Câți bani vor câștiga arbitrii din România după introducerea sistemului VAR. Baremele au fost mărite
articol scris de Digi Sport05.07.2022, 14:16
SuperLiga: FC Botoșani - FCSB, joi, 20:00, DGS 1
Media: Fotbal Club, joi, 22:00, DGS 1
Noul sezon competițional din România este pe cale să înceapă, iar odată cu Supercupa României, dintre CFR Cluj și Sepsi, va fi prima dată când VAR-ul va fi folosit.
Sistemul de video-arbitraj a fost cerut cu insistență în ultimii ani și acum Superliga urmează să fie prezent și în România, la ceva timp după ce campionatele puternice l-au adoptat.
Câți bani vor câștiga arbitrii din România după introducerea sistemului VAR
Odată cu munca în plus pe care arbitrii o să fie nevoiți să o facă aceștia o să primească și sume mai mari de bani.
Baremele au fost mărite cu 20 la sută și odată cu sezonul 2022-2023, un central va primi 6000 de lei, în loc de 5000 de lei, iar un tușier urmează să fie remunerat cu 3700 de lei, față de 3000 cât primea până acum, anunță Prosport.
Arbitrii din camera VAR o să fie împărțiți în două categorii și vor primi 3000 de lei, respectiv 2000 de lei.
De asemenea, un alt "beneficiu" care va fi adus arbitrilor în acest sezon este decontarea transporturului, în limita a 700 de lei.
La fel ca în ultimele sezoane, toate jocurile din prima ligă a României vor fi transmise în direct de Digi Sport, unde, înainte și după fiecare partidă, vor putea fi urmărite analize și comentarii din partea analiștilor și a protagoniștilor.
Tot ce trebuie să știi despre sezonul 2022 - 2023 al Superligii
Formatul competițional rămâne același din ultimele două stagiuni, cu 16 echipe și un sezon regulat în care se dispută 240 de meciuri în 30 de etape.
La finalul sezonului regulat, primele șase echipe merg în play-off, unde se întâlnesc în format tur / retur, rezultând 10 etape. Următoarele opt clasate vor juca în play-out, unde se vor disputa nouă etape, în manșă unică.
La finalul play-off-ului, campioana se va califica în turul întâi preliminar al UEFA Champions League, în timp ce formația clasată pe poziția a doua va merge în turul doi preliminar al Conference League. Ocupanta locului trei va juca un meci de baraj cu învingătoarea unui duel dintre echipele de pe locurile unu și doi din play-out, în urma căruia se va stabili a doua formație românească ce va merge în turul doi preliminar al Conference League. Ambele meciuri de baraj se vor disputa într-o singură manșă.
A patra participa în cupele europene va fi câștigătoarea Cupei României, care va merge tot în turul doi preliminar al Conference League.
- Locul trei din play-off va merge direct în preliminariile Conference League dacă una dintre echipele de pe podium câștigă Cupa României. În acest caz, formația de pe locul patru din play-off va juca barajul
La cealaltă extremă a clasamentului, ultimele două clasate vor retrograda direct, în timp ce echipele de pe locurile cinci și șase din play-out vor disputa un baraj de menținere / retrogradare cu echipele de pe pozițiile patru, respectiv trei din play-off-ul Ligii 2.
Dacă sistemul competițional rămâne același, o schimbare este dată de implementarea sistemului VAR. Toate meciurile din următoarea ediție a primei divizii vor beneficia de arbitraj video, care intervine doar în următoarele situații:
- În cazul înscrierii unui gol. Se va verifica dacă a fost henț, ofsaid sau fault în atac
- În cazul unui posibil penalty
- În cazul unui posibil cartonaș roșu direct. VAR-ul nu intervine dacă e în discuție acordarea unui al doilea cartonaș galben
- În cazul în care are loc identificarea greșită a unui jucător avertizat
Etichete: bani , arbitri , superliga , var , barem
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții