Foto Craiovenii nu l-au uitat pe Nicolae Tilihoi! 3 ani de la dispariția fostului mare fotbalist
articol scris de Digi Sport25.03.2021, 19:22
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Ziua de 25 martie este din 2018 una tristă pentru cei de la Universitatea Craiova, dar nu numai. În urmă cu trei ani, Nicolae Tilihoi trecea în neființă, după cel mai greu meci al vieții, la finalul căruia s-a declarat învins.
Oficialii celor de la Universitatea Craiova nu și-au uitat unul dintre idoli. Marcel Popescu, Dragoș Bon, secundul echipei și fiul Lucian Tilihoi, team manager la echipa secundă a oltenilor, i-au adus un omagiu fostului fotbalist al echipei naționale.
Galerie Foto
Ziua în care Nicolae Tilihoi a trecut în neființă
Nae Tilihoi s-a stins din viaţă la 25 martie 2018, la 61 de ani. Component al Craiovei Maxima, fostul mare fundaş central a trecut în ultimii ani prin grele încercări.
În ultimii trei ani, Tilihoi a fost chinuit de o boală incurabilă. El s-a luptat cu aceasta, însă în cele din urmă organismul lui a cedat.
Ultima parte a vieţii lui Tilihoi a fost sub semnul dramelor. În 2008, el şi-a pierdut fiica de numai 29 de ani, care la rândul ei a dus o luptă grea cu o boală incurabilă. De atunci, Nae nu a mai fost la fel, fiind extrem de afectat de pierdere.
Foștii componenți ai ”Craiovei Maxima” care au trecut în neființă
Ion Oblemenco, antrenorul ”Craiovei Maxima” (13 mai 1945 - 1 septembrie 1996)
La 1 septembrie 1996, în ultimele minute ale partidei dintre Hassania Agadir, echipa din Maroc pe are o antrena Ion Oblemenco, antrenorul ”Craiovei Maxima”, și Sidi Kacem, olteanul a suferit un infarct, care s-a dovedit fatal. În timp ce suporterii părăseau arena, iar jucătorii se pregăteau de ultimul fluier al arbitrului central, Ion Oblemenco se lupta între viață și moarte, pe marginea terenului de joc. Alături îi era Alexandru Moldovan, antrenor al formației Sidi Kacem, cel ce avea să alerteze echipele medicale. Vestea decesului unuia dintre cei mai iubiți jucători din istoria Universității Craiova a fost dată de echipele medicale de la Policlinica din Agadir, acolo unde fusese trimis în regim de urgență.
Zoltan Crișan a trecut în neființă după o lungă și grea suferință la 14 octombrie 2003, chinuit de o boală pulmonară cumplită, la vârsta de numai 48 de ani.
Fost președinte de onoare al CS Universitatea Craiova, Corneliu Stroe a fost considerat drept creatorul echipei care în anii ’70-’80 a cucerit trei titluri de campioană și care a ajuns în primăvara lui 1983 în semifinalele Cupei UEFA. Născut pe 2 iulie 1943, la Dioşti (Dolj), Corneliu Stroe a practicat atletismul la Banatul Timișoara și Știința București, fiind campion al României în 1961 şi 1962 la probele combinate triatlon și pentatlon. A ajuns la CS Universitatea Craiova în anul 1966 şi timp de patru ani a ocupat funcţia de secretar al grupării din Bănie. Corneliu Andrei Stroe a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri, 1 spre 2 aprilie 2014, la vârsta de 70 de ani.
Costică Ştefănescu a încetat din viaţă, marţi, 20 august 2013, la vârsta de 62 de ani, după ce s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Capitală. Fostul căpitan al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale era internat la Spitalul Municipal din București, cu diagnostic de cancer pulmorar și urma un tratament cu citostatice.
38 de ani de la o performanță istorică
La 16 martie 2021, s-au împlinit 38 de ani de la marea performanță a Craiovei Maxima, care reușea în 1983 să o elimine pe Kaiserslautern și să se califice în semifinalele Cupei UEFA. A fost prima echipă din România calificată într-o semifinală a unei competiții europene.
După o înfrângere cu 2-3 în Germania, pe 2 martie, Craiova a întors scorul în retur și s-a impus cu 1-0. În fața a peste 40.000 de spectatori, care au umplut stadionul cu ore bune înaintea partidei, oltenii au câștigat la limită, prin golul lui Negrilă, din minutul 82.
În semifinalele Cupei UEFA, Craiova a fost eliminată de Benfica, după 0-0 în Portugalia și 1-1 pe teren propriu.
Universitatea Craiova avea în componență jucători precum Silviu Lung, Costică Ștefănescu, Tilihoi, Aurică Beldeanu sau Rodion Cămătaru.
ECHIPELE DE LA MECIUL TUR
Kaiserlautern: Reichel - Kitzmann, Melzer, Dusek, Brehme, Geye, Briegel (40 Brummer), Bongartz, Eilenfeld, T. Nilsson, Allofs (75 Neues)
Universitatea: Lung - Negrilă, Irimescu, Ștefănescu, Ungureanu, Dumitru (64 Țicleanu), Beldeanu (75 Cârțu), Donose, Geolgău, Crișan, Cămătaru
ECHIPELE DE LA PARTIDA RETUR
Universitatea: Lung - Negrilă, Tilihoi, Ștefănescu, Ungureanu, Țicleanu, Balaci, Geolgău (75 Cârțu), Donose, Crișan (46 Beldeanu), Cămătaru
Kaiserlautern: Reichel - Wolf, Briegel, Dusek, Brehme, Geye, Melzer, Eilenfeld (85 Hubner), Bongartz, T. Nilsson, Allofs.
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții