Dorinel Munteanu și David Maftei / Foto: Captură Digi Sport

Fostul antrenor al lui David Maftei a reacționat după gestul controversat al lui Dorinel Munteanu

articol scris de Digi Sport
24.09.2024, 09:33
  • Liga 2: Csikszereda - Dumbrăvița, marți, 18:30, DGS 1

  • La Liga: Real Madrid - Alaves, marți, 22:00, DGS 1

Oțelul Galați a înregistrat o remiză pe teren propriu cu Dinamo, scor 1-1, în etapa cu numărul zece din SuperLiga României

Dorinel Munteanu a fost un pachet de nervi la marginea terenului, iar punctul culminant a fost atunci când a făcut un gest catalogat drept incredibil la adresa lui David Maftei, fundaș dreapta de 20 de ani împrumutat de la Farul. 

Sorin Sava, fostul antrenor al lui Maftei a oferit o primă reacție: "Maftei este un copil de pus la rană, gestul lui Dorinel nu este de tolerat!"

Sorin Sava, antrenorul care l-a pregătit pe David Maftei la Sporting Comstar Vaslui în primii ani, l-a descris pe fotbalist în termeni laudativi. Tehnicianul a adăugat că a colaborat cu Dorinel Munteanu la FC Vaslui și l-a descris drept cel mai bun antrenor care a trecut vreodată pe la acea echipă.

"Maftei este un copil de pus la rană, cu un caracter frumos. Nu răspunde, nu comentează, indiferent ce-i spui. Și eu mai ridcam tonul la el, dar niciodată nu mi-a răspuns în atâția ani.

Are foarte mult bun simț și este un profesionist sută la sută. Se pregătește foarte bine. Garantez asta. Cei de la Academia Hagi vă vor spune același lucru. Este un copil special, foarte serios, cu calități foarte bune. Mă mir cum de nu l-a oprit Hagi la Farul și l-a împumutat la Oțelul.

Maftei nu este un jucător peste care să treci ușor. S-a văzut cât este de educat din declarația pe care a dat-o după meci. Practic, David a vrut să-l scoată pe Dorinel.

Eu am lucrat cu Dorinel la FC Vaslui și pot spune că a fost cel mai bun antrenor care a trecut pe la această echipă. Și am lucrat cu mulți antrenori la Vaslui. În schimb, are probleme de comunicare. Nu mă așteptam însă să-l văd luând un jucător de guler și bruscându-l în timpul unui meci.

În timpul meciului, în agitația aia, ce era să facă copilul? Ce trebuia să facă, să lase mingea jos, să se uite în ochii lui Dorinel. Arbitrul trebuia să oprească meciul, să-i dea el indicații? Pe de altă parte, îi înțeleg ieșirile lui Dorinel, ca antrenor te transformi când începe meciul. Cu toate astea, gestul său nu este de tolerat!", a declarat Sorin Sava, pentru Fanatik.

Reacția lui Dorinel Munteanu, după Oțelul Galați - Dinamo

La flash-interviul de după meci, Dorinel Munteanu a avut un discurs dur în care a criticat mai întâi presa sportivă, care a redat și comentat rapid imaginile, cât și pe jucătorul său. 

"O să comenteze toți 'specialiștii'. Regulile sunt reguli la mine! Indiferent ce jucător e, din bunul simt, când îi fac observații, trebuie să se uite la mine. Maftei, din nefericire, nu s-a uitat, a avut trei greșeli de plasament și de aceea l-am atenționat puțin. Foarte dur. Poate trebuia să fiu și mai dur!

E ușor să comentezi din studio, dar e foarte greu ce fac eu aici, să mă chinui cu niște jucători care n-au bunul simț să se uite la mine când le atrag atenția. Nu-mi e rușine să îi antenționez și mai dur. Să fie foarte clar pentru orice jucător, și mai tânăr, și mai în vârstă.

Au fost momente când poate am sărit calul. Dar ce ține de joc, de respectarea sarcinilor, nu este cale de mijloc. Ei trebuie să respecte. Încă o dată spun, să audă și cine comentează. Jucătorul trebuie să respecte sarcinile, nu să mă subestimeze, să se uite prin tribune.

Nu sunt antrenor de paie sau care primește telefoane din tribună. Am adus echipa din liga a treia aici. S-a mediatizat imediat incidentul. De ce nu comentează trei zile acel penalty foarte clar pentru noi?", a declarat Munteanu.

VIDEO cu gestul lui Dorinel Munteanu asupra lui David Maftei:

VIDEO cu rezumatul meciului Oțelul Galați - Dinamo 1-1:

Etichete: dorinel munteanu , david maftei , sorin sava


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum arată „Buncărul Miliardarilor”, insula fortăreață unde stau unii dintre cei mai bogați oameni ai planetei

Indian Creek Village este cea mai exclusivistă și bine apărată comunitate închisă din America – o insulă privată plină cu vile luxoase deținute de unii dintre cei mai bogați oameni de pe planetă și care beneficiază de sisteme de securitate aproape la fel de performante ca cele militare, relatează Business Insider.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Victoria și David Beckham, "ruptura" anului 2024

Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"

Ioan Varga a anunțat decizia finală a CFR-ului, după ce Louis Munteanu a petrecut în club până la 05:00

"E fericit!" Giovanni Becali a spus cine l-a convins pe Dennis Man să semneze contractul carierei

Ianis Hagi s-a decis: pleacă de la Rangers! Singura condiție pusă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Arbitru spaniol la debutul FCSB-ului în Europa League! Cine arbitrează partida cu RFS

De ce a spus Mihalcea că ”jumătate dintre bilete au fost false” la meciul cu Slobozia - Rapid

Oficial Bogdan Andone a semnat cu FC Argeș! Durata contractului

Cum au numit-o arabii pe Georgina Rodriguez, după ce au văzut cum s-a afișat

Citeşte şi

În sfârșit! Oțelul Galați a reacționat după scenele "incredibile" cu Dorinel Munteanu în prim-plan

Exclusiv Dorinel Munteanu a oferit scene cum rar se văd, iar Florin Prunea nu l-a iertat! Reacție vehementă

PEROZIrina Shayk, luată prin surprinde de paparazzi în Milano. Supermodelul rus încerca cu ardoare să-și ascundă machiajul strident

FILM NOWSalma Hayek a publicat poze din anii '90, în care apare fără haine, și a stârnit reacții cu nemiluita. 1,3 milioane de like-uri s-au strâns în timp record

Gigi Becali a plătit o sumă imensă pentru fotbalist și acum o rivală din Superliga vrea să-l transfere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Încă un român în Premier League! Fotbalistul ce face senzație în Spania este așteptat în Anglia citeşte ştirea pe ziare.com

Imagini unice în Africa de Sud cu animalele sălbatice după ce ninsorile au pus stăpânire pe întreaga țară citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Katy Perry, surprinsă într-un costum de baie pe balconul unui hotel din Rio de Janeiro. Gestul făcut de artistă pentru fani

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Katy Perry, surprinsă într-un costum de baie pe balconul unui hotel din Rio de Janeiro. Gestul făcut de artistă pentru fani

Digi World

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea cu lapte. Efectele sunt surprinzătoare, potrivit oamenilor de știință

Digi Animal World

O femeie a fost al un pas să fie înghițită de un piton, în propria sa locuință. Aceasta a fost salvată după două ore