Controalele antidoping continuă și în play-off! Anunțul patronului de la Universitatea Craiova
articol scris de Digi Sport05.04.2021, 13:04
SuperLiga: Sepsi - Petrolul, sâmbătă, 18:30, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - UTA, sâmbătă, 21:00, DGS 1
La finalul meciului FCSB - Universitatea Craiova, scor 0-0, șase jucători s-au prezentat la controlul antidoping efectuat de reprezentanții ANAD.
Clubul care a solicitat aceste testări a fost Universitatea Craiova. A fost pentru prima dată în ultimii ani când o echipă a cerut și teste de sânge în timpul competiției.
Controalele antidoping continuă și în play-off! Anunțul patronului de la Universitatea Craiova
Gruparea olteană dorește ca aceste controale să se efectueze cu regularitate, la cel puțin 30% dintre meciurile rămase de jucat în acest sezon, inclusiv cele din play-off.
Dacă ANAD va ține cont de solicitarea clubului, costul suportat de Universitatea Craiova pentru aceste teste, inclusiv pentru cele cu FCSB, se va ridica la aproximativ 30.000 de euro.
"Noi n-am cerut specific pentru meciul de aseară. Dintre meciurile rămase în acest sezon de Liga 1, pentru că nu punem și Cupa României, noi vom cere antidoping la cel puțin 4 dintre ele, adică 30%. Nu suspicionăm pe nimeni. Am cerut inclusiv la ANAD să facă controale și în afara competiției.
Dacă se vor conforma sau nu, vom vedea, dar nu am cerut specific la X, Y sau Z. Noi am cerut control antidoping complet, habar n-aveam că înainte să făceau doar din urină", a declarat Mihai Rotaru, la Pro X.
- Miron, Olaru și Moruțan, de la FCSB, respectiv Vătăjelu, Nistor și Marius Constantin, de la Universitatea Craiova, au fost jucătorii testaţi
- Laboratoarele au obligația de a ține flacoanele în camera-frig timp de două săptămâni înainte de a efectua analizele.
Pentru prima dată, un club a cerut şi testare de sânge. Din 2018 nu se mai solicitase niciun test antidoping
Costul total al misiunii de testare doping efectuată de ofiţerii de control doping se ridică la aproximativ 6.000 de euro, iar plata va fi făcută de olteni, cei care au cerut acţiunea ANAD.
Conform raportului de pe siteul ANAD, cluburile nu mai ceruseră până acum test de sânge, iar din 2018 nu o mai făcuseră nici pentru urină. În aceşti trei ani, testările s-au făcut doar la solicitarea unor federaţii sau la iniţiativa ANAD.
"Au luat probe de urină şi de sânge de la câte trei jucători de la fiecare echipă. De data aceasta, da, a fost şi oficialul de teste antidoping pentru sânge.
M-am uitat în statistică şi prefer doar să v-o prezint, nu să o comentez. Concluziile le trag oamenii care află. În 2017, în sportul românesc, deci nu neapărat la fotbal, cluburile au făcut 12 comenzi pentru teste de urină. Iar în anii 2018, 2019 şi 2020 nicio solicitare!
În 2021, Universitatea Craiova a cerut acum, când solicitarea a venit şi pentru sânge.
Am mai spus, dacă se analizează doar pentru urină, costă 1.611 lei. Acum s-au cerut teste pentru urină şi pentru sânge, iar suma exactă e 4.850 de lei pentru un jucător, deci aproape 6.000 de euro în total pentru cei şase jucători.", a explicat pentru Digi Sport Cristian Balaj, preşedintele ANAD.
Etichete: universitatea craiova , doping , control antidoping , mihai rotaru , fcsb
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții