Fotbalul l-a învățat să scoată maximum "din fiecare fază". Ionuț Negoiță a explicat cum a făcut avere
articol scris de Digi Sport09.04.2024, 13:15
Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
Ionuț Negoiță (50 de ani) a fost mai bine de șapte ani patronul clubului Dinamo, iar fotbalul l-a ajutat să câștige o notorietate imensă. Succesul financiar i-a fost însă asigurat de alte domenii.
Omul de afaceri a acordat un interviu în care a dezvăluit unde a lucrat prima oară și în ce a investit banii pe care i-a câștigat.
Ionuț Negoiță a dezvăluit ce rol a avut fotbalul în viața lui și care a fost domeniul în care a câștigat cei mai mulți bani
Ionuț Negoiță (50 de ani) a fost patron la Dinamo în perioada 2013 -2020, iar cel mai bun an din mandatul lui a fost 2017, când trupa din ”Ștefan cel Mare” a terminat sezonul pe locul trei, a câștigat Cupa Ligii și a obținut calificarea în preliminariile Europa League. Retragerea lui a ridicat semne de întrebare după ce clubul a ajuns pe mâna spaniolilor conduși de Pablo Cortacero, care nu au plătit niciun euro pentru această afacere și s-au angajat să achite datoriile.
Ionuț Negoiță are o avere de aproape o sută de milioane de euro, conform ultimul TOP 300 Capital și face bani mulți din imobiliare. Fotbalul l-a ajutat să devină celebru, dar i-a și ”șlefuit” strategia.
”Fotbalul îți oferă o notorietate cantitativă, mult mai mare, este cel mai iubit sport și cel mai urmărit. Lumea mă cunoaște și prin intermediul imobiliarelor, au mai fost ceva domenii care am făcut lucruri mai inedite, de exemplu hotelul pe care l-am făcut era cel mai mare din Europa la momentul respectiv, și am marcat cumva piața, dar într-adevăr, fotbalul este sportul rege.
Este foarte important în viață este să știi să te reorganizezi, să te repoziționezi, să te reinventezi, și de ce nu, să transformi anumite eșecuri, care vin inevitabil, într-un succes. Important este însă să nu renunți și să încerci să scoți, așa cum se spune în fotbal `maximum din fiecare fază`”, a declarat fostul investitor de la Dinamo în momentul în care i s-a spus să-și facă o caracterizare, la Antena 3.
Ionuț Negoiță susține că a muncit în construcții în Iugoslavia, iar banii i-a folosit ca să cumpere un automobil Mercedes
Ionuț Negoiță susține că primii banii i-a câștigat după ce a lucrat în Iugoslavia. Avea doar 17 ani s-a angajat, cu fratele lui, în domeniul construcțiilor.
”La 17 ani, am plecat cu fratele meu, cu doi ani mai mare, în Iugoslavia. Am plecat acolo pentru că nu era nevoie de viză de ambasadă, era vorba doar de o viză la vamă, eram și minor, și am lucrat șase luni acolo, în construcții”, a mai afirmat Negoiță.
Banii câștigați peste hotare au fost folosiți pentru achiziția unei mașini. Ideea s-a dovedit falimentară, dar a învățat destul de multe lucruri în urma acestui eșec.
- Citește și: Ionuț Negoiță e optimist: ”Dinamo are un avantaj”
”Toți banii noștri pe care i-am strâns în Iugoslavia i-am dat pe o mașină. Era un Mercedes la vremea respectivă, destul de bine pregătit pentru vânzare, însă doi ani mai târziu a început să își arate ceea ce avea pe dedesubt. La un moment dat am rămas și fără bani, și nu mai aveam bani nici măcar pentru întreținerea mașinii, întreținere care era destul de scumpă.
Și tocmai de asta am plecat din nou în străinătate și ceea ce am făcut la întoarcerea în România a fost să cumpăr cea mai ieftină mașină pe motorină, pentru că motorina era și cea mai ieftină. A fost o lecție pentru mine, foarte importantă, care mai târziu m-a ajutat”, a mai afirmat fostul investitor de la Dinamo.
Ionuț Negoiță a spus de mai multe ori că ar fi gata să investească din nou la Dinamo, în momentul în care echipa va putea juca pe un stadion modern. Acum șase luni a devenit unul dintre sponsorii clubului FC Voluntari.
Etichete: ionut negoita dinamo , ionuț negoiță afaceri , ionuț negoiță avere
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții