Guvernul a aprobat bugetul pentru reconstrucția stadioanelor Steaua și Arcul de Trumf!
07.03.2018, 15:17Champions League: PSV - Girona, marți, 19:45, DGS 1
Champions League: Real Madrid - Milan, marți, 22:00, DGS 1
Executivul de la București a făcut, în sfârșit, un pas important în vederea organizării Campionatului European din 2020. Astfel, membrii Guvernului au aprobat bugetul pentru reconstrucția stadioanelor Steaua și Arcul de Triumf. Astfel, pentru arena din Ghencea a fost alocată suma de 301.772.000 lei, în timp ce pentru stadionul de lângă Mănăstirea Cașin s-a pregătit o investiție în valoare de 126.410.000 lei.
”Noul stadion Steaua va avea o capacitate de 30.500 de locuri, construit pe o suprafață de 70.000 de metri pătrați iar durata lucărilor a fost estimată la 25 de luni. Va avea în dotare 4 vestiare, 24 de camere pentru cazarea sportivilor, un muzeu și mai multe spații comerciale.
Cum prima grijă trebuie să o constituie condițiile asigurate spectatorilor, nu poate fi trecută cu vederea dotarea precară cu facilități sanitare și lipsa aproape în întregime a punctelor minime de servire și a punctelor de prim ajutor. Conform calculelor, grupurile sanitare existente sunt sub jumătate față de cerințele curente.
Apoi, vestiarele se află pe latura opusă Tribunei Oficiale. Deși această conformare nu este interzisă, apar probleme funcționale în special pentru presă, boxa presei fiind în tribuna 1 în timp ce zona mixtă trebuie organizată lângă vestiare. Circulația către sala de conferințe de presa este și ea o problema. Accesul echipelor către vestiare/părăsirea stadionului au loc pe latura tribunei 2, generând necesitatea unei noi zone de securitate (prima zona de securitate fiind accesul către Tribuna Oficială). În sfârșit, vestiarele actuale ale echipelor sunt vizibil sub normele curente în materie de suprafețe și spații asigurate.
În prezent stadionul nu mai poate fi utilizat pentru meciuri cu public. Pe de altă parte, o parte dintre condițiile UEFA (presa, echipe) nu sunt îndeplinite, iar condițiile pentru spectatori (calitatea “serviciilor”) sunt precare și ar rămâne precare chiar și în cazul unei renovari. Prin urmare intervenția asupra stadionului Steaua este absolut necesară”, se arată într-un comunicat oficial.
Facilitățile de care va dispune Stadionul Steaua
Macheta noului Stadion Steaua
Având în vedere că organizarea EURO 2020 la București este o mare oportunitate de a ridica nivelul infrastructurii în general și a infrastructurii sportive în particular, cele 4 arene Steaua, Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf vor fi transformate în arene moderne, respectiv stadioane de fotbal de categoria a IV-a, conform Regulamentului UEFA.
Noul Stadion Arcul de Triumf va avea o capacitate de 8100 de locuri iar durata lucrărilor a fost estimată la 23 de luni. După mai multe studii a rezultat oportunitatea dezvoltării pe amplasamentul studiat a unui complex sportiv care să devină un spațiu integrat, în care echipele naționale/internaționale să găsească laolaltă spații de joc, spații de antrenament, spații de recuperare medicală,
spații de masă și cazare, spații de întâlniri. Scopul principal al proiectului este asigurarea bazei materiale capabile să ofere posibilitatea de organizare a compeţiilor sportive interne şi
internaţionale la niveluri competitive cât mai ridicate, atât pentru meciurile de fotbal cât și pentru meciurile de rugby, cu respectarea normelor UEFA și ale celorlalte organisme de reglementare în domeniu.
301.772.000 lei va costa noul stadion Steaua care va avea tribunele acoperite
70.000 de metri pătrați reprezintă suprafașa pe care va fi ridicată noua arenă
25 de luni este durata de realizare a construcției
30.500 de locuri va avea noul Stadion Steaua.
8.100 de locuri va avea noul stadion ”Arcul de Triumf”
126.410.000 de euro va costa noul stadion Arcul de Triumf
Etichete: euro 2020 bucuresti , buget stadion steaua , buget stadioane euro 2020 , buget guvern reconstructiee steaua , euro 2020 stadioane
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții