Adrian Mititelu / Foto: Captură Digi Sport

Lovitură pentru Adrian Mititelu. Ce a decis instanța în procesul legat de dezafilirea echipei FC U Craiova

articol scris de Digi Sport
02.10.2024, 15:54
  • Champions League: Lille - Real Madrid, miercuri, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Girona - Feyenoord, miercuri, 22:00, DGS 2

Adrian Mititelu, finanțatorul celor de la FCU Craiova, a sperat mereu că-și va face dreptate în justiție în procesul legat de dezafilierea fostei Universitatea Craiova.

Demersul înaintat de avocații lui Mititelu, respins! Decizia nu este definitivă

În septembrie 2024, a avut loc, la Tribunalul București, secția penală, o primă înfățișare în dosarul FCU Craiova & Adrian Mititelu vs. FRF, LPF, ANAF Mircea Sandu & Dumitru Dragomir.

Mititelu a susținut mereu că are dreptate și că echipa sa, pe vremea în care evolua în prima ligă, a fost dezafiliată de fosta conducere a fotbalului românesc. Azi, miercuri, 2 octombrie, Tribunalul a anunțat că demersul înaintat de avocații omului de afaceri nu are fundament și a fost respins.

Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs în 10 zile.

”Solutia pe scurt: În baza art. 459 alin. 5 Cod procedura penală, respinge ca inadmisibilă în principiu cererea de revizuire formulată de revizuenţii Fotbal Club U Craiova SA (FC Universitatea Craiova) şi lichidator judiciar Agenţia de Insolvenţă SPRL, FC U Craiova SA prin Moise Mircea şi lichidator judiciar Expert COM SPRL, Peluza Sud, Mititelu Adrian Marin, Mititelu Gigi Adrian, Mititelu Ileana, Mititelu Liana Gabriela şi Preoteasa Gigel cu privire la sentinţa penală nr. 1461/13.06.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 9319/3/2014, modificată prin decizia penală nr. 887/15.06.2017 a Curţii de Apel Bucureşti. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă fiecare revizuent la plata sumei de 200 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Onorariul apărătorului din oficiu se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziție prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 02.10.2024.
Document: Hotarâre 1190/2024 02.10.2024”, se arată conform anunțului de pe portaljust.ro.

Ce a spus Adrian Mititelu după termenul din septembrie.

”Azi ne-am judecat pe admiterea de principiu. Doamna judecător nu a vrut să pună în discuție faptul că avocații care reprezintă Federația nu reprezintă de fapt Federația, ci au fost impersonați abuziv de unii care ocupă Federația.

Doamna procuroare e și ea foarte timidă și lipsită de interes pentru cauză. Războiul este lung. Nu ca înainte, dar la final vom câștiga. Toți cei din sală sunt pesimiști având în vedere comportamentul doamnei judecătoare, deși noi considerăm că motivele sunt ultraîntemeiate.

Avocații Federației, milionarii de la Federației, au spus 'Ce dacă s-a greșit atunci, nu mai contează! Nu se mai poate!'. Încearcă să inducă în eroare instanța.

Noi avem altă revizuire în curs care vizează falsul. Hotărârile invocate de FRF în 2011 sunt de fapt false. E nevoie ca un procuror să constate falsul sau să ne dea o ordonanță că e prescris.

E clar, inculpații au fost scăpați de către magistrați la apel, pe niște acte false. Ei recunosc că sunt false dar spun că nu se mai poate face nimic., Nu e adevărat. Nu pot rămâne așa.

Prin urmare, noi suntem optimiști că în următoarele luni vom găsi judecători care nu mai pot să ignore lucrurile clare.

Azi, judecătoarea a preferat să nu se bage în mizeria asta legată de calitatea lui Burleanu, în general oamenii vor să fugă de revizuire, magistrații, mai ales când sunt prejudicii foarte mari.

Dar noi suntem convinși că la un moment dat vom găsi magistrați care să aplice legea, iar cei de la Federație nu vor scăpa de acest mare abuz pe care l-au făcut”, a spus Mititelu, într-un video postat pe pagina sa de Facebook, în septembrie 2024.

