Exclusiv De ce se apropie Dinamo de pierderea gratis a lui Paul Anton, deşi clubul a apelat şi la Curtea Constituţională
articol scris de Digi Sport27.07.2021, 11:42
Liga Națiunilor: Portugalia - Polonia, vineri, 21:45, DGS 1
Media: Fotbal Club, vineri, 23:45, DGS 1
Paul Anton a acuzat o accidentare şi s-a aflat doar pe banca lui Dinamo la meciul cu U Craiova 1948, scor 0-1, iar cele mai multe informaţii susţin că jucătorul nu va da înapoi după a solicitat să devină liber de contract.
Noua conducere a "câinilor" face tot posibilul să-l blocheze pe fotbalist, deşi Zăvăleanu şi Mureşan i-au dat afară fără nicio problemă pe Fabbrini, Nemec şi Puljic. La prima înfăţişare în faţa Comisiei, în care Anton a solicitat să fie lăsat liber după ce clubul nu şi-a plătit datoriile la timp, "câinii" cu cerut amânare pentru pregătirea apărării. Apoi ar fi apelat la Curtea Constituţională.
Paul Anton are şanse foarte mari să devină liber de contract
Înainte, jucătorii rămâneau sclavii cluburilor pe durata insolvenţei, dar după amendarea Legii la iniţiativa AFAN, acest lucru nu mai este posibil.
Deşi nu ar fi exclus ca membrii Comisiei să accepte amânarea judecării cauzei în mai multe rânduri, faptul că memoriul este depus acum, în perioada de transferuri, îi oferă jucătorului dreptul de a semna cu altcineva, dacă va câştiga, chiar şi dacă sentinţa se dă după 6 septembrie.
AFAN a reuşit amendarea Legii Insolvenţei în 2014, iar de atunci jucătorii nu mai sunt la cheremul societăţilor în insolvenţă, ci sunt puşi pe picior de egalitate cu cluburile ajunse în această situaţie.
"Există precedente judecate de Comisii în care jucătorilor li s-a făcut dreptate. S-a judecat conform legii, nimic altceva. Poţi contesta orice lege din lume, dar asta nu înseamnă că se suspendă judecarea cauzei aflate pe rol", a explicat Emilian Hulubei pentru digisport.ro.
Ce scrie în Legea Insolvenţei
"De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale, cu excepția procedurilor extrajudiciare aflate pe rolul comisiilor sportive din cadul federațiilor sportive ce funcționează în baza Legii 69/2000 având că obiect denunțarea unilaterala a contractelor individuale de munca sau convențiilor civile ale sportivilor și sancțiuni sportive aplicabile în aceasta situație sau orice alte litigii având că obiect dreptul sportivului de a participa la competiție", scrie în articolul de lege.
Etichete: afan , dinamo insolventa , paul anton , legea insolventei
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții