Mihai Rotaru, finanțatorul echipei Universitatea Craiova / Foto: Captură Digi Sport

Exclusiv Mihai Rotaru a intervenit, după ce a auzit ce a spus Gigi Becali despre regula U21. Ce propuneri are pentru FRF

articol scris de Digi Sport
25.06.2024, 18:41
  • Media: Liga Digisport, miercuri, 17:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, DGS 1

Mai mulți patroni din SuperLiga României s-au opus de-a lungul timpului regulii U21, iar printre ei se află inclusiv Gigi Becali (66 de ani) și Mihai Rotaru.

Latifundiarul din Pipera chiar a susținut în urmă cu o zi, 24 iunie, că nu vrea să mai respecte această regulă și că a purtat mai multe discuții cu patronii din România.

Mihai Rotaru, despre regula U21: ”Așa se ajunge să dea patronul un cartonaș roșu”

La o zi distanță de la declarațiile date de Gigi Becali, Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a reacționat și el pe marginea acestui subiect și a anunțat că va purta o discuție cu Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

De asemenea, Mihai Rotaru a adus mai multe argumente în favoare renunțării la regula U21, dar și mai multe propuneri pentru FRF.

”Urmează să am o întâlnire cu domnul Răzvan Burleanu. Trebuia în ziua meciului cu Belgia, dar am zis că au treburi mai importante. Avem o serie de argumente care nu susțin această regulă, o serie de fapte care au un rezultat negativ.

Cluburile mari cum sunt CFR, Craiova, Rapid, FCSB, vor încerca să ia câți mai mulți tineri U-21. Vor exista două variante. Să rămână la lot, dar să nu joace, sau să fie împrumutați.

Ajungem așa la cazurile Rareș Pop, Vulturar și Musi, care nu vor juca în meciurile directe. Așa se ajunge să dea patronul un cartonaș roșu. Nu contest că nu ajută în anumite direcții, dar ar trebui găsite soluții.

Cum le dai continuitate jucătorilor care trec de U21? Federația vine și spune că ne ajută să vindem. Atunci lăsați-ne să lărgim și aria de selecție. Să luăm jucători tineri din Africa, din alte țări și să îi vindem.

Scopul este de a mări aria de selecție. Doar doi jucători sunt rezultatul locului U-21 la echipa națională, Racovițan și Bîrligea. Trebuie să se vină cu o altă soluție.”, a spus Mihai Rotaru în emisiunea Digi Sport Special.

Gigi Becali, decizie radicală înainte de FCSB - Corvinul: "O să vezi că eu nu joc în Supercupă cu U21! Îi bag pe cei mai buni!"

ÎN DIRECT la Digi Sport, Gigi Becali (65 de ani) a dezvăluit că a luat o decizie fără precedent în fotbalul românesc: nu va respecta regula U21.

Patronul roș-albaștrilor a dat asigurări că își asumă orice riscuri și consecințe după această decizie și vă vrea să alinieze cel mai bun 11, în tentativa de a pregăti echipa pentru partidele din preliminariile Ligii Campionilor.

"Pe mine mă interesează un singur lucru. Pe mine lasă-mă în pace. Nu abuza că România e o țară mai slabă și că oamenii sunt mai naivi. Pe mine mă interesează ca eu să joc Supercupa cu echipa pe care vreau să o fac eu. Vreau să câștig bani, vreau Liga Campionilor. Federația mă oprește.

Eu fac ce zice Burleanu după ce am băgat milioane? Cum adică să joc eu cu U21? Burleanu pierde, câștigă, ia bani. Îmi dă Burleanu mie ceva? Am înțeles că o să dea pe copii și juniori. Dă de la Guvern sau de la UEFA. O să vezi că eu nu joc în Supercupă cu U21. Eu în Supercupă o să verific echipa. Nu joc cu U21. Îi bag pe cei mai buni! Nu mă obligi pe mine să joc cu U21.