Cum a ajuns Universitatea Craiova, din mandatul lui Mititelu, la situația de azi

  • Fotbal Club Universitatea SA a fost dezafiliată de FRF în 2011, ceea ce a dus la falimentul societății
  • În 2013, FRF a înscris direct în Liga 2 echipa CS Universitatea Craiova, care a devenit ulterior U Craiova 1948 Club Sportiv SA, echipa care joacă acum în Liga 1
  • În 2016, Tribunalul București i-a condamnat pe Mircea Sandu (fost președinte FRF) și Dumitru Dragomir (fost președinte LPF) la câte 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și sustragere de sub sechestru.
  • FRF și LPF au primit la amendă penală pentru abuz în serviciu. Instanța i-a obligat pe inculpații FRF, LPF, Sandu și Dragomir să plătească în solidar către Fotbal Club Universitatea Craiova suma de 284 milioane euro
  • După acea, Curtea de Apel București a admis apelul inculpaților, a dispus achitarea acestora și a lăsat nesoluționată acțiunea civilă
  • În 2017, clubul lui Adrian Mititelu s-a reînființat sub numele U Craiova 1948 și s-a înscris în Liga 4, dar a fost obligat să-și schimbe denumirea, după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Acum funcționează sub denumirea FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA
  • Echipa a promovat în Liga 1 în vara lui 2021, dar a retrogradat în L2 anul acesta
  • În prezent, CS Universitatea Craiova are acordul juridic de a folosi marca, iar LPF recunoaște CS Universitatea, echipa din Liga 1, drept succesoarea clubului din 1948.

Etichete: adrian mititelu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
VIDEO Cu cât se vinde o garsonieră de 8 metri pătrați din București, cu baia pe balcon. „De banii ăștia îmi iau mașină și dorm în ea”

Se vinde garsoniera de 8 metri pătrați din apropiere de centrul Bucureștiului, care a stârnit un adevărat val de reacții printre internauți. Costă 17.000 de euro, are în dotare o canapea extensiblă, o masă și are baia în balcon. Dacă proprietarul va dori să gătească, va fi nevoit să meargă într-o cameră comună de pe palier, acolo unde se pot spăla și rufe.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La 11 ani de la accidentul horror, ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică”

S-a aflat! Cine a contribuit la revenirea lui Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers

Florinel Coman, SHOW în Liga Campionilor! Al-Gharafa a câștigat meciul în care s-au marcat 6 goluri

Breaking News Ianis Hagi: ”M-am întors!”

N-au niciun dubiu! Britanicii au făcut predicția: scorul final la PAOK - FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Carlos Martinez a vorbit pentru prima dată, după ce Simona Halep l-a dat afară în doar 7 săptămâni

Oficial A semnat! Lusitanul care a ajuns în SuperLiga

Exclusiv Prioritatea lui Dinamo! Conducerea clubului din Ștefan cel Mare a dezvăluit-o

Mărturia unui fost jucător de la Real Madrid: "Am fost supus unei tentative de crimă"

Citeşte şi

Adrian Mititelu l-a făcut ”praf” pe Nicolo Napoli, după ce a citit declarația italianului

Gigi Becali, ofertă de 1.300.000 € pentru un atacant din SuperLigă! ”M-am rugat de el două zile”

PEROZZendaya, ca un supermodel al anilor '80, la Paris. În dresuri plasă și o fustă foarte scurtă, și-a lăsat picioarele perfecte la vedere

FILM NOWCatherine Zeta-Jones, imagine virală cu Michael Douglas. Fanii au reacționat: „Ce frumoși sunteți, meritați să fiți fericiți!”

Imagini unice cu Gigi Becali și "călugării FCSB" la Biserica Sf. Dumitru din Salonic. Cum s-a îmbrăcat miliardarul citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fantastic! Halep face un meci mare în disputa cu Rodionova și obține prima victorie, după mai bine de doi ani citeşte ştirea pe ziare.com

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane: Samsung, iPhone și Huawei, pe listă. Ce alternative au românii citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, aranjată așa cum rar au văzut-o fanii. Abia au recunoscut-o: „Așa da! N-am nimic de reproșat”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, aranjată așa cum rar au văzut-o fanii. Abia au recunoscut-o: „Așa da! N-am nimic de reproșat”

Digi World

Trei obiceiuri pe care să le prioritizezi pentru o viață lungă. Somnul e mai important decât ai putea crede

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit