Exclusiv Liga 1, tot mai departe de VAR. Ultimul anunț făcut de LPF: "Suntem într-un blocaj"
articol scris de Digi Sport18.02.2021, 14:50
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Implementarea sistemului VAR în Liga 1 s-a transformat într-o adevărată telenovelă, iar situația pare tot mai departe de a fi rezolvată.
Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a oferit noi detalii despre implementarea sistemului VAR în Liga 1: "Toate proiectele comune LPF - FRF sunt astăzi blocate. Prima oară am zis că vom avea VAR în iulie, după care s-a tot amânat semnarea protocolului dintre FRF, FIFA și Ligă, iar acum suntem într-un blocaj.
Liga 1, tot mai departe de VAR. Ultimul anunț făcut de LPF
A apărut discuția privind costurile pentru instruirea arbitrilor. Nu am o explicație pentru aceste costuri ridicate în ceea ce privește instruirea arbitrilor. Acum câteva luni, Răzvan Burleanu spunea că aceste costuri se vor ridica la 50.000 - 100.000 de euro. Astăzi am primit o scrisoare din care rezultă că educarea arbitrilor costă 500.000 de euro.
Legea spune clar cine are atribuții în materie de arbitraj. LPF nu poate deschide o astfel de categorie de cheltuieli, nu putem să facem treaba celorlalți. Mi se pare puțin probabil să vedem cluburile că plătesc aceste costuri de educarea a arbitrilor, când FRF ar trebui să le plătească.
Nu e suficient să contribuie trei cluburi. Dacă trebuie să plătească altul, de ce să plătim noi? Senzația mea este că cineva nu vrea VAR. Nu știu cine nu vrea, nu sunt detectiv. Încep să iau în calcul și acest scenariu, poate că în realitate nu vrem VAR. Liga vrea VAR, suntem gata să deblocăm proiectul. Dacă de exemplu ne înțelegem la 20 februarie, mai adăugăm cinci-șase luni până la implementare", a spus Justin Ștefan, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.
Ion Crăciunescu: "FRF primește sute de mii de euro de la FIFA pentru dezvoltarea arbitrajului"
"Eu îl susțin pe Justin Ștefan. Mi se pare că e singura persoană din fotbalul românesc care iese și spune lucrurilor pe nume. Hai să ne gândim cine ar trebui să facă investiția.
Pentru arbitri, la dezvoltarea arbitrajului, se primesc bani de la FIFA, să nu uităm asta, e foarte important. Se primesc sume mari, de ordinul sutelor de mii de euro pentru dezvoltarea arbitrajului.
Când se fac arbitri, cine începe școala de arbitraj? Federația. Cine îi promovează și îi retrogradează? Federația. Cine îi deleagă pe arbitri? Comisia Federației, care nu mai este independentă, ci este subordonată Comitetului Executiv al FRF. Și nici n-a fost. A fost autonomă.
Și acum o luăm invers. Cine procură echipamentul pentru arbitri? Federația. Cine le dă fluierul? Și-l cumpără ei sau li-l dă FRF. CIne le dă steagul? Și-l cumpără ei, sau li-l dă Acuma e vorba despre FRF.
Acum e vorba despre o tehnologie care se referă strict la arbitri, care să ajute arbitrajul. Păi cine trebuie să plătească? Mie așa mi se pare normal. Păi dacă primești bani de la UEFA pentru dezvoltarea arbitrajului, asta înseamnă și tehnologia asta, care ajută dezvoltarea arbitrajului", a spus Ion Crăciunescu la Liga Digi Sport.
Etichete: lpf , frf , justin stefan , var , sistem var liga 1 , var liga 1 , liga digisport
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții