Marius Șumudică / Foto: Profimedia

Marius Șumudică nu s-a mai abținut și l-a ironizat pe Neil Lennon după UTA - Rapid 1-1

articol scris de Digi Sport
17.07.2024, 20:25
  • SuperLiga: FC Buzău - Oțelul, sâmbătă, 18:45, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Farul, sâmbătă, 21:30, DGS 1

Rapid a încheiat la egalitate cu UTA Arad, scor 1-1, în prima etapă din SuperLigă.

Partida a reprezentat primul meci oficial pe banca Rapidului, pentru Neil Lennon (53 de ani).

Marius Șumudică, despre Neil Lennon: ”Nu vii la o echipă să faci nu ştiu câte transferuri

Marius Șumudică a urmărit jocul prestat de Rapid, în prima etapă a sezonului. ”Șumi” nu a fost impresionat de tactica aleasă de Neil Lennon și a subliniat faptul că antrenorul nord-irlandez ar fi trebuit să improvizeze și să se adapteze din punct de vedere tehnico-tactic, la jocul cu arădenii. Mai mult decât atât, Șumudică e de părere că s-au făcut prea multe transferuri la Rapid.

Ca antrenor, îţi faci o filozofie şi o strategie în funcţie de jucătorii pe care îi ai la dispoziţie, de modulul pe care-l alegi. Tu trebuie să îl faci în funcţiile de calităţile pe care le au jucătorii tăi.

Nu vii la o echipă să faci nu ştiu câte transferuri. Nu ştiu dacă le face Neil Lennon sau băiatul ăla de 31 de ani (n.r. Daniel Sandu). Tu nu vei fi la nesfârşit antrenor la Rapid, că se va despărţi clubul de domnul Lennon într-un an sau doi.

Tu te încarci cu jucătorii respectivi care sunt aduşi ca tu să formezi un modul de joc, după ce ai făcut aceste transferuri. Eu unde am antrenat în străinătate, în Turcia ca exemplu, când m-am dus acolo am ales modulul în funcţie de jucătorii pe care-i aveam la echipă.

Mă gândeam ce pot să joc. Nu există în bagajul unui antrenor să fii pregătit şi să pregăteşti echipa doar pentru un modul de joc. Trebuie tot timpul să ai soluţia de avarie, să ai planul B.

Să ai cel puţin două sisteme pe care să ştii să le interpretezi. În momentul în care vii şi cunoşti un sistem, 3-5-2, iar echipa adversă rămâne în 10 oameni sau se întâmplă ceva, scoţi un mijlocaş şi bagi un vârf.

Trebuie să fii pregătit tot timpul pentru ceea ce îţi oferă jocul. A venit domnul Lennon cu mentalitatea asta, ăsta e modulul, ăsta îl jucăm, aducem jucători pentru asta, aducem nu ştiu ce.

Ce se întâmplă dacă domnul Lennon pleacă peste 7 etape și vine un alt antrenor care nu vrea să joace modulul ăsta? Cum poţi să joci alt sistem când tu nu mai ai extreme?”, a declarat Marius Şumudică, potrivit fanatik.ro.

Neil Lennon, după UTA Arad - Rapid 1-1: ”Am fost inconstanți în repriza a doua, dar în prima am jucat excelent!”

La finalul meciului de la Arad, Neil Lennon a tras primele concluzii. Antrenorul a lăudat prestația giuleștenilor din prima repriză, însă este nemulțumit de felul în care jucătorii au ieșit de la cabine.

Am avut nevoie de al doilea gol. Am fost inconstanți în repriza a doua, dar în prima am jucat excelent.

Sunt foarte încântat pentru un prim joc. Nu am pierdut, dar e un joc pe care trebuia să-l câștigăm. Am avut probleme în defensivă, dar lucrăm la asta.

În prima repriză am jucat bine. Uneori nu vrei să se termine prima repriză. Trebuie să fim mulțumiți. Avem mulți atacanți, patru la număr. Ar fi fost păcat să nu jucăm cu doi. Vrem să implementăm și tinerii în echipă.

Da, am învățat câteva cuvinte în română: mulțumesc, bine. Toată lumea mă strigă 'Mister' în loc de domnule antrenor”, a declarat Neil Lennon, la flash-interviu.

VIDEO cu rezumatul meciului UTA Arad - Rapid 1-1

Etichete: marius sumudica , antrenor rapid , neil lennon , ironie marius sumudica


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unul dintre cei temuți interlopi români din Spania a fost găsit mort în închisoare

Unul dintre cei temuți interlopi români din Spania a fost găsit mort, în închisoare. Cristian Săndulache era condamnat la 55 de ani, pentru proxenetism.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Scoțienii au folosit un singur cuvânt, după ce au aflat cum s-a terminat "telenovela" Ianis Hagi

Exclusiv Cuvintele care l-au făcut pe Pușcaș să spună "Îmi fac bagajul și plec acasă"! Reacția lui Mircea Lucescu

Foto 140 de milioane € pentru noua "bijuterie" din România! Al doilea cel mai mare stadion din țară, după Arena Națională

Sunt convinși: Ianis Hagi chemat înapoi la prima echipă, antrenorul lui Rangers dat afară!

Fără milă! Antrenorul lui Rangers a făcut anunțul despre Ianis Hagi

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Începe scandalul! Decizia luată de Zamalek, după ce Rapid a anunțat transferul lui Aaron Boupendza

Cătălin Cîrjan a dat verdictul, după ce i-a adus lui Dinamo victoria cu Slobozia

Dennis Man pleacă de la Parma cu o singură condiție

Ce lovitură! Câte pachete de bilete pentru Europa League a vândut FCSB în doar 60 de minute

Citeşte şi

Galerie Foto Jucătorul care e ”out of this world” a ajuns la București

Exclusiv Reacția lui Marius Șumudică, după ce a văzut gestul făcut de Mitriță față de Mircea Lucescu

PEROZSuperba Sienna Miller, într-o ținută curajoasă la Veneția: o salopetă total transparentă, purtată fără sutien. Doar părul a acoperit-o

FILM NOWLiz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă el a înșelat-o

Spaniolul Iago Lopez este transferul cu care Costel Gâlcă vrea să dea lovitura la Universitatea Craiova! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al Simonei Halep, dat afară! Fanii tenisului jubilează după această decizie citeşte ştirea pe ziare.com

Descoperirea surprinzătoare făcută de un bărbat pe Google Maps citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Loredana Groza, fără niciun rid pe față, la 54 de ani: "E mai tânără ca fiică-sa". Pozele care au creat discuții printre fani

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Loredana Groza, fără niciun rid pe față, la 54 de ani: "E mai tânără ca fiică-sa". Pozele care au creat discuții printre fani

Digi World

Ce a declanșat vibrații de 9 zile, care au zguduit Pământul, și valuri tsunami înalte cât Statuia Libertății. Investigația a durat un an

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit