Jucătorii lui Dinamo în timpul antrenamentelor / Foto: Instagram @dinamobucurestiofficial

Dinamo vrea să răscumpere baza sportivă de la Săftica!

articol scris de Digi Sport
23.10.2024, 13:31
  • UCL: Brest - Leverkusen, miercuri, 19:45, DGS 1

  • UCL: Barcelona - Bayern, miercuri, 22:00, DGS 1

Dinamo a cedat pe teren propriu în ”Derby de România”, contra FCSB-uluiscor 0-2, în cadrul etapei a 13-a din SuperLigă.

Confruntarea dintre cele două echipe a putut fi urmărită în direct pe Digi Sport 1. De asemenea, abonații Digi România au mai putut urmări partida pe site-ul digisport.ro, dar și în aplicația Digi Sport.

Conducerea lui Dinamo plănuiește să renegocieze cu Negoiță

În prezent, clubul Dinamo deține doar jumătate din baza de pregătire de la Săftica. Cealaltă jumătate este deținută de fostul patron Ionuț Negoiță (50 de ani). Baza sportivă are o suprafață totală de aproximativ 4 hectare, iar aproximativ 1,5 sunt deținute de Negoiță.

"Vor urma niște investiții de modernizare la Săftica și ne dorim să răscumpărăm cealaltă jumătate din baza de pregătire. Lucrăm la asta.

Mie mi se pare un loc foarte special, cu mult potențial. O să mai fie niște zone noi, amenajate.

Eu cred că vom putea redobândi Săftica în niște condiții corecte.

Sper să avem discuții cu domnul Negoiță într-un termen destul de apropiat", a declarat Dan Gătăianțu, acționar minoritar la Red&White, compania care deține pachetul de acțiuni la Dinamo, conform fanatik.ro.

Conducerea clubului a mai negociat în anul 2022 cu Ionuț Negoiță pentru cumpărarea bazei, însă nu au ajuns la un acord. Fostul patron a investit aproximativ 200.000 de euro în modernizarea acesteia.

Pentru jumătate deținută de fostul acționar, clubul plătește lunar o chirie de 1000 de euro către compania Confort Business Solutions, deținută de tatăl lui Negoiță.

Baza sportivă de la Săftica a fost folosită ca o garanție pentru datoriile pe care Dinamo le avea la acea vreme. Clubul mai are de plătit 500.000 de euro către ANAF pentru a putea scăpa de datorii.

Zeljko Kopic i-a băgat în ședință pe jucători la Săftica, după Dinamo - FCSB 0-2

Zeljko Kopic (47 de ani) nu a digerat foarte bine eșecul suferit de ”câinii roșii” în duelul cu rivalii ”roș-albaștri”. Tehnicianul dinamoviștilor a luat o măsură dură după finalul partidei desfășurate pe ”Arena Națională”.

Kopic a decis să nu le ofere liber jucătorilor după meci și a stabilit ca întreaga echipă să se deplaseze la Săftica, unde unii jucători își aveau mașinile, dar și pentru a discuta mai detaliat despre jocul slab prestat în fața rivalilor de la FCSB.

La baza de antrenament a ”câinilor roșii” a fost prezent și Andrei Nicolescu, administratorul special de la Dinamo, potrivit Prosport.

Zeljko Kopic: ”Am condus meciul până la golul lui Bîrligea. Este despre curaj, experiența și-a spus cuvântul”

Ne-au lipsit pasa și șutul, dar am avut meciul sub control până la primul lor gol. Felicitări celor de la FCSB. Am avut multe momente bune, puteam face un rezultat bun. Asta este despre ce vorbim tot timpul.

Nu este ușor să joci pentru Dinamo, pentru mulți dintre ei a fost primul derby, sunt mulți jucători tineri. Sper ca data viitoare să joace mai bine, să învețe din asta. Am folosit bine spațiile în prima repriză, asta le-am spus la pauză.

Totul este despre curaj, despre energie, adversarii au fost mult mai puternici. Trebuia să fim mai aproape de Bîrligea, la primul lor gol. Nu ne-am creat ocazii de gol, e adevărat, primul șut pe poartă l-am avut în finalul partidei.

Nu stăm rău, suntem la trei puncte de locul al doilea. Mulți jucători care au jucat azi (n.r. duminică, 20 octombrie) nu au fost în forma lor.

Politic este important, dar pentru mine sănătatea echipei, a grupului, este cea mai importantă”, a declarat Zeljko Kopic, la finalul partidei.

VIDEO cu rezumatul meciului Dinamo - FCSB 0-2

Etichete: dinamo fcsb , zeljko kopic , baza dinamo , baza sportiva saftica


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost prinși după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă

La trei ani după moartea omului de afaceri arădean Ioan Crișan, într-o explozie în parcarea unui supermarket, suspecții atentatului au fost prinși. Atacul ar fi fost comandat de fiica milionarului, potrivit unor surse din anchetă, citate de Digi24. Poliția a anunțat miercuri dimineață că face percheziții în acest caz.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Acuzată la JO 2024 că este bărbat, Imane Khelif a făcut marele anunț, după mai bine de două luni

Reacția scoțienilor, după ce Ianis Hagi a marcat direct din corner

"Așa mă simt acum!" Pique a "rupt" tăcerea, la doi ani după ce a părăsit-o pe Shakira pentru Clara Chia

Dan Petrescu a avut dreptate! CFR a anunțat verdictul în cazul lui Louis Munteanu: ”Putea fi mult mai grav”

Englezii au făcut ”pariul”: scorul cu care se va termina Rangers - FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Scoțienii nu s-au mai abținut: ”Minciuni șocante despre Ianis Hagi”

Nu au avut milă! La pauză era 17-0, iar în total un jucător a marcat de 14 ori. Cu cât s-a terminat meciul

Exclusiv Dorin Goian, fără dubii înainte de Rangers - FCSB: "Sunt 100% sigur"

Cum a numit-o antrenorul lui Rangers pe FCSB + A reacționat după afirmația lui Gigi Becali

Citeşte şi

Dinamo a anunțat unde se joacă meciul cu FCSB

Gigi Becali a anunțat tactica pentru următoarele partide: "Vom spulbera adversarul"

PEROZIleana Lazariuc și fiul cel mare, într-un selfie care i-a făcut pe fani să le spună că arată ca frații: "Gene de moldoveni frumoși"

FILM NOWDominic Purcell, de nerecunoscut. Cum arată astăzi starul din „Prison Break”

Următorul transfer pregătit de Gigi Becali în culise! „E cel mai vizibil! Și îl văd potrivit pentru Germania” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Veste importantă pentru Ianis Hagi. „Dușmanul” său de la Rangers, aproape să plece de la echipă, după meciul cu FCSB citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, trup de zeiță într-o rochie cu un decolteu imposibil de ignorat. Fanii: „Doamne, ești atât de frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, trup de zeiță într-o rochie cu un decolteu imposibil de ignorat. Fanii: „Doamne, ești atât de frumoasă!”

Digi World

Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună cineva de ce văd un iepure!”

Digi Animal World

Angajați de la o grădină zoologică din Anglia, apel pentru identificarea unei creaturi cu „aripi și coarne”. Imaginile au stârnit vâlvă