M-au amăgit. M-am întâlnit cu Șucu, Varga, Rotaru că nu mai jucăm cu U21. Care lege? Este o lege care e Stalin. Stalin a furat puterea și a făcut ce a vrut. Așa au făcut și ei. Ei nu văd că nu mai merg astea. Nu mai merge așa. Tirania de a folosi votul majorității împotria minorității. Așa vreau, să dea (n.r. meci pierdut 3-0). Merg la TAS. Să vedem dacă la TAS pot să spună că mă pot obliga. Eu le trimit foaie înainte, că nu mai vreau regula asta.

Nu trebuie să am cea mai bună echipă când joc cu Maccabi? Nu pot să fac experiența mea de echipă. Să fac selecția mea. Mă deranjează impunerea. Nu mai este Tavi Popescu. Aici nu mai e vorba de impunere. Nu mai e vorba de principiu. Acum trebuie să îmi fac echipa de Liga Campionilor și am 3-4 meciuri înainte.

Așa am vorbit. Am avut încredere, dar nu s-a mai făcut nimic. Acum eu ce fac? Nu am vrut să forțez. Să vadă că eu caut pacea, pe mine nu mă interesează ce prime luați, vreau să mă lăsați pe mine și pe familia mea în pace. .", a declarat Gigi Becali, la Liga Digisport.

Etichete: mihai rotaru , regula u21


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei

În timp ce companiile din țările din întreaga lume cochetează cu ideea de a implementa săptămâna de lucru mai scurtă, Grecia a introdus o săptămână de lucru de 48 de ore, față de cea de 40 de ore. Măsura, descrisă de sindicate ca fiind „barbară” a intrat în vigoare luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Florin Prunea a văzut noile echipamente ale FCSB-ului și a rostit un singur cuvânt, în direct la TV

Supercomputerul Opta a făcut predicția, înainte de România - Olanda

Presa britanică a spus cu ce scor se va termina România - Olanda: "Victorie ușoară!"

E gata! Anunțul făcut de Cristiano Ronaldo, după ce a plâns în hohote pe teren

Cum au numit olandezii România, cu câteva ore înaintea meciului de la EURO 2024

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Ilie Dumitrescu știe cine e selecționerul ideal pentru România

Nota 4! Spaniolii l-au pus la zid pe arbitrul de la România - Olanda: ”A inventat!” / ”Slab!”

Radu Drăgușin a numit echipa care ”poate câștiga cu ușurință Europeanul”, după ce România a părăsit competiția

Dilema lui Ronald Koeman, după ce a eliminat-o pe România de la EURO 2024: ”E dificil de explicat”

Citeşte şi

Exclusiv Gigi Becali iese la atac. ”Am avut încredere, dar nu s-a mai făcut nimic. Acum eu ce fac?”

Un oficial al FRF ”a dat de pământ” cu contestatarii ”Regulii U21”: ”Să facă ceva concret”

PEROZFiica lui Heidi Klum face furori pe plajă în Sardinia. Leni are 20 de ani și este model

FILM NOWA fost diagnosticată cu scleroză multiplă, dar continuă să arate uimitor. Cum a apărut Selma Blair la Săptămâna Modei de la Paris

Echipa de start a României cu Olanda în optimi la EURO! Doi titulari noi și o mișcare tactică spectaculoasă citeşte ştirea pe Prosport.ro

Selecționerul a decis. Ei vor fi executanții României de la 11 metri, în meciul cu Țările de Jos citeşte ştirea pe ziare.com

Portar din Liga 1, după gratii la doar 32 de ani. Revolta soției: „Legea nu este egală pentru toți" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Vârsta, doar un număr pentru ea. Loredana Groza, trup de zeiță într-o fustă super scurtă, la 54 de ani. Fanii: „Absolut divină!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Vârsta, doar un număr pentru ea. Loredana Groza, trup de zeiță într-o fustă super scurtă, la 54 de ani. Fanii: „Absolut divină!”

Digi World

De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor studii

Digi Animal World

Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se târăște din apă