Cosmin Matei / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Agentul lui Cosmin Matei a reacționat, după ce fotbalistul a fost suspendat 6 luni pentru dopaj: ”A venit nenorocirea”

articol scris de Digi Sport
04.08.2024, 17:03
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Cosmin Matei (32 de ani), mijlocașul lui Sepsi, a fost suspendat de Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) pe o perioadă de şase luni pentru dopaj

Cosmin Matei fusese depistat pozitiv la o substanță denumită 5-metilhexan-2-amină (care poate fi găsită într-un ulei pe bază de rădăcină de mușcată și care ”se traduce printr-un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”) la un control antidoping făcut de mijlocașul lui Sepsi la finalul partidei pe care covăsnenii au pierdut-o, pe teren propriu, 1-3 în fața celor de la Universitatea Craiova, pe 4 februarie (etapa a 24-a din sezonul trecut al SuperLigii). 

Marius Avram, agentul lui Cosmin Matei: ”Șase luni mi se par enorm”

Cosmin Matei și-a pregătit recursul la decizia în primă fază a celor de la ANAD și speră ca perioada de suspendare să îi fie redusă, având în vedere probele depuse la dosar.

Marius Avram, agentul lui Cosmin Matei, a transmis că îi este alături mijlocașului în această perioadă. Acesta a dezvăluit, de altfel, că înainte de apariția primelor suspiciuni asupra fotbalistului, acesta discuta cu Sepsi despre prelungirea contractului.

În primul rând, eu am rămas șocat de decizia pe care a primit-o Cosmin, mai ales că înainte cu 2-3 săptămâni discutasem cu Cosmin și clubul legat de prelungirea contractului.

Cosmin mai are contract pe un an cu Sepsi. Chiar vorbeam cu el că se simte și voia să mai continue un an de zile. Apoi a venit nenorocirea asta cu dopingul.

Suntem alături de el din toate punctele de vedere, atât eu, cât și coelgii de la firmă. Am ținut legătura cu avocații. Am decis să colaborăm cu Paul Mincu și colegii lui.

Sperăm ca la recurs să vină o decizie mai puțin aspră decât asta. Șase luni mi se par enorm, având în vedere toate probele care au fost depuse la dosar.

Mâine, înainte de meci (n.r. Rapid - Sepsi), o să stau cu cei de la club să discutăm situația lui Cosmin. Noi suntem alături de el. Vom vedea la recurs ce decizie vor da cei de la ANAD”, a spus Marius Matei, pentru Digi Sport.

Attila Hadnagy, Cosmin Matei și Marius Avram / Foto: Digi Sport

Cosmin Matei: ”Sunt foarte dezamăgit de această decizie”

La scurt timp după ce ANAD l-a suspendat pe Cosmin Matei timp de 6 luni, Sepsi Sfântu Gheorghe a publicat pe site-ul oficial un comunicat de presă în care a fost inclusă reacția jucătorului în acest scandal. 

''Jucătorul echipei Sepsi OSK, Cosmin Matei, a primit decizia Comisiei de Audiere a ANAD privind suspendarea sa pentru o perioadă de şase luni din activitatea sportivă'', au scris cei de la Sepsi Sfântu Gheorghe, la scurt timp după apariția deciziei ANAD. 

De partea cealaltă, Cosmin Matei a anunțat că va face recurs acestei decizii ANAD și că va încerca să-și facă dreptate. 

"Sunt foarte dezamăgit de această decizie. Am colaborat pe deplin cu ANAD, încă de la bun început. Am demonstrat prin intermediul laboratoarelor antidoping autorizate de AMA/WADA şi potrivit cerinţelor acestora, că suplimentul respectiv era contaminat cu substanţa interzisă care a fost găsită în proba mea.

Este dezamăgitor pentru că mi s-a părut că situaţia mea a fost înţeleasă. Nu a rămas nimic nelămurit din tot cazul meu şi totuşi primesc această suspendare pentru 6 luni.

Nu înţeleg cum pot fi găsit vinovat, în contextul în care am făcut o serie de analize la laboratoarele autorizate şi am demonstrat că unele flacoane sunt contaminate iar alte flacoane nu conţin substanţa interzisă. Toate sigilate dar din loturi diferite. Practic, e după cum ţi-e norocul'', a spus Matei, citat de clubul Sepsi. 

Cosmin Matei: ”Mi s-a reproşat în faţa Comisiei că nu am analizat suplimentul respectiv înainte de a-l consuma”

Mijlocaşul a explicat că autorităţile antidoping i-au reproşat că nu a analizat suficient suplimentul folosit: ''Mi s-a reproşat în faţa Comisiei că nu am analizat suplimentul respectiv înainte de a-l consuma. Am explicat şi au văzut şi dânşii că analiza pentru toate substanţele din lista interzisă ajunge la câteva mii de euro.

Şi chiar şi aşa, dacă ţi se confirmă că un supliment nu este contaminat cu nicio substanţă din lista interzisă, la următoarea dată când cumperi, te poţi trezi că ai nimerit un lot contaminat. Probabil trebuia să fac o analiză de 2.000 de euro la fiecare achiziţie a energizantului de 150 lei. Asta este absurd şi nu înţeleg cum pot fi găsit eu vinovat.

Este efectiv ceva de care nu poţi să te păzeşti. În plus, am demonstrat cu datele tehnice de la meciuri, că nu a existat nicio îmbunătăţire a performanţelor mele fizice, atunci când am consumat acel energizant'',  a spus Matei, notează Agerpres. 

''Aşteptăm motivarea deciziei ca să înţelegem cum au văzut dânşii lucrurile. Nu pot accepta sub nicio formă această suspendare de 6 luni, chiar dacă ea înseamnă, în limbaj popular, 'vinovăţie, dar foarte puţină'. Eu sunt vinovat că am avut ghinion. Am văzut şi alţi sportivi în situaţia mea şi marea majoritate suferim de acelaşi lucru, de nenoroc.

În momentul de faţă avocaţii mei pregătesc apelul împotriva acestei decizii şi luni îl vom depune la Comisia de Apel. Sper să se soluţioneze mai repede procedura apelui şi mai ales sper ca de data asta să am mai mult noroc", a mai transmis Matei.

Etichete: dopaj , marius avram , cosmin matei , suspendare cosmin matei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Familia regală britanică a „tăiat-o” pe Meghan Markle din fotografia folosită pentru a-i ura la mulţi ani prinţului Harry

Fotografia folosită de familia regală britanică pentru a-i ura duminică la mulţi ani prinţului Harry a fost decupată dintr-o imagine în care ducele de Sussex apărea alături de soția sa, Meghan Markle. Detaliul nu a trecut neobservat în presa britanică, relatează News.ro.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Exclusiv OUT! Abia a semnat, dar patronul l-a luat la țintă: ”Greșeala mea”. Alți trei jucători, direct pe bancă

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Momente rare: Marius Șumudică a ajuns în fața suporterilor și a repetat încontinuu un cuvânt, după eșecul cu ”U” Cluj

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Chipciu și tofu pane! ”Veteranul” liderului SuperLigii a făcut show la flash-interviu: ”Eu am salariul mai mic”

Foto Cum a fost surprins Dan Șucu, după ce Rapid a suferit prima înfrângere sub comanda lui Șumudică

Citeşte şi

Oficial Total neașteptat! I-au prelungit contractul jucătorului suspendat 4 ani din fotbal

După ce s-a impus la US Open, Jannik Sinner a dezvăluit cum a depășit momentul în care a fost testat pozitiv

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atac dur din partea lui Mihai Stoica, pentru jucătorul ce a refuzat venirea la FCSB: "N-am auzit pe nimeni să jignească la modul ăsta" citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit