Fanii FCSB-ului se tem de o decizie nefavorabilă. Mustață: “Doamnele judecător nu știau ce înseamnă palmares”
articol scris de Digi Sport16.03.2023, 12:35
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea da astăzi un verdict în procesul dintre CSA Steaua și FCSB, în privința palmaresului echipei Steaua.
Gheorghe Mustață: "Să vedem ce buton se va apăsa sau dacă se va judeca sportiv"
Pe 2 martie 2023, ÎCCJ a amânat pentru data de 16 martie pronunțarea unui verdict în acest caz. FCSB a fost susținută de Dan Idiță și Virgil Boglea, iar CSA Steaua a fost reprezentată de juristul Florin Talpan.
- În luna mai 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că procesul privind palmaresul Stelei trebuie să fie rejudecat, după ce a admis recursul FCSB-ului.
Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB-ului și fondatorul Asociației Salvați Steaua, se teme că anumite influențe și necunoașterea regulamentelor sportive vor fi factori decisivi în luarea unei decizii în acest proces.
"Din punctul de vedere al suporterilor, ne interesează mai puțin ce verdict sau ce buton se va apăsa. Dacă se va judeca sportiv, noi suntem continuatoarea secției de fotbal din 1947 și nu văd altă sentință decât: continuitatea să câștige.
Dacă se apasă butonul, rămâne cum am stabilit! Dar vedem. Eu am fost prezent la toate procesele, sunt membru fondator al Asociației Salvați Steaua, suntem parte în proces. Am observat tot ce s-a întâmplat în sală.
Doamnele judecător l-au întrebat pe domnul Talpan ce înseamnă palmares. Domnul Talpan a spus că sunt sigla și celelalte, nici el nu știa. Dacă doamnele judecător au pus acele întrebări, evident că n-au știut despre ce e vorba în sport.
La Înalta Curte, sper ca judecătorii să cunoască Legea Sportului și să-și dea seama că a existat o continuitate a unei foste secții de fotbal în Liga 1. CSA a înființat o echipă în 2017, nu a reînființat. Au două promovări la activ și nu vor putea promova nici în 100 de ani (n.r. – în Liga 1).
S-a văzut clar că doamnele judecător n-au știut Legea Sportului, nu știau ce înseamnă palmares", a spus Gheorghe Mustață, pentru Fanatik.
Florin Talpan: "FCSB a încercat să inducă în eroare instanța"
La Curtea de Apel București, în 2021, CSA Steaua a câștigat în instanță trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998. CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru între anii 1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele "militarilor", și 2003.
FCSB a susținut că deține palmaresul echipei din 1998 până în prezent, deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua. O decizie în acest sens n-a fost confirmată de instanță.
Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, este convins că ÎCCJ va da un verdict favorabil pentru Clubul Sportiv al Armatei.
"A fost bine, zic eu. Sunt emoții, e un dosar foarte greu, presiunea este mare, dar am încredere că voi câștiga.
FCSB nu are cum să fie continuatoarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua și nu are cum să dețină palmaresul. Este un club înființat în anul 2003.
Am depus la dosar două adrese semnate de către ministrul Sportului, care spun lucrul acesta. Din probele depuse la dosar de către mine rezultă foarte clar că noi deținem palmaresul echipei de fotbal din 1947 până în 1998.
Presiunea e foarte mare, aseară n-am putut să dorm. Este un bun al statului, mă lupt pentru el. Există hotărâri ale instanței de judecată pe care FCSB-ul nu le respectă.
Au încercat să inducă în eroare instanța (n.r. - reprezentanții FCSB), dar am mare încredere în completul de judecată. Nu este corect ceea ce se întâmplă.
FCSB abuzează în continuare de această marcă. Sunt convins că voi câștiga! Cred că s-ar schimba lucrurile pentru această echipă, Steaua București", a spus Florin Talpan, citat de Pro TV.
Virgil Boglea: "S-a transmis pe calea continuității activitatea fotbalistică începută în 1947"
Virgil Boglea, avocatul Asociației Salvați Steaua și reprezentantul FCSB-ului în procesul cu CSA, este convins că va avea câștig de cauză.
“Manifestăm speranța că vom fi edificați de către Instanța Supremă din România cu privire la unicitatea și indivizibilitatea palmaresului unei echipe, indiferent câte forme de organizare au preluat-o, și că ambiguitățile și echivocul vor fi înlăturate odată pentru totdeauna în materia supusă acestei judecăți.
Asociația Salvați Steaua, ca entitate fără scop patrimonial, compusă în exclusivitate din suporteri steliști, exprimându-și regretul pentru situația în care părți cu aceleași interese, Clubul Sportiv al Armatei și F.C. Steaua București S.A., au ajuns, dorește, totodată, ca acest litigiu să fie soluționat în conformitate cu legea română și cu principiile ce guvernează domeniul de activitate sportivă, fotbalistică, de performanță, iar în ipoteza dată, palmaresul, INDIVIZIBIL/UNIC, să fie consfințit odată pentru totdeauna în favoarea echipei din Liga 1 (ca ligă profesionistă), ca entitate căreia i s-a transmis pe calea continuității aceleiași activități fotbalistice de înaltă performanță începută în 1947 și neîntreruptă vreodată”, a declarat Virgil Boglea pentru ProSport.
Etichete: steaua , palmares steaua , iccj , inalta curte de casatie si justitie , gheorghe mustata , fcsb , steaua fcsb , asociatia salvati steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții