Exclusiv "Băieţii au intrat în panică, situaţia s-a agravat!" Cu ce se confruntă un antrenor din Liga 1
15.03.2020, 09:08SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Antrenorul Botoşaniului, Marius Croitoru, a recunoscut că epidemia cu coronavirus a produs efecte neaşteptate în rândul fotbaliştilor săi. Croitoru a dezvăluit că jucătorii străini sunt în pragul disperării.
"E complicat rău, sunt mulţi străini în lot, jucătorii vor să plece, primesc non stop mesaje, trebuie sa iau o decizie.Situaţia s-a agravat!
Băieţii au intrat în panică, vor să plece, spun că e ultima zi când mai pot din cauza stării de urgenţă. Le e frică că se închid aeroporturile, oraşele, panica e acum cel mai mare duşman.
Nu poţi să-i spui unui străin să stea aici când familia e la mii de km distanţă, e greu să porţi responsabilitatea, eu nu aş vrea să fiu în situaţia asta.
Unii vor intra în carantină la întoarcere, nu mă pot folosi de ei, dar uman nu mă pot împotrivi, le-aş da drumul," a explicat Marius Croitoru la emisiunea Digi Sport Special.
COVID-19 în România | Ce înseamnă stare de urgență și cât durează
Starea de urgenţă este reglementată de articolul 93 al Constituţiei României, precum și de Ordonanţa de Urgenţă numărul 1 din 1999. Ordonanţa în cauză spune că starea de urgenţă se poate impune pe o perioadă de cel mult 30 de zile şi prevede totodată măsuri excepţionale economice și de ordine publică.
În termen de cinci zile de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgență, președintele României solicită Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate.
Stare de urgență în România | Cum va arăta țara
Conform aceluiași OUG, pe perioada stării de urgență ”vor fi impuse măsuri cu caracter politic, economic, social şi de ordine publică, instituite în întreaga ţară sau în anumite zone ori în unele unităţi administrativ-teritoriale”.
”Pe durata stării de asediu şi a stării de urgenţă, proporţional cu gravitatea situaţiei care a determinat instituirea acestora şi numai dacă este necesar, poate fi restrâns exerciţiul unor drepturi sau libertăţi fundamentale înscrise în Constituţie, cu acordul ministrului justiţiei”, mai prevede OUG numărul 1 din 1999.
Pe toată durata stării de urgență, ordonanţele militare şi ordinele emise au caracter obligatoriu, de lege. Printre măsurile pe care statul le poate impune în această perioadă se numără:
- să limiteze sau să interzică de tot circulația mașinilor
- să efectueze razii, controale, percheziții
- să închidă temporar benzinării, restaurante, cafenele, cazinouri și alte localuri publice
- să suspende apariția sau difuzarea unor emisiuni radio sau TV
- să raționalizeze alimente și alte produse de strictă necesitate
- să emită ordonanțe de urgență
- să emită ordonanțe militare
- să interzică circulaţia feroviară, maritimă, fluvială şi aeriană pe diferite rute.
Etichete: program liga 1 , marius croitoru , pandemia de coronavirus
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții