Andres Iniesta / Foto: Profimedia

Conducerea Barcelonei l-a descris scurt pe Andres Iniesta în ziua în care s-a retras din fotbal

articol scris de Digi Sport
08.10.2024, 19:16
  • Nations League: Italia - Belgia, joi, 21:45, DGS 1

  • Nations League: Israel - Franța, joi, 21:45, DGS 2

Andres Iniesta (40 de ani) s-a retras din fotbal, la capătul uneia dintre cele mai impresionante cariere.

Legendarul mijlocaș al Barcelonei a organizat marți, 8 octombrie, un eveniment, în cadrul căruia a primit și întrebări din partea jurnaliștilor spanioli și la care au participat multe nume importante din sportul-rege, printre care se numără și Joan Laporta, președintele catalanilor.

Joan Laporta l-a descris scurt pe Andres Iniesta: ”Reprezintă trecutul, prezentul și viitorul Barcelonei”

Andres Iniesta a debutat la echipa mare a Barcelonei în 2002, gruparea catalană fiind singura din fotbalul european pentru care a ales să joace. În cele 16 sezoane petrecute pe Camp Nou, Iniesta a strâns nu mai puțin de 674 de meciuri în tricoul blaugrana, perioadă în care a înscris 57 de goluri și a oferit 135 de pase decisive.

La evenimentul organizat de fostul mijlocaș, Joan Laporta a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Iