Thibaut Courtois la naționala Belgiei / Foto: Profimedia

Courtois se retrage din naționala Belgiei. Motivul anunțat de portar

articol scris de Digi Sport
23.08.2024, 10:21
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Thibaut Courtois (32 de ani) a fost titular în remiza înregistrată de Real Madrid, scor 1-1, pe terenul celor de la Mallorca, în prima etapă din La Liga, într-o partidă ce a putut fi urmărită ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.

Goalkeeper-ul, care a evoluat în 102 de partide pentru naționala Belgiei, a anunțat că se va retrage temporar de la prima reprezentativă a țării sale.

Thibaut Courtois: "Mă retrag de la națională cât timp Tedesco va fi selecționer"

Thibaut Courtois a anunțat, printr-o postare pe pagina sa de X, că se va retrage din naționala Belgiei, din cauza conflictelor pe care le-a avut cu selecționerul Domenico Tedesco (38 de ani).

Conflictul dintre Courtois și Tedesco a izbucnit în vara anului 2023, când antrenorul Belgiei a decis ca portarul să nu fie căpitan în partida pe care "Red Devils" au jucat-o împotriva Austriei (3-2), din cadril calificărilor la EURO 2024.

Pe lângă asta, portarul celor de la Real Madrid nu a fost inclus în lotul Belgiei, pentru turneul final care a avut loc în această vară în Germania.

Courtois a transmis că nu se gândea niciodată la această decizie, însă după ce a analizat mai bine situația a decis să se retragă de la națională. Portarul a mai transmis, de asemenea, că Federația Belgiană de Fotbal i-a înțeles decizia și i-o respectă.

"Vreau să mă adresez suporterilor și suporterilor belgieni ai echipei noastre naționale. Simt o dragoste imensă și mândrie că îmi reprezint țara pe teren, precum și pe fiecare dintre voi care îi susțineți pe 'Red Devils'. Mă simt privilegiat că am avut onoarea de a purta tricoul naționalei.

Nici măcar în visele mele cele mai sălbatice nu mi-aș fi putut imagina că pot să fac asta (n.r. să se retragă) de mai mult de 100 de ori. Din păcate, în urma evenimentelor cu antrenorul și după multă reflecție, am decis să nu revin la naționala Belgiei sub conducerea sa.

În această chestiune, îmi accept partea de responsabilitate. Cu toate acestea, privind cu nerăbdare, lipsa mea de încredere în el nu ar contribui la menținerea atmosferei necesare de cordialitate.

Federația, cu care am avut mai multe discuții, îmi acceptă poziția și motivele care m-au condus la această decizie dureroasă, dar coerentă.

Regret că am dezamăgit unii fani, dar sunt convins că acesta este cel mai bun curs de acțiune pentru Belgia, deoarece închide o dezbatere și permite echipei să se concentreze pe urmărirea obiectivelor sale. Vă mulțumim pentru sprijinul, dragostea și înțelegerea dumneavoastră neclintită.", a scris Courtois în descrierea postării.

  • Thibaut Courtois este cotat la 26 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Motivul pentru care Tedesco nu l-a convocat pe Courtois la EURO 2024

Selecționerul a transmis că marele goalkeeper nu este pregătit pentru un turneu final, acolo unde e nevoit să joace mai multe meciuri într-o perioadă scurtă de timp.

”Courtois a fost foarte clar de la început, a fost sincer cu mine. El își cunoaște cel mai bine corpul. Una este să joci trei sau patru meciuri la echipa de club, alta este să joci la EURO, este diferit.

Nu este pregătit să joace la EURO. Apoi am alcătuit lista cu jucătorii pregătiți să joace. Vom vedea cine va fi titular în poartă. Avem trei portari fantastici, vom vedea care va fi titular.”, a declarat Domenico Tedesco, înainte de EURO 2024.

VIDEO rezumat Mallorca - Real Madrid

Etichete: real madrid , belgia , thibaut courtois , tedesco


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

Ofertă pentru Ianis Stoica: salariul, de trei ori mai mare decât la Hermannstadt! Atacantul a dat deja răspunsul

Video Jurnaliștii spanioli l-au descris pe Andrei Rațiu în două cuvinte, după super golul marcat în Rayo - Osasuna

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv Verdictul a fost dat în direct după prima seară de UEFA Champions League: ”Va fi campioană!”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

Subiect închis: Ianis Hagi a decis unde va evolua! Cum l-au numit scoțienii

UEFA a scris un singur cuvânt pe internet, după ce Bayern a marcat nouă goluri cu Dinamo Zagreb

Citeşte şi

Video Real Madrid - VfB Stuttgart 3-1 | Succes chinuit, decis pe final. Endrick, gol după o fază superbă. A marcat și Mbappe

Video AC Milan - Liverpool 1-3 / Real Madrid - Stuttgart 3-1 / Bayern - Dinamo Zagreb 9-2. Toate rezultatele zilei

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWMichael Douglas a dezvăluit cum a reușit să joace atât de bine scenele intime din „Basic Instinct”: „Sunt expert”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

„Intrăm în grevă”. Unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur anunță un cutremur în fotbal citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia