Florin Bratu / Foto: Captură Digi Sport

Video Exclusiv Florin Bratu a explicat în direct cum l-a descoperit pe Daniel Bîrligea

articol scris de Digi Sport
03.09.2024, 23:59
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Daniel Bîrligea (24 de ani) a semnat marți, 3 septembrie, cu FCSB, după ce a fost achiziționat de la CFR Cluj.

Atacantul adus de la ardeleni va purta tricoul cu numărul 9 la campioana României.

Florin Bratu, despre cum l-a descoperit pe Daniel Bîrligea: ”Eram în plin scouting la U21. Auzisem de el”

Florin Bratu (44 de ani), fost selecționer la România U21 în perioada 2021 - 2022, a povestit în cadrul emisiunii ”Fotbal Club” că l-a descoperit pe noul atacant de la ”roș-albaștrii” de pe vremea când Bîrligea evolua pentru Teramo, în Serie C.

”Bratone” a subliniat că fostul vârf din Gruia avea simțul dezvoltat de marcator, încă de pe atunci.

E clar că la CFR Cluj s-a rupt ceva după eșecul din Conference League. Pe Bîrligea eu am fost cel care l-a văzut, când eram antrenor la U21. Eram în plin scouting. Auzisem de el. El juca în Serie C la Teramo, în Italia.

Am vorbit cu Ricardo Farcaș care juca tot în Serie C, la Siena. Avea atunci vreo 21 de ani sau 22. Am rămas la o acțiune a naționalei U21 doar într-un singur atacant și a trebuit să îl convoc pe Daniel Bîrligea.

Mi-am asumat acest lucru, chiar dacă unii au strâmbat un pic din nas, pentru că era un jucător care venea din Serie C. L-am văzut că e un jucător bun. Am văzut în el acea voință. Am văzut că face bine pressing și că e foarte bătăios.

Dădea goluri. Avea execuții în careu. Mă bucur că a ajuns la nivelul acesta, după ce a jucat în prealabil la U21. A înscris aici cu Finlanda și în deplasare cu Maroc.

După aceea, cei de la CFR au intrat pe fir și l-au transferat. M-au întrebat și pe mine. Gândiți-vă la faptul că cei de la CFR Cluj l-au luat liber de contract sau gratis. Nu cred că au plătit vreun ban pe el. Uite ce profit au făcut cu el în doi ani de zile”, a declarat Florin Bratu, în cadrul emisiunii ”Fotbal Club”.

  • 1,6 milioane de euro este cota de piață a lui Daniel Bîrligea, potrivit Transfermarkt.
  • În 13 meciuri jucate pentru România U21, Daniel Bîrligea a înscris 4 goluri.
  • 2 selecții are Daniel Bîrligea la echipa de seniori a României.

Daniel Birligea, salariu de 25.000 de euro pe lună la FCSB

Chiar dacă era un om de bază în echipa lui Dan Petrescu, Daniel Bîrligea a acceptat să schimbe echipa din SuperLigă.

Gigi Becali nu s-a uitat la bani când a încercat să-l convingă pe atacantul de 24 de ani să semneze cu echipa sa.

Astfel, latifundiarul din Pipera i-a oferit un salariu de 25.000 de euro pe lună lui Daniel Bîrligea, adică 300.000 de euro pe stagiune.

  • Internaționalul român a intrat în topul celor mai bine plătiți jucători de la FCSB. Pe primul loc este Vlad Chiricheș (480.000 euro/an), pe doi Florin Tănase (350.000 euro/an), iar pe trei, până la sosirea lui Bîrligea, era Darius Olaru (240.000 euro/an).

Ne-am înțeles, contract, tot. După care l-am sunat pe Bîrligea. Mi-a plăcut și el, așa ca mine, adică bărbătește. Mi-a zis: ‘Da, nea Gigi, de-acord’.

El avea 6 mii (n.r. de euro pe lună) acolo, eu i-am dat 25.000. Dar ei aveau o înțelegere să-i prelungească cu 18.000. Îi dau 25.000”, a spus Gigi Becali, la Digi Sport Special.

Etichete: florin bratu , daniel birligea , transfer daniel bîrligea , daniel bîrligea romania u21 , daniel bîrligea descoperit


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Leonard Doroftei a spus în trei cuvinte totul despre Gică Hagi

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

Foto Îmbrăcat în echipamenul FCSB-ului, Ciprian Tătărușanu a anunțat: ”Vă aștept”

Presa din Spania: "Fiul lui Hagi nu joacă nici măcar la Rangers B". Concluzia trasă în același articol

Oficial AS Roma și-a anunțat noul antrenor în aceeași zi în care l-a dat afară pe Daniele De Rossi

Citeşte şi

Daniel Bîrligea, reacție-fulger după moartea lui Salvatore Schillaci

Video Exclusiv Gigi Becali: ”N-am ajuns la facultate, am luat doar BAC-ul”. Staff-ul FCSB-ului i-a propus, finanțatorul a reacționat

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

A devenit Campion Mondial alături de Lionel Messi, iar acum va fi evaluat psihologic, într-un dosar de viol citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului