Petrolul se scufundă?! Clubul a cerut Tribunalului Prahova pe 30 decembrie 2024 intrarea în concordat preventiv
articol scris de Cristian Zagaradniuc08.01.2025, 10:34
Supercupa Spaniei: Real Madrid - Mallorca, joi, 21:00, DGS 1
Scoția Premiership: Dundee - Rangers, joi, 22:00, DGS 2
Noua formă juridică la care apelează cluburile de fotbal din România care au probleme cu banii nu mai este intrarea în insolvență, ci concordatul preventiv.
După FC Mioveni și Poli Iași, acum este rândul Petrolului să solicite acest lucru.
Practic, dacă Tribunalul Prahova va soluționa în favoarea Petrolului dosarul nr.5348/105/2024 depus pe 30 decembrie 2024, clubul se va putea reorganiza fără să riște într-un anumit interval orice executare silită.
Petrolul a cerut intrarea în concordat preventiv pentru a reeșalona plățile scadente și să nu poată fi executat silit
Conform siteului supervizor.ro, ”prin această solicitarea recunoaşte (n.r. Petrolul) că se află în 'dificultate financiară' şi vrea să ajungă la o înţelegere cu creditorii ('contract încheiat între debitorul în dificultate financiară, pe de o parte, şi creditorii care deţin cel puţin 75% din valoarea creanţelor acceptate şi necontestate, pe de altă parte'), urmând să achite toate datoriile pe baza unui 'plan de redresare'”.
Conform bilanţului public, ”Asociația Clubul Sportiv Petrolul 52”, prin intermediul căreia îşi desfăşoară activitatea echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, a înregistrat pierderi de 11.289.023 lei în 2023 şi de 7.251.954 lei în 2022, iar la 31 decembrie 2023 înregistra datorii totale de 23.031.826 lei!
Adică aproximativ 4,6 milioane de euro!
Pe înțelesul tuturor, concordatul preventiv este o formă simplificată a insolvenței, dar, foarte important, marea deosebire dintre cele două forme este că nu se taie din datorii, ci sunt reeșalonate întro perioadă acceptată de instanță.
Ce înseamnă concordatul preventiv
Conform firmei de audit și consultanță KPMG, ”concordatul Preventiv este o procedură destinată societăților aflate în dificultate, adică acelor societăți care se confruntă cu dificultăți rezultând din orice fel de împrejurare, ce constituie o amenințare reală și serioasă pentru capacitatea viitoare a respectivelor firmei de a-și plăti datoriile la scadență, în lipsa luării unor măsuri adecvate.
Procedura de Concordat setează un cadru procedural care permite suspendarea executărilor silite și restructurarea societății în dificultate pe baza unui plan de restructurare votat de creditorii afectați și omologat de judecătorul-sindic”.
Etichete: bani petrolul , concordat preventiv , concordat petrolul
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții