Noul ”Santiago Bernabeu”, stadionul lui Real Madrid / Foto: Profimedia

Nu mai suportă! Locuitorii din apropierea stadionului Santiago Bernabeu au reacționat

articol scris de Digi Sport
09.10.2024, 13:13
  • Nations League: Italia - Belgia, joi, 21:45, DGS 1

  • Nations League: Israel - Franța, joi, 21:45, DGS 2

Modernizarea legendarului stadion Santiago Bernabeu îi va aduce mai mulţi bani clubului Real Madrid, printr-o reţetă mai consistentă la meciuri şi prin organizarea mai multor evenimente, dar şi mai multe bătăi de cap cu locuitorii din vecinătate, care au reuşit să oprească organizarea mai multor concerte şi amenajarea unei noi parcări subterane, din cauza poluării fonice.

Locuitorii din apropiere nu mai suportă zgomotul de pe Santiago Bernabeu

Galerie Foto

Recent înfiinţată, Asociaţia Riverană a Victimelor lui Bernabeu (AVPB) rezumă pe site-ul său sentimentele oponenţilor modernizării și subliniază "consecinţele negative ale proiectului de reamenajare a stadionului Santiago Bernabeu şi transformarea acestuia într-un centru comercial gigantic şi de spectacole".

Inaugurat în 1947 şi deţinut de clubul prezidat de Florentino Perez, Bernabeu este situat în bogatul cartier Chamartin, din centrul capitalei Spaniei.

În medie, rezidenţii care locuiesc în jurul arenei câştigă 38.850 de euro pe an, printre cele mai mari venituri din Spania, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INE), citat de Agerpres.

Şi dacă aceşti locuitori au suportat până acum zgomotul în zilele de meci, pentru că în alte zile cartierul era liniştit, totul s-a schimbat în ultimele luni.

Vedete precum Carol G şi Taylor Swift au performat recent pe stadion, iar AVPB deplânge trecerea de la 35 evenimente organizate anual la peste 300, conform previziunilor.

Cu acoperişul său metalic asimetric şi ondulat, cu un sistem retractabil, magazine, zone VIP, o extindere de la 81.000 la 84.000 de locuri, un nou sistem de iluminat şi o nouă acustică, stadionul remodelat trebuie să devină un loc emblematic în Madrid.

Real Madrid a suspendat toate concertele de pe Santiago Bernabeu, până în 2025

Real Madrid a contractat trei împrumuturi din 2018 pentru o sumă totală de 1,1 miliarde de euro - ceea ce nu a împiedicat clubul să facă profit în fiecare an de atunci.

Dar, după o vară de controverse, Real a anunţat pe 13 septembrie că toate concertele - a căror frecvenţă mai mare ar trebui să permită clubului să genereze mai multe venituri - au fost suspendate până în 2025 pentru a încerca să rezolve problemele poluării fonice.

"Obiectivul nostru va fi întotdeauna să ne asigurăm că activităţile stadionului garantează angajamentul său faţă de oraşul Madrid şi sunt benefice pentru cartier", a spus clubul, contactat de AFP.

Pe 26 septembrie, instanţele au dispus oprirea preventivă a lucrărilor la noua parcare subterană şi la tunelul prevăzut pentru vehicule mari, precum camioane care transportă echipamente de concert sau autocarele echipelor şi suporterilor care pot ajunge sub stadion.

Parcarea subterană era în construcţie pe un teren public, a cărui exploatare a fost cedată de oraş clubului, sub formă de concesiune, decizie care i-a adus primarului Luis Martinez Almeida, deşi fan declarat al clubului rival Atletico, acuzaţii de favoritism.

Spre deosebire de alte stadioane, precum noul Metropolitano al lui Atletico, situat pe o mare esplanadă din suburbiile Madridului, departe de zonele rezidenţiale, Bernabeu este situat în inima oraşului, aproape de clădiri.

Fațada stadionului ”Santiago Bernabeu” a fost finalizată! Cum arată ”bijuteria” celor de la Real Madrid

Galerie Foto

Etichete: real madrid , santiago bernabeu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ciucă, luat în râs după poanta cu Ciolacu. Tudose: „Doamne apără și păzește, ăsta ne bagă în război convins că a semnat pacea”

Mihai Tudose îl ironizează pe Nicolae Ciucă după ce marți, într-o emisiune la Pro TV, liderul PNL a declarat că Marcel Ciolacu are „onoare, respect și predictibilitate”, iar el nu are aceste calități, explicând ulterior că a făcut „o glumă picantă”. „Am văzut și revăzut prestația ostașului Ciucă la emisiune, ăsta ne bagă în război convins că a semnat pacea”, a scris Tudose, miercuri, pe Facebook. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Gigi Becali e sigur: schimbă în curând numele FCSB-ului! ”Asta va fi denumirea”

Dinamo i-a oferit un salariu de 18.000 de euro lui Alex Dobre, apoi l-a lăsat fără cuvinte! Cât va câștiga la Rapid

Presa britanică s-a convins de Radu Drăgușin! Unde va juca peste 5 ani

Dan Șucu s-a întâlnit cu Marius Șumudică și i-a comunicat decizia finală

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Răsturnare de situație în cazul lui Mihai Lixandru! Anunțul făcut de Mihai Stoica

Neverosimil: Gabi Tamaș i-a rupt piciorul unui oficial din SuperLigă! Prima reacție a victimei

Dorit de Pep Guardiola ca înlocuitor pentru Rodri, fotbalistul de 50.000.000 € a luat decizia și a comunicat-o

N-au stat la discuții și au suspendat-o pe viață, după apariția unui clip pe internet! Primele reacții și decizia luată

Citeşte şi

Arda Guler poate pleca în iarnă de la Real Madrid! O nouă ofertă pentru ”Messi al Turciei”

A spus că i-ar da Balonul de Aur lui Carvajal fără să stea pe gânduri: "Așa e corect!"

PEROZAlessandra Ambrosio, spectacol la volei pe plajă, jucat în costum de baie. Supermodelul continuă să arate impecabil la 43 de ani

FILM NOWI-a lăsat pe toți cu gura căscată! Brooke Shields, într-o rochie mini, verde neon, la 59 de ani. Picioare interminabile, farmec aparte

Sinucidere din dragoste? Detalii dramatice din ultimele zile de viață ale baschetbalistei de la CSM Târgoviște citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fotbalistul român care a refuzat transferul la Real Madrid: ”Cifrele sunt amețitoare. Eu sunt fan Barcelona” citeşte ştirea pe ziare.com

Primul humanoid care a intrat în direct la TV ca să dea declarații. Ce a spus robotul citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Ieri ziceau că divorțează, azi apar drăgăstoși în public. Până și prietenii s-au săturat de Kanye West și Bianca Censori: "Patetic"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Ieri ziceau că divorțează, azi apar drăgăstoși în public. Până și prietenii s-au săturat de Kanye West și Bianca Censori: "Patetic"

Digi World

O lună fără alcool îți poate îmbunătăți sănătatea? 5 schimbări pozitive pe care le-ai putea observa

Digi Animal World

Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când obține ce vrea”