Ilkay Gundogan, în timpul unui meci pentru Germania / Foto: Profimedia

Ilkay Gundogan s-a retras de la echipa națională

articol scris de Digi Sport
19.08.2024, 20:14
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Ilkay Gundogan (33 de ani) a anunțat zilele acestea că vrea să plece de la Barcelona, după doar un an petrecut pe Camp Nou.

În ciuda zvonurilor despre plecarea lui de la gruparea blaugrana, fotbalistul german a făcut un anunț la care nimeni nu se aștepta.

Gundogan a anunțat că se retrage de la naționala Germaniei

Ilkay Gundogan este dorit, după ce a anunțat că vrea să plece de la Barcelona, de echipe precum Manchester City, Fenerbahce și Al-Nassr.

Într-o postare făcută pe pagina sa de X, fotbalistul german cu 82 de selecții în naționala Germaniei a transmis că se retrage de la prima reprezentativă a țării sale.

Gundogan a spus că este mândru de momentele în care a jucat pentru Germania și a precizat că apogeul lui la națională a fost în vara acestui an, când a fost căpitanul "Die Mannschaft" la EURO 2024, turneul final unde a fost eliminată în optimile de finală, de către Spania, scor 1-2, după prelungiri.

Gundogan a mai transmis că are toată încrederea în selecționerul Julian Nagelsmann, care va face o figură frumoasă la Cupa Mondială din 2026.

  • Ilkay Gundogan a evoluat în 82 de partide pentru Germania și a marcat 19 goluri.
  • Ilkay Gundogan a debutat în naționala Germaniei când avea 20 de ani.

Manchester City îl vrea pe Ilkay Gundogan

Manchester City e interesată să îl readucă pe Etihad pe Ilkay Gundogan, fotbalistul care a fost în trecut căpitanul ”Cetățenilor”.

Fotbalistul neamț este nemulțumit de statutul pe care îl are în acest moment la Barcelona și a cerut să plece pentru a nu crea probleme. Conform sursei citate, mijlocașul de 33 de ani nu ar spune nu unei reveniri la echipa unde a cunoscut gloria.

Nu mai puțin de șapte sezoane a evoluat Gundogan în tricoul celor de la Manchester City, timp în care a cucerit tot ce se putea: 5 titulri în Premier League, două Cupe ale Angliei, 4 Cupe ale Ligii, o Ligă a Campionilor și două Supercupe ale Angliei.

În total, neamțul a jucat în 304 meciuri pentru ”Cetățeni” și a marcat 60 de goluri. Acesta a oferit și 38 de pase decisive.

Etichete: nationala germaniei , ilkay gundogan , transfer gundogan , gundogan naționala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Radu Drăgușin, 97 de minute jucate la Tottenham într-un meci absolut dramatic! Nota primită la final

L-a văzut cum a apărat în Champions League și s-a convins: "E Messi al portarilor!"

Gigi Becali nu l-a vrut la FCSB, iar peste o lună a debutat cu gol și assist în Champions League

Scandal în SuperLigă: și-a reziliat contractul și a plecat de la echipă! Antrenorul, acuzat de rasism

Citeşte şi

Gundogan a văzut cel mai surprinzător transfer al verii și nu s-a putut abține: "Wow, nebunie!"

Barcelona mai poate pierde un jucător. Este dorit de o echipă din Golf

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

A devenit Campion Mondial alături de Lionel Messi, iar acum va fi evaluat psihologic, într-un dosar de viol citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului