Adrian Mititelu, așteptat de soția sa, la eliberarea din închisoare / Foto: Digi Sport

Video Adrian Mititelu a fost eliberat: "Echipa e viața mea, pentru ea am făcut pușcărie". Cu ce mașină a fost întâmpinat

articol scris de Digi Sport
06.07.2022, 16:57
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Adrian Mititelu a fost eliberat din închisoare. Patronul de la U Craiova 1948 a executat 20 de luni din cei 3 ani.

El a fost condamnat pe 5 noiembrie 2020, pentru evaziune fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea la Steaua, în 2011.

Adrian Mititelu a fost eliberat: "Echipa e viața mea, pentru ea am făcut pușcărie". Cu ce mașină a fost întâmpinat

Vizibil slăbit, Mititelu a fost așteptat de soție și de fiul său, Adrian Junior, dar și de mai multe persoane. El a fost eliberat pentru un viciu administrativ.

"Vă mulțumesc mult pentru prezență. Cum să fie? Ca și pentru ceilalți deținuți. Au fost 20 de luni, nu ușoare.

Încă o dată vreau să vă comunic că am făcut un mandat nevinovat complet și nu mă refer acum la faptul că am ieșit acum datorită unui viciu administrativ, dar pe fond nu am făcut nicio faptă penală.

Dar asta a fost, am făcut-o și pe asta. Probabil că toți ceilalți vor beneficia de aceste prevederi, de neconstituționalitate a legii, articolul 155, aliniatul 1, din codul penal.Prea multe nu se discută despre treaba asta.

Eu pot să vă spun că simt că s-a făcut dreptate, chiar dacă acum, chiar dacă acum am ieșit pe o chestiune de legalitate, nu are legătură cu vinovăția sau nevinovăția, însă vă dau cuvântul de onoare că nu am făcut nicio faptă penală și am stat 20 de luni nevinovat", a spus Mititelu.

Adrian Mititelu își caută dreptatea la CEDO

Patronul de la U Craiova 1948 va merge și mai departe în justiție, pentru a-și căuta dreptatea.

"Mereu am sperat, iar acum sper și la CEDO să se facă dreptate. În toamnă intru pe fond la CEDO, cu nevinovăția mea și sunt convins că se va combina cu faptul că am stat 20 de luni în închisoare nevinovat.

Eu cred că sunt mai puternic ca înainte, pentru că greutățile m-au făcut să devin și mai puternic. Sunt la curent cu tot ceea ce se întâmplă, merg înainte pe drumul meu și pe ceea ce mi-am planificat cu mulți ani în urmă și sunt așa cum mă știți, nu m-am schimbat deloc", a explicat Mititelu.

Galerie Foto

La plecarea de la închisoare, Mititelu s-a urcat într-un Lamborghini Urus, considerat cel mai rapid SUV din lume, condus de fiul său.

"Nu știu care e primul lucru pe care o să-l fac, mai multe. Mi-au lipsit familia, apropiații. Să știți că, după sănătate, libertatea este foarte prețioasă și nu poți să o estimezi decât în momentul când nu o mai ai.

Acum voi vă simțiți bine, dar în momentul când pierzi, vedeți cât de important este. O să merg și la echipă, echipa este viața mea, pentru echipa asta am făcut multe sacrificii, am cheltuit foarte mulți bani, am făcut și închisoare pentru echipa asta și o să încerc să facem în așa fel încât cei care au rămas lângă noi, mai puțini, să fie mulțumiți și să reușim să le aducem bucuria. O să vorbim de fotbal zilele următoare", a spus Adrian Mititelu.

Deciz instanței în cazul eliberării lui Adrian Mititelu

"Solutia pe scurt: În temeiul art.4251 alin.7 pct.1 lit.b C.p.p., raportat la art.460 alin.2 C.p.p., respinge ca nefondată contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie -Serviciul Teritorial Craiova împotriva încheierii din 20 iunie 2022, pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr.3845/63/2022, încheiere prin care s-a dispus suspendarea executării sentinţei penale nr.82/13.02.2019 a Tribunalului Dolj, definitivă prin decizia penală nr.1364/05.11.2020 a Curţii de Apel Craiova, fiind emis de către Tribunalul Dolj mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.97/2019 din 05.11.2020, privind pe Mititelu Adrian- Marin. Cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia, conform art.275 alin.3 C.p.p. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 06 iulie 2022”, este hotărârea Curţii de Apel.

  • În decembrie 2021, patronul de la U Craiova 1948 a fost achitat definitiv într-un alt dosar în care fusese condamnat, în ianuarie 2021, la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală.
 

Etichete: adrian mititelu , adrian mititelu eliberat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Adrian Mititelu a răbufnit: ”În România nu există fani. Sunt dezgustat!” Ce l-a enervat pe patron

Oficial A semnat cu FCU Craiova! Adrian Mititelu și-a luat fundaș central francez

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia