Neil Francis Lennon / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Lennon a întors foaia la Rapid! Schimbare majoră în programul echipei

articol scris de Digi Sport
12.08.2024, 12:30
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Rapid a terminat prost sezonul trecut și l-a început la fel de prost pe cel de acum. Cu un nou antrenor cu jucători noi pe care s-au plătit circa 3 milioane de euro, giuleștenii sunt singurii fără victorie în SuperLigă, după 5 meciuri!

Situația a fost remarcată și de scoțieni, acolo unde Lennon a câștigat cinci titluri de campion cu Celtic.

Neil Lennon (53 de ani) este cel mai bine plătit antrenor din campionat, normal dacă ținem cont de CV-ul său, dar echipa pe care o antrenează în acest moment pare una mică și chiar cea mai slabă din campionat.

După ce a renunțat la sistemul 3-5-2 pentru care a făcut transferuri, Lennon a abandonat și programul cu multe libere oferite jucătorilor

În toate meciurile oficiale disputate în primele 4 etape de Rapid, antrenorul a folosit un sistem 3-5-2, dar cu care prestațiile fotbaliștilor nu numai că nu au progresat, ci chiar au regresat.

Cu Gloria Buzău, scor 1-1, Lennon a făcut prima concesie  și a trecut la un 4-4-2, dar tot fără consistență, semn că jucătorii ar putea să nu fie bine pregătiți fizic. 

A fost ciudat că Lennon, care s-a burzuluit la jurnaliști și a vorbit de lipsă de profesionalism atunci când a fost întrebat de relația cu Săpunaru, a renunțat atât de repede la un sistem pentru care Daniel Sandu a făcut transferurile. 

Acum, Digi Sport a aflat că antrenorul a renunțat și la programul special de pregătire pe care voia să-l implementeze în România, unul în care jucătorii aveau chiar și trei zile libere într-o săptămână!

A fost o situație analizată de mai mulți antrenori de la noi, care nu înțelegeau cum ar putea da randament un astfel de program.

Înaintea meciului cu Dinamo, partidă care ar face parte din ultimatumul de 7 puncte în trei meciuri primit de Lennon, britanicul a pus antrenament în fiecare zi a săptămânii.

Luni, marți, miercuri și vineri, jucătorii se vor pregăti de la 17:45 la 19:00, joi de la 9:30 la 10:30, iar sâmbătă de la ora 17:00 la 18:30.

  • Rapid - Duminică este programat duminică, de la ora 21:30 și va fi transmis în direct pe Digi Sport 1

Neil Lennon și-a pierdut cumpătul după meciul cu Gloria Buzău

Totul a plecat de la o întrebare despre Cristi Săpunaru. ”Care este în momentul de față relația dumneavoastră cu fostul căpitan al echipei Cristi Săpunaru? Pentru că pare că există foarte multă tensiune în relația dumneavoastră cu el”, i-a spus un jurnalist lui Neil Lennon, care a cedat, s-a enervat și a răspuns cu un discurs agresiv.

Este o prostie totală, o prostie totală. Nu știu de unde ați scos asta. Cristi ar fi trebuit să fie titular cu Sepsi, însă s-a accidentat și nu este încă recuperat. Din nou, mă aflu aici șoi răspund unor intrebări despre unele zvonuri inventate, pe care nu le pot controla.

Nu vreau să vorbesc despre fabulații, ci despre realitate. Trebuie să se termine! Este jenant pentru industrie și pentru media, mai ales când apar povești nefondate.

Sunt un profesionist, am lucrat la un nivel înalt ca jucător și ca manager. Nu mă aflu aici să discut despre bârfe, nu mă interesează drama. Sunt aici să îmi fac treaba, să construiesc o echipă de care fanii să fie mândri. Sunt surprins de nivelul de absurditate care orbitează clubul, jucătorii, dar și pe mine.

Este jenant și lipsit de profesionalism. Ca profesioniști, trebuie să ne comportăm pe măsură. Poate jocul ar trebui să se îmbunătățească aici, sunt mult prea multe lucruri de genul”, a declarat Neil Lennon.

Ce au scris scoțienii de la Glasgow Time despre Lennon și Rapid

Neil Lennon a insistat că nu are nicio intenție să renunțe la Rapid București și că este la club pentru un proiect pe termen lung. Rapid a devenit singura echipă din România care nu a câștigat niciunul dintre primele cinci meciuri din campionat.

Fostul antrenor al lui Celtic și Hibs s-a întors în România după trecerea în neființă a mamei sale, săptămâna trecută, și a preluat conducerea echipei sale într-un meci încheiat la egalitate, 1-1, cu Gloria Buzău. A fost a patra remiză în primele cinci meciuri, celălalt rezultat fiind o înfrângere.

În acest moment, Rapid este pe locul 12. Este singurul club din clasamentul de 16 echipe al României fără victorie. Rapid se confruntă duminică cu rivalii de la București, Dinamo, iar Lennon insistă că nu va pleca nicăieri, în ciuda presiunii care crește asupra lui”, au notat scoțienii

Video rezumat Gloria Buzău - Rapid 1-1

Etichete: neil lennon , program rapid , antrenamente rapid , video buzau rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Ilie Dumitrescu, mesaj pentru Marius Șumudică: ”Acolo e o mare problemă la Rapid”

"A vrut să scape de toți din garda veche!" Cum i-a "curățat" Mircea Lucescu pe toți "greii" din vestiar

Gata: Al-Nassr își dă afară antrenorul! Cine îl va pregăti pe Cristiano Ronaldo

Când se pun în vânzare biletele la partida Cipru - România + Cât costă tichetele

Citeşte şi

Cel mai bun jucător al Rapidului din era Neil Lennon, despre nord-irlandez: ”Dacă o mai ținea așa, i-aș fi spus!”

Exclusiv Victor Pițurcă a intrat în direct și n-a iertat pe nimeni: "Nea Șucu, hai să-ți zic ceva!"

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWZâmbet jucăuș și privire magnetică. Halle Berry a captat atenția tuturor într-o rochie șic ce i-a îmbrățișat perfect silueta

Fotbalist de națională, ultimul transfer în Superliga. Unde va juca fundașul din Benin citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Rapid nu se bate cu mine la titlu”. Gigi Becali, mesaj dur spre Dan Șucu citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia