Gigi Becali a explicat de unde a pornit conflictul său cu MApN. ”Mi-a zis Talpeș: ’Trebuie să colaborezi’”
articol scris de Digi Sport25.08.2022, 10:26
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Gigi Becali (64 de ani) a vorbit pentru prima dată despre dedesubturile scandalului pentru marca Steaua.
Gigi Becali a explicat de unde a pornit conflictul său cu MApN. ”Mi-a zis Talpeș: ’Trebuie să colaborezi’”
Finanțatorul celor de la FCSB susține că și-a atras antipatia după ce ar fi refuzat să colaboreze cu cei de la Serviciul Român de Informații Externe (SIE). Ioan Talpeș (78 de ani), fost director SIE, i-ar fi solicitat personal lui Becali o colaborare, numai că milionarul din Pipera ar fi refuzat.
Becali a dezvăluit de ce l-a refuzat pe Talpeș și lasă de înțeles că de acolo au pornit toate necazurile majore legate de justiție.
”Eu nu am treabă cu generalii. Au venit la mine să colaborăm, dar eu i-am refuzat. Sau aș fi colaborat, dar cu acte, oficial. Le-am spus, puneți ștampila și semnătura directorului. Totul pentru stat. Nici nu voiam bani, sau maximum 10%.
Să vă spun ceva, Talpeș a venit la mine, la Palat, da. Mi-a zis: ’Băi, Gigi, tu nu poți fii de capul tău, tu trebuie să colaborezi cu noi. Nu există niciunde în lume un astfel de om. Oamenii bogați trebuie să colaboreze’.
Dacă vrea să recunoască, întrebați-l, a fost față în față cu mine”, a spus Becali, la sptfm.ro.
Gigi Becali: ”Nu pot da marca cu mai puțin de 3,7 milioane de euro”
Becali este convins că refuzul său a declanșat un val de probleme care s-au abătut asupra sa, inclusiv cel legat de marca Steaua, dar este convins că într-o zi va câștiga procesul cu MApN.
”De aici invidia, și ei care au puterea... Și de aici a plecat totul. Va mai dura patru-cinci ani procesul cu marca Steaua. Mai mult, ei, care se cred Steaua, nu vor mai avea dreptul să folosească numele.
Oamenii nu văd. La ora asta, ei au o echipa în Liga 2, dar nu pot promova, nu pot face nici Asociație pentrui că trebuie membri fondatori care să dea bani, dar nu pot folosi numele, pentru că el este al CSA Steaua.
Trebuie scos la vânzare prin HG și prin licitație. Plus că dacă va fi să o cumpere cineva, atunci acea persoană trebuie să dea 3,7 milioane de euro numai ca să folosească numele. Pentru că ei au evaluat marca la 3,7 milioane de euro.
Dar, să zicem că vine, totuși, un investitor. Tot nu e ok. Prima dată trebuie să predea echipa, dar tot prin HG, iar locul din Liga 2 trebuie vândut vândut către o societate comercială. Apoi iei locul, dar marca Steaua nu o poți preda de la Armată decât prin HG și prin licitație și nu o pot da cu mai puțin de 3,7 milioane de euro”, a mai spus Becali pentru aceeași sursă.
- CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu FCSB şi a recuperat marca Steaua de la Gigi Becali.
-
La Curtea de Apel București, în 2021, CSA Steaua a câștigat în instanță trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998. CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru între anii 1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele "militarilor", și 2003.
-
FCSB a susținut că deține palmaresul echipei din 1998 până în prezent, deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua. O decizie în acest sens n-a fost confirmată de instanță.
Palmaresul Stelei se rejudecă. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul FCSB-ului
Înalta Curte de Casație și Justiție a luat, în martie 2022, o decizie în procesul care vizează marca Steaua, între FCSB și Clubul Sportiv al Armatei.
Apoi, în mai 2022, aceeași instanță a decis să accepte recursul celor de la FCSB legat de palmares și a fixat primul termen pentru luna noiembrie 2022.
Concret, în dosarul 48951/3/2017 privind palmaresul echipei istorice Steaua București, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis de principiu recursurile declarate de FCSB și de Asociaţia Salvaţi Steaua.
Instanța ”a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti.
Fixează termen la 3 noiembrie 2022”, se arată documentul publicat pe scj.ro.
”Deși decizia din apel a fost favorabilă FCSB, în sensul că instanța a constatat că palmaresul echipei Steaua după anul 2003 nu aparține CSA, iar actuala echipă de fotbal a Armatei nu este continuatoarea echipei istorice Steaua București, am formulat recurs.
Instanța supremă trebuie să lămurească natura juridică a instituției de drept a palmaresului sportiv și respectiv dacă palmaresul unei echipe de fotbal căreia i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, este unic și aparține entității juridice care o deține în prezent”, a declarat avocatul FCSB, Adrian Căvescu, pentru digisport.ro.
Etichete: gigi becali , marca steaua , proces steaua mapn
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții