”Arena Naţională a fost construită absolut eronat!”. Acuze dure din partea lui Ion Țiriac
15.11.2018, 11:28SuperLiga: Oțelul - Botoșani, vineri, 18:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - CFR, vineri, 21:00, DGS 1
”Arena Națională” a fost închisă până la refacerea gazonului, dar cei de la FCSB nutresc speranța că problema se va rezolva în următoarele săptămâni, astfel încât să poată evolua acolo în proximul meci de campionat cu Gaz Metan Mediaș, din etapa a 17-a, care se va derula la început de decembrie 2018. Ion Țiriac a spus că întreaga construcție este eronată, dar a și propus o variantă pentru refacerea în condiții optime a gazonului.
Ion Țiriac susţine că Arena Naţională a fost construită eronat pe actualul amplasament. "Nu ştiu dacă Arena Naţională a fost construită aşa cum trebuia construită. Eu am făcut un pariu cu primarul de pe vremea aia şi nici acum nu l-a plătit, un pariu privind costul stadionului şi al poziţiei alese. Arena Naţională a fost construită absolut eronat, într-o poziţie care nu satisface bucureşteanul. Mă refer la alea două ore de tramvai, metrou sau maşină", a precizat Ion Ţiriac.
Omul de afaceri a declarat, miercuri, că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ar trebui să angajeze specialişti de la Wimbledon, acolo unde se desfăşoară cel mai cunoscut turneu de tenis pe iarbă din lume, pentru gazonul Arenei Naţionale din Bucureşti. ”Se spune că Firea e de vină, să se fi dus să semene iarbă... Dar stai un pic, nu a făcut Firea Arena Naţională. Apoi, ca Firea să facă iarba aia trebuie să ia un specialist de la Wimbledon, cum au luat toţi, unul care nu face nimic altceva de dimineaţa până seara la 7. Iar el cu încă o echipă de 30 de oameni să îngrijească terenul ăla de la A la Z. Pe gazonul ăla se joacă un meci la 2-3 săptămâni. Ce se întâmplă la Real Madrid când se joacă două meciuri pe săptămână? Dar ăia au o echipă de 100 de oameni care numai asta fac de dimineaţa până seara”, a spus Ion Țiriac.
Fostul mare jucător de tenis crede că este nevoie chiar de doi specialiști pentru a avea grijă ca gazonul să fie ”masă de biliard”. ”E greu să găseşti un specialist pentru că sunt foarte puţini. La Wimbledon sunt câţiva specialişti care fac azi ce a făcut bunicul, nu tăticul lor. Pentru că e un secret şi la gazon. Deci dacă doamna Firea sau oraşul Bucureşti vrea ca acel gazon să fie în regulă să îşi ia doi specialişti şi să stea acolo. Bineînţeles că e o treabă diferită, pentru că la fotbal nu alergi cu pantofi de tenis. Altfel, punem sintetic şi am terminat discuţia”, a mai spus Ţiriac.
Ilie Năstase, despre Arena Națională: ”Să facă precum în Franța, să o dea unui privat!”
La rândul său, fostul tenisman Ilie Năstase a menţionat că Arena Naţională ar trebui dată în administrare unei societăţi private care ar avea interes să îngrijească suprafaţa de joc pentru a câştiga bani din chirie. "După mine, Arena Naţională trebuie dată unui privat, unui om care să o gestioneze corect. Pentru că Primăria nu are timp şi nici interes să se ocupe. Primăria închiriază şi atât. Aşa că trebuie un om care să îl îngrijească. Iar dacă îl dai unui privat atunci el are interes să îl îngrijească pentru a câştiga nişte bani. În Franţa toate arenele de sport făcute de primării nu sunt ţinute de ele. Le dau privaţilor care au interes să le îngrijească şi să câştige şi ei un ban. Asta trebuie să facem şi noi. Trebuie să găsim un om care să îngrijească nu doar gazonul, ci tot stadionul. Pentru că s-a văzut că în parcare curge apa mai rău ca afară când plouă. Poate nu trebuia să vină câteva mii de copii să sară pe gazon, poate nici să se organizeze concerte... Nu ştiu, nu mă bag că nu e problema mea", a declarat Năstase.
Fotbaliştii şi antrenorii echipelor de fotbal Dinamo şi FCSB s-au arătat nemulţumiţi de starea gazonului Arenei Naţionale la meciul direct de duminică după ce în perioada 29 octombrie - 1 noiembrie Primăria Capitalei a organizat pe stadion "Cupa Centenarului Marii Uniri", o competiţie la care au luat parte peste 3.500 de copii.
Ulterior, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat închiderea Arenei Naţionale pentru competiţiile sportive până la remedierea stării gazonului, ea menţionând, totodată, că acest proces ar putea dura două-trei luni. "Având în vedere starea precară a gazonului, am luat hotărârea de a închide Arena Naţională, pentru toate competiţiile sportive, pe durata remedierii gazonului", anunţa Firea, la 12 noiembrie, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Municipalităţii.
Etichete: arena nationala , ion tiriac , gazon arena nationala , fcsb arena nationala , stadion fcsb
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții