Exclusiv Ionuț Negoiță, considerat vinovat pentru ”dezastrul” de la Dinamo: ”E răzbunarea lui”. De unde poate veni salvarea clubului
articol scris de Digi Sport10.06.2021, 20:56
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Dinamo se confruntă în continuare cu probleme financiare, iar soluția găsită este intrarea în insolvență.
Florin Prunea, președintele clubului în stagiunea 2019 - 2020, consideră situația de la Dinamo critică, iar pentru ameliorarea sa este nevoie de un investitor potent financiar, suporterii neavând puterea să redreseze ”corabia”.
Florin Prunea, despre problemele financiare de la Dinamo
”Nu înseamnă că dacă o societate cere falimentul sau insolvența altei societăți, asta se va și întâmpla. Se va judeca. Înțeleg că e vorba de o firmă de pază de la Săftica. E clar că, indiferent de efortul pe care-l fac băieții ăștia, Dinamo nu mai poate continua așa, Dinamo are nevoie de un patron, de un investitor.
Dinamo nu are o primărie în spate, se învârte contorul și la birouri, și la Săftica, nu salariile sunt problema la o echipă de fotbal, ci cheltuielile de zi cu zi. Dacă faci calculul, la 70.000 de euro pe lună cu tot cu taxe, din drepturile TV le plătești fără probleme.
Trebuie să plătești jucătorii pentru munca depusă, apoi să se negocieze rezilierea contractului. Eu cred că va fi un an foarte greu pentru Dinamo, de sacrificiu. E clar că trebuie să se renunțe la jucătorii care nu vor să mai rămână, cărora nu li se mai pot plăti salariile”, a declarat Florin Prunea, la Fotbal Club, de la Digi Sport.
Pentru a avea șanse să reziste din punct de vedere financiar, Dinamo ar trebui, susține Florin Prunea, să diminueze considerabil salariile jucătorilor și să obțină finanțări din partea unor sponsori.
”Există două soluții: scazi cheltuielile și faci rost de cât mai mulți bani din vânzări de jucători, ticketing, sponsorizări. Eu cred că găsesc jucători buni la 5.000 de euro salariul. Nu e ușor nici în alte țări. Jucători români au stat neplătiți 7 luni de zile în Arabia Saudită, în Turcia, nu mai zic Grecia. Nu doar la noi se întâmplă lucrurile astea. E vorba de echipe mari, de primă ligă, din Turcia și Grecia.
CFR, buget de un milion de euro pe lună pentru salarii, e normal să câștige campionatul de patru ori la rând. FCSB, Craiova, Sepsi... în rest, sunt probleme. Ce au reușit băieții ăștia împreună cu suporterii... Au dovedit că au caracter, dar nu mai merge la Dinamo cu salariile astea. Nu mai e Dinamo de pe vremuri, cu salarii de 20-25 de mii. Asta e, s-a terminat”, a transmis Florin Prunea.
Ionuț Negoiță, considerat vinovat pentru situația actuală de la Dinamo
Ionuț Negoiță a cedat pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, în urmă cu un an, spaniolului Pablo Cortacero, iar Florin Prunea îl consideră pe fostul patron principalul vinovat pentru situația actuală a clubului.
În același timp, Florin Prunea a transmis că situația de la Dinamo se poate îmbunătăți odată cu apariția unui nou stadion în ”Ștefan cel Mare”.
”După ce se va construi stadionul, va fi o emulație și Dinamo va reveni acolo unde îi e locul. Sunt foarte mulți care vor să investească la Dinamo, pentru că e un brand. Știam de Lupescu, am vorbit cu el. Dar ce s-a întâmplat în ultimii ani la clubul ăsta e incredibil. Nu pot să-i înțeleg pe oamenii ăștia cum au putut să aducă un club de talia lui Dinamo unde este acum.
Nu mă refer doar la spanioli, și la Negoiță. Asta e o răzbunare a lui Negoiță, vă spun eu. El a știut clar cui îi dă clubul și ce e în acele documente. Eu cred că el e în continuare principalul acționar de la Dinamo pentru că oricine vine la Dinamo trebuie să se pună la masă cu domnul Negoiță. Are bani de luat, dar ce facem, cămătărie? Suntem cămătari sau investitori?”, a spus Florin Prunea.
Etichete: ionut negoita , florin prunea , insolventa dinamo , probleme financiare dinamo
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții