George Ţucudean, la picioarele "Regelui" Hagi: "Uiți tot ce ai învățat și reiei totul de la capăt"
26.12.2021, 08:34Liga Națiunilor: Germania - Bosnia, sâmbătă, 21:45, DGS 1
Liga Națiunilor: Olanda - Ungaria, sâmbătă, 21:45, DGS 2
George Ţucudean are 30 de ani şi a renunţat să mai joace fotbal în 2020, după ce a suferit două intervenţii chirurgicale la inimă. Iniţial temporar, în septembrie 2019, apoi definitiv în vara următoare.
La fel ca şi tatăl său, a preferat să abandoneze cariera pentru a nu-şi pune viaţa în pericol, chiar dacă medicii l-au asigurat că nu riscă prea mult.
A evoluat la mai multe echipe de primă mână din România şi chiar dacă s-a retras atât de tânăr din activitate are un CV impresionant. Cu Viitorul, acum Farul, nu a câştigat niciun trofeu, dar despre club şi mai ales despre Gică Hagi are numai cuvinte de laudă.
„Ce mai este de spus despre Hagi? Când ajungi acolo, când îl ai ca antrenor, uiți tot ce ai învățat și reiei totul de la capăt. Este numărul 1. Trăiește pentru fotbal, visează fotbal, mănâncă fotbal, vorbește ore întregi, zile, săptămâni doar despre fotbal.
Este dedicat sută la sută. Condițiile de acolo, de la baza de la Ovidiu, sunt condiții de cluburi mari. Este cel mai bun club din țară, unul în care orice copil de la Academie are ocazia să crească sănătos și într-un mediu de cazare, școlarizare și antrenament care să-l pregătească pentru performanță.
La Academia Gheorghe Hagi este corect ceea ce se întâmplă, dar pentru a realiza mai mult în Liga 1 îi este greu doar cu tineri”, a declarat Ţucudean pentru specialarad.ro.
- în aprilie 2021, Corina, mama lui George a fost răpusă de o boală incurabilă.
Ce trofee a câştigat George Ţucudean în carieră
- 4 titluri de campion al României, 3 cu CFR Cluj şi unul cu FCSB
- Două Cupe ale României, una cu FCSB şi una cu Dinamo
- Două Supercupe ale României, una cu CFR Cluj şi una cu Dinamo
- Jucătorul anului în România în 2018
- De două ori golgheter în Liga 1, în 2017-2018, respectiv 2018-2019
La ce echipe a jucat Ţucudean in carieră
Ablaţie cardiacă, aşa se numeşte intervenţia chirurgicală suferită de Ţucudean la inimă
În martie şi în iulie 2019, George a fost la Viena şi a suferit două intervenţii relativ minore la cord.
”George a suferit o intervenție la camera dreaptă a inimii. I-au cauterizat o chestie pe-acolo. Avea suflu sistolic. Îl sugruma la efort. Avea puls mare! Mi-au zis: ’Nu vă îngrijorați! Scoatem inima, o curățăm și o punem la loc, ca pe o piesă de mașină’”, a explicat la vremea respectivă Gheorghe Cosma, bunicul lui Țucudean.
Ce este ablaţia cardiacă, intervenţie suferită de George Ţucudean într-o clinică din Viena
- Ablația cardiacă este o intervenție minim invazivă, care constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a țesutului inimii care provoacă tulburările de ritm cardiac.
- Se introduce un cateter printr-o venă sau printr-o arteră până la nivelul inimii, unde se cauterizează țesutul responsabil de apariția aritmiei, cu ajutorul unei unde de radiofrecvență.
- Ablația cardiacă se poate realiza și cu ajutorul unui laser, în care sunt încorporați senzori electrici. Cicatricea apărută în urma cauterizării va crea o barieră între țesutul sănătos și cel bolnav, iar semnalele electrice anormale trimise nu vor mai afecta cordul.
- Ablația cardiacă durează între 3 și 6 ore și în timpul ei pacientul poate resimți o ușoară senzație de arsură, atunci când țesutul este cauterizat. De obicei, este necesară o zi de spitalizare, iar pacientul își poate relua activitatea în doar câteva zile.
Etichete: gica hagi , academia hagi , ablaţie cardiaca , george tcudean
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții