Adi Mutu s-a întors în locul unde a pierdut peste 300.000 de lei
articol scris de Digi Sport08.01.2025, 11:00
Supercupa Spaniei: Real Madrid - Mallorca, joi, 21:00, DGS 1
Scoția Premiership: Dundee - Rangers, joi, 22:00, DGS 2
Petrolul este antrenată din această iarnă de către Adrian Mutu (46 de ani împliniți pe 8 ianuarie). Pentru tehnician este, de fapt, o revenire la Ploiești după cele 8 luni din 2014.
La clubul intrat între timp în faliment în 2016, patronul Dan Capră prezenta despărțirea de ”Briliant” drept ”o afacere păguboasă”, însă conform documentelor, Mutu a suferit o pagubă de 305.911 lei, adică aproximativ 60.000 de euro, dacă luăm în calcul cursul valutar din 2024.
Din păcate, nici actuala societate nu o duce pe roze din punct de vedere financiar, motiv pentru care în penultima zi a anului 2024 a fost solicitat Tribunalului Prahova aprobarea intrării în concordat preventiv.
Adrian Mutu avea de luat peste 300 de mii de lei de la Petrolul lui Capră
Clubul lui Capră a intrat în insolvență pe 6 februarie 2015, iar falimentul s-a pronunțat în iunie 2016.
Respectiva societate a rămas cu 34,83 de milioane de lei datorii către creditori, dintre care circa 15 milioane de lei către Fisc, după cum precizează supervizor.ro.
Din aceste aproape 35 de milioane de lei, 305.911 lei reprezentau datoria către Adrian Mutu, adică exact antrenorul venit acum la Petrolul în locul lui Mehmet Topal.
Există un dosar penal de evaziune fiscală în care Fotbal Club Petrolul SA, adică altă societate decât cea care susține ”Petrolul 52”, echipa actuală din SuperLigă, este „parte responsabilă civilmente”. Dosarul se judecă de 10 ani şi n-ar fi exclus să apară prescrierea până la pronunțarea sentinței.
Petrolul a cerut pe 30 decembrie 2024 intrarea în concordat preventiv
Dacă instanța va soluționa în favoarea Petrolului dosarul nr.5348/105/2024 depus la Tribunalul Prahova pe 30 decembrie 2024, clubul se va putea reorganiza fără să riște într-un anumit interval orice executare silită.
Pe înțelesul tuturor, concordatul preventiv este o formă simplificată a insolvenței, dar, foarte important, marea deosebire dintre cele două forme este că nu se taie din datorii, ci sunt reeșalonate.
Conform aceleiași surse, ”prin această solicitarea recunoaşte (n.r. Petrolul) că se află în 'dificultate financiară' şi vrea să ajungă la o înţelegere cu creditorii ('contract încheiat între debitorul în dificultate financiară, pe de o parte, şi creditorii care deţin cel puţin 75% din valoarea creanţelor acceptate şi necontestate, pe de altă parte'), urmând să achite toate datoriile pe baza unui 'plan de redresare'”.
Etichete: adrian mutu , datorie mutu petrolul , mutu antrenor petrolui
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții