jucătorii din Grant au înregistrat o singură victorie, cinci egaluri și o înfrângere.

Elevii lui Șumi vor face deplasarea pe stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova pentru disputarea meciului din etapa cu numărul opt.

Rapid a luat referințe despre doi atacanți cu cotă foarte bună: georgianul Giorgi Kvilitaia și polonezul Mariusz Stepinski

Conform informațiilor oferite de Digi Sport, Rapid vrea să-și întărească lotul înainte de pauza competițională destinată acțiunii echipei naționale și ar fi pus ochii pe doi atacanți din Cipru.

Unul dintre ei este atacantul georgian Giorgi Kvilitaia (30 de ani), care evoluează în prezent la Aris Limassol. Echipa sa ocupă prima poziție în campionatul cipriot după primele două etape, cu două victorii din tot atâtea posibile.

În ultimul meci disputat de Aris Limassol, 1-0 cu Omonia 29is Maiou, Kvilitaia a fost chiar marcatorul unicului gol ce a adus victoria.

Cea mai mare sumă de transfer a înregistrat-o în momentul în care a fost adus de KAA Gent de la Rapid Viena, 3.000.000 de euro.

  • Giorgi Kvilitaia a mai fost legitimat la Dinamo Tbilisi, Rapid Viena, KAA Gent și APOEL Nicosia.
  • Giorgi Kvilitaia are 38 de prezențe la naționala Georgiei, în care a înscris 6 goluri și a oferit 3 pase decisive.
  • Giorgi Kvilitaia a fost prezent în lotul țării sale la EURO 2024, unde a prins 2 minute în meciul cu Cehia din grupe.
  • Giorgi Kvilitaia este cotat la 1,6 milioane de euro, conform Transfermarkt.
Marc Cucurella în duel cu Giorgi Kvilitaia / Foto: Profimedia

Cel de-al doilea atacant este polonezul Mariusz Stepinski (29 de ani), care evoluează în prezent la Omonia Nikosia. Vârful este cotat la 1,4 milioane de euro de Transfermarkt.

Rapid ar intenționa să-l cumpere pentru 400-500.000 de euro, iar cluburile negociază în momentul de față, conform informațiilor oferite de Sport.ro.

  • Mariusz Stepinski a jucat pentru echipe precum Aris Limassol, Hellas Verona, Lecce, Chievo Verona, Nantes, Ruch Chorzow, FC Nurnberg, Wisla Krakow și Widzew Lodz.
  • Fotbalistul polonez a bifat 84 de apariții în tricoul lui Aris, în care a marcat 20 de goluri și 10 pase decisive, în cele peste 4000 de minute petrecute pe gazon.

Claudiu Petrila, jucătorul de care Marius Șumudică este convins că va ajunge la echipa națională

Marius Șumudică a susținut o conferință de presă, joi, 29 august, înainte de duelul cu Universitatea Craiova. Pe lângă prefațarea jocului de pe ”Ion Oblemenco”, ”Șumi” a abordat și subiectul jucătorilor de la Rapid, care pot face pasul în viitor spre echipa națională. 

Claudiu Petrila (23 de ani) a fost jucătorul evidențiat de tehnicianul din Grant, pe care speră să îl vadă sub comanda lui Mircea Lucescu (79 de ani) în cel mai scurt timp.

"E greu acolo în partea stângă, pentru că echipa națională este acoperită, dar Petrila cu siguranță crește. Crește de la meci la meci. Eu îl cunosc de la CFR Cluj. Cu mine a jucat la CFR în primă parte, în cele șapte meciuri cât am antrenat în campionat.

Eu l-am folosit titular și în cupele europene. Venise de la Sepsi. Eu încerc să dau șansa jucătorilor români și să-i cresc, dar într-un mediu propice și să aibă jucători cu experiență pe lângă ei.

Eu când am luat campionatul cu Astra, aduceți-vă aminte, m-am bazat mai mult pe jucători de peste treizeci de ani. L-am ajutat pe Ioniță să ajungă la echipa națională (n.r. Alexandru Ioniță). Ce puteam să fac pentru jucătorii tineri, făceam.

Petrila este un jucător care bate la porțile echipei naționale, dar nu este problema mea asta. Avem un selecționer care va decide în viitor", a declarat Marius Șumudică, în cadrul unei conferințe de presă.

  • 1,8 milioane de euro este cota de piață a lui Claudiu Petrila, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.
  • Petrila a jucat 35 de meciuri pentru echipa din Giulești, perioadă în care a înregistrat opt goluri și nouă pase decisive.

Etichete: rapid , marius sumudica , rapid transferuri


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Marseille l-a adus pe Adrien Rabiot

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Întăriri” pentru Dinamo, înaintea partidei cu Oțelul Galați

Guardiola, comparație amuzantă cu Haaland, înaintea primului meci din Champions League

Iosif Rotariu a semnat cu un club din SuperLigă

Bătaie de joc! Încă o lovitură pentru Ianis Hagi la Rangers

Citeşte şi

Dani Coman, despre ce are nevoie Marius Șumudică pentru a reuși la Rapid

Exclusiv ”Vă gândiți la titlu?” Răspunsul sincer al lui Ioan Ovidiu Sabău

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

A devenit Campion Mondial alături de Lionel Messi, iar acum va fi evaluat psihologic, într-un dosar de viol citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului