News Alert Aviz favorabil pentru FRF, dar Lupescu poate candida fără probleme. Reacția Federației
02.03.2018, 14:38SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
UPDATE 15:52: Adrian Stângaciu a dat explicații în legătură cu decizia Curții de Apel București. "Acest proces nu este împotriva lui Ionuț Lupescu sau a altor candidați, ci împotriva MTS, care, abuziv și fără temei legal ne-a respins modificările din statut", a declarat juristul FRF, pentru Gazetă.
Dacă până pe 18 aprilie, data alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FRF, nu va exista o sentinţă definitivă, atunci Ionuţ Lupescu nu are nicio problema să candideze.
Pentru că în vigoare este un statut care îi dă acest drept. Iar dacă va câştiga, rămâne în funcţie. În cazul în care sentinţa definitivă rămane cea de acum, ea nu se va aplica retroactiv, ci pentru următoarele alegeri.
UPDATE 15:16: Sursele Digi Sport susţin că o decizie a Tribunalului privind avizarea noului statut al FRF nu va fi dată mai devreme de un an şi jumătate, cu tot cu contestaţii. Astfel, Ionuţ Lupescu poate candida fără probleme la alegerile care vor avea loc pe 18 aprilie.
UPDATE 15:00: Răzvan Burleanu a propus anul trecut anumite modificări în Adunarea Generală. MTS i-a refuzat propunerile la acel moment, iar FRF a mers in instanță și a câștigat procesul, primind azi un aviz favorabil din partea Curții de Apel București.
Acum, FRF e obligată să meargă la Tribunalul București pentru a-și aviza statutul, însă este greu de crezut că instanța va da un verdict înainte de alegerile pentru președinția FRF, programate pe 18 aprilie. În aceste condiții, Ionuț Lupescu are cale liberă spre candidatura la alegerile FRF.
Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi că Curtea de Apel București a aprobat solicitarea făcută de forul condus de Răzvan Burleanu, cu privire la obligarea Ministerului Tineretului și Sportului. În acest context, Ionuț Lupescu nu mai poate candida la șefia FRF.
La Adunarea Generală din 2017, actuala conducere a Federației a schimbat un punct din regulament astfel: "Un candidat poate participa la alegeri doar dacă a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociație (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puțin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca și candidat".
Decizia de azi a Curții de Apel nu este definitivă. Dacă MTS va face apel în termen de 15 zile, atunci cazul va continua să se judece în justiție, iar Lupescu ar putea candida. Cea mai complicată ar fi varianta în care el ar câștiga alegerile și ulterior modificările făcute de Burleanu vor fi validate definitiv și irevocabil în instanță, caz în care victoria lui Lupescu ar fi anulată!
”Curtea de Apel București s-a pronunțat astăzi asupra cererii Federației Române de Fotbal cu privire la obligarea Ministerului Tineretului și Sportului la emiterea avizului prevăzut pe Legea Educației Fizice și Sportului pentru modificările aduse Statutului FRF prin Adunarea Generală din 27.05.2017.
Instanța a admis prin hotârâre judecătorească solicitarea FRF, respingând ca neîntemeiate toate obiecțiile formulate de Ministerul Tineretului și Sportului. În cadrul acțiunii sale, FRF a arătat că MTS a acționat cu exces de putere atunci când a refuzat să emită avizul cu privire la modificările aduse Statutului FRF, având astfel o conduită contrară legii.
Pe această cale, în acord cu hotărârea judecătorească citată, Federația Română de Fotbal evidențiază încă o dată că respectă în mod strict și complet legea prin modificările statutare votate, dezavuând obiecțiile nefondate ale MTS.
Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de o echipă condusă de avocat Dan Cristea (societatea civilă de avocatură “Țuca Zbârcea & Asociații”) și Adrian Stângaciu, sef serviciu juridic FRF”, e comunicatul apărut pe frf.ro.
Etichete: frf , lupescu , alegeri frf , burleanu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții