Antonio Rudiger, prezentat la Real Madrid / Foto: Getty Images

Rudiger l-a lăsat mască pe Ancelotti. "Rupe aparatele" și doarme într-o cameră hiperbarică. De ce i se spune "Rambo"

articol scris de Digi Sport
22.07.2022, 14:18
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Antonio Rudiger este unul dintre cele două transferuri făcute de Real Madrid în această vară. Fundașul adus de la Chelsea liber de contract l-a impresionat pe Carlo Ancelotti la capitolul fizic.

Rudiger l-a lăsat mască pe Ancelotti. "Rupe aparatele" și doarme într-o cameră hiperbarică. De ce i se spune "Rambo"

Germanul de 29 de ani este supranumit "stânca" de către cei de la As și datorită condiției sale fizice, a și fost transferat de madrileni.

Datorită vitezei sale, Ancelotti îl vede pe Rudiger drept un jucător cheie, care poate pune presiune pe atacanții adverși și poate urca între linii, capitol la care Realul a stat mai slab în ultimele sezoane.

În stagiunea trecută, Rudiger a fost cel mai rapid jucător din Premier League. La un meci cu Brighton, fundașul care juca atunci la Chelsea a atins o viteză maximă de 36.7 km/oră, peste Adama Traore (36.6 km/h) și Konate (36.2 km/h).

Cu Rudiger în teren, Chelsea nu a primit gol în 40% dintre cele 202 meciuri în care a jucat.

Însă Rudiger se remarcă și la capitolul pase eficiente. În sezonul trecut, el a fost pe locul 4 în Champions League la numărul de pase, 769, dintre care 679 au fost bune. Doar Rodri, Kroos și Modric l-au depășit la acest capitol. Toți sunt mijlocași.

Spaniolii au fost surprinși să afle că Rudiger are grijă de toate detaliile din viața sa. Printre acestea se numără și faptul că el preferă să doarmă într-o cameră hiperbarică, pentru ca nivelul oxigenului din sânge să fie optim.

Astfel, sunt prevenite și accidentările musculare și este ajutată și recuperarea mai rapidă după oboseală.

În plus, Rudiger și-a amenajat și o sală de fitness în noua sa casă din Madrid și și-a adus cu el și fizioterapeutul personal, cu care a lucrat și la Chelsea sau AS Roma.

Antonio Rudiger a explicat în urmă cu ceva timp de ce i se spunea "Rambo"

Rudiger era poreclit Rambo în copilărie, iar fundașul a explicat de unde i se trage.

"În locul de unde vin eu, presiunea nu este fotbalul, ci dacă vei mânca sau nu vei mânca mâine. Nu aveam nici bani de ghete. Dar nu conta, jucam fotbal și desculț. Așa am crescut, asta este școala mea și nu îmi este rușine cu nimic.

Noi locuiam într-un apartament micuț, într-o clădire de refugiați din Sierra Leone, Arabia, Africa, toate națiile. Viața nu era ușoară, dar noi am acceptat-o.

Am crescut într-un loc unde trebuia să fii dur. Era simplu: tu sau el. Trebuia să te aperi mereu. Era un loc unde, dacă erai căzut la pământ, trebuia să te ridici singur. Cine era să te ajute?

Tuchel voia să știe de unde vine agresivitatea mea pe teren și de unde venea foamea asta a mea. Și i-am povestit despre copilăria mea și că trebuia să joc foarte dur pe teren, cu copii mult mai mari decât mine și din acest motiv lumea a început să-mi spună Rambo", a dezvăluit Rudiger, într-un interviu din trecut.

Rudiger provine dintr-o familie de imigranți. Mama sa a plecat din Sierra Leone în Germania, acolo unde l-a întâlnit pe cel care avea să-i devină soț și care era tot din Sierra Leone.

Au trăit în cartierul rău famat Neukolln, din Berlin, iar tatăl său lucra la spălatul vaselor într-un restaurant, în timp ce mama sa era casnică, pentru că avea de îngrijit 6 copii.

Ibericii au bifat până acum două transferuri, cel al lui Antonio Rudiger, adus liber de contract de la Chelsea, și Aurelien Tchouameni, de la AS Monaco.

Etichete: real madrid , carlo ancelotti , antonio rudiger


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Real Madrid și-a ales viitorul antrenor

Cristiano Ronaldo a "dat moda"! Jude Bellingham a anunțat că-și deschide canal de YouTube

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia