Leo Messi / Foto: Profimedia

La Liga ar fi respins planul Barcelonei de a-l readuce pe Lionel Messi. Decizia catalanilor

articol scris de Digi Sport
14.04.2023, 16:58
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Barcelona vrea neapărat să-l readucă pe Lionel Messi și caută tot felul de variante pentru a-l putea legitima.

La Liga ar fi respins planul Barcelonei de a-l readuce pe Messi

În prima săptămână din luna aprilie, directorul sportiv al Barcelonei, Mateu Alemany, a confirmat discuțiile pentru această mutare și s-a întâlnit și cu șeful din La Liga, Javier Tebas, pentru a-i prezenta "planul de acțiune", care era de fapt, un plan de fezabilitate, din punct de vedere financiar. Numai că acest plan ar fi fost refuzat, potrivit Jijanets FC.

Conform jurnalistului Vero Brunati, Messi ar fi urmat să primească un salariu de 10 milioane de euro pe an, adică limita maximă impusă în cadrul clubului, însă el va avea procente mari din sponsorizările clubului, în așa fel încât va ajunge la sume apropiate de cele pe care le încasează la PSG.

Numai că nu e suficient pentru ca Barcelona să respecte fair-play-ul financiar. În această situație, catalanii au anunțat că vor veni cu altă propunere și vor trebui să caute astfel noi "artificii", având în vedere problemele financiare ale clubului.

Ce așteaptă Barcelona pentru a-i face o ofertă concretă lui Lionel Messi

Potrivit publicației Marca, Barcelona a ajuns la niște acorduri cu doi giganți din domeniul bancar, pentru finanțarea proiectului Espai Barca, însă mulți dintre partrenerii clubului nu prea mai doresc să-și asocieze imaginea cu echipa, din cauza "cazului Negreira".

Dar o eventuală sosire a lui Messi le-ar spori totuși încrederea, iar aceasta este unul dintre aspectele luate în calcul de club. În aceste condiții, proiectul Espai Barca ar urma să demareze în septembrie și vizează dezvoltarea mai multor facilități în oraș, inclusiv a noului stadion, cu costuri totalizate la 1.5 miliarde de euro.

Așadar, cei de la Barcauniversal anunță că președintele Joan Laporta se va întâlni personal cu Messi. La momentul plecării lui Messi de la Barcelona la PSG, în 2021, cei doi nu s-au despărțit în termenii cei mai buni, pentru că Messi a considerat că președintele nu a făcut tot posibilul pentru a-l împiedica să se transfere.

Asta cu toate că Laporta venea după ce fostul conducător, Joesp Maria Bartomeu, lăsase clubul cu mari probleme. Acum, Laporta vrea să rezolve și aceste probleme și plănuiește o întâlnire directă.

Un plus al catalanilor ar fi că antrenorul Xavi se află în contact permanent cu Leo. Un alt aspect ar fi că șefii de pe Camp Nou i-au propus prietenului lui Messi, Sergio Busquets, un nou contract, iar presiunile s-au redus asupra lui Jordi Alba, un alt prieten al lui Messi, pe care clubul nu voia să-l mai păstreze.

Barcelona "lucrează" pe toate planurile, iar Pique ar avea și el un rol în readucerea lui Messi, pentru că și cei doi sunt prieteni buni, deși Pique s-a retras la finele anului trecut.

Etichete: barcelona , loinel messi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Leonard Doroftei a spus în trei cuvinte totul despre Gică Hagi

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

Foto Îmbrăcat în echipamenul FCSB-ului, Ciprian Tătărușanu a anunțat: ”Vă aștept”

Presa din Spania: "Fiul lui Hagi nu joacă nici măcar la Rangers B". Concluzia trasă în același articol

Oficial AS Roma și-a anunțat noul antrenor în aceeași zi în care l-a dat afară pe Daniele De Rossi

Citeşte şi

Jucătorul Barcelonei care îl dorește pe Haaland pe Camp Nou

Jucătorul care este pregătit să revină la Barcelona după o pauză de un an

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

A devenit Campion Mondial alături de Lionel Messi, iar acum va fi evaluat psihologic, într-un dosar de viol citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului