Lamine Yamal / Foto: Profimedia

Unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului a dat verdictul în privința lui Lamine Yamal

articol scris de Digi Sport
14.10.2024, 14:28
  • Fotbal U20: România - Elveția, luni, 19:00, DGS 1

  • Nations League: Belgia - Franța, luni, 21:45, DGS 1

La doar 17 ani, Lamine Yamal a devenit deja unul dintre cei mai valoroși jucători din fotbal, cu o cotă de piață de 150 de milioane de euro.

Fotbalistul spaniol a avut un sezon excelent atât la echipa de club, cât și la cea națională, cu care a cucerit Campionatul European.

În tricoul blaugrana, Yamal are 12 goluri și 14 pase decisive în 62 de meciuri, în timp ce pentru ”Furia Roja” a marcat de trei ori în cele 17 selecții.

Andres Iniesta: ”Nu este normal, ceea ce a făcut Lamine Yamal până acum nu este normal.

De aceea, Andres Iniesta, unul dintre cei mai mari jucători din istoria clubului catalan, a ținut să-l laude pe fotbalistul de 17 ani, însă l-a și atenționat, deoarece trebuie să mențină un nivel extrem de ridicat, având în vedere că evoluează la Barcelona, unul dintre cele mai mari cluburi din lume.

"Nu este normal, ceea ce a făcut până acum Lamine Yamal nu este normal. Provocarea este ca mediul și persoanele din jurul lor să-l ghideze cum trebuie în evoluția sa. Are 17 ani, are întreaga carieră în față și ceea ce trebuie să facă este să se bucure în continuare de libertatea de a juca ca în curtea școlii.

În fiecare an va trebui să se perfecționeze și să își crească nivelul. Asta va fi cerința pe care o are la Barcelona și la echipa națională, în același timp, iar asta nu e ușor", a declarat Andres Iniesta, citat de Mundo Deportivo.

În urmă cu o săptămână, Iniesta și-a anunțat retragerea din fotbal, la vârsta de 40 de ani, însă unul dintre planurile sale este să devină antrenor.

Palmaresul lui Andres Iniesta

Andres Iniesta a debutat la echipa mare a Barcelonei în 2002, gruparea catalană fiind singura din fotbalul european pentru care a ales să joace.

În cele 16 sezoane petrecute pe Camp Nou, Iniesta a strâns nu mai puțin de 674 de meciuri în tricoul blaugrana, perioadă în care a înscris 57 de goluri și a oferit 135 de pase decisive.

Alături de catalani, mijlocașul a cucerit următoarele trofee: patru UEFA Champions League, nouă titluri La Liga, șase Cupe ale Spaniei, șapte Supercupe ale Spaniei, trei Supercupe ale Europei și trei Campionate Mondiale ale Cluburilor.

Iniesta a fost un jucător crucial și pentru naționala Spaniei, pentru care a bifat 131 de apariții și a marcat 14 goluri, cel mai important fiind cel înscris în finala Cupei Mondiale din 2010, câștigată de ”Furia Roja” împotriva Olandei, scor 1-0.

Pe lângă Cupa Mondială, ”Don Andres” a mai cucerit cu naționala și două EURO: 2008 și 2012.

Etichete: barcelona , andres iniesta , lamine yamal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un neozeelandez care a dispărut împreună cu copiii săi a fost zărit în sălbăticie, după trei ani de căutări. Era înarmat și camuflat

Un bărbat din Noua Zeelandă care a dispărut cu trei ani în urmă, după ce s-a certat cu fosta soție, a fost zărit pentru prima oară în sălbăticie împreună cu cei trei copii ai săi, potrivit The Guardian.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Cum l-au numit italienii pe Dennis Man, care a oferit imaginea serii la Cipru - România

UEFA nici n-a vrut să stea la discuții: NU ferm pentru România!

Englezii au folosit un singur cuvânt, când au aflat cât costă Joyskim Dawa

Exclusiv ”L-am întrebat dacă știa că e român”. Rupe plasele în străinătate și e dorit de FCSB: 2.500.000 €

Fără milă! Fotbalistul României ”desființat” după meciul cu Cipru: ”E un dezastru viu! Rușinea fotbalului românesc”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

După 10 ani în Italia, Franța și Arabia Saudită, Ciprian Tătărușanu a ales unde se stabilește cu familia: ”Nu mă văd”

Restricția care va aduce aproape sigur un ”balaur” în calea României spre CM 2026! Nu mai există grupă accesibilă

Cei trei atacanți pe care Raul Rusescu i-ar fi convocat la națională: ”Am spus-o!”

Video Exclusiv Cât plătește, de fapt, Rapid pentru închirierea stadionului Giulești în fiecare lună

Citeşte şi

Oficial Barcelona a făcut anunțul despre Lamine Yamal

Comunicatul oficial emis de naționala Spaniei despre starea lui Lamine Yamal! + Ce a declarat fotbalistul

PEROZCum arată Halle Berry într-o zi obișnuită, la cumpărături. A renunțat la rochiile mulate și a îmbrăcat un trening lejer

FILM NOWJennifer Grey, în formă la 37 de ani de la rolul din "Dirty Dancing", la premiera noului ei film. Puțini i-ar da vârsta din buletin

„N-a venit niciun contract!”. Vești foarte importante despre transferul lui Antonio Luna la Dinamo citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Luați-vă o cameră!" Scene pasionale cu Aryna Sabalenka și iubitul ei, la câteva luni după ce fostul prieten al jucătoarei a murit VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Obiectivul turistic preferat de turiștii străini va fi închis pentru prima dată după 50 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Sean 'Diddy' Combs, considerat „atât de puternic”, chiar și după gratii. De ce multora le este frică de el

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Sean 'Diddy' Combs, considerat „atât de puternic”, chiar și după gratii. De ce multora le este frică de el

Digi World

O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă deloc. Când devine cafeaua periculoasă pentru sănătate

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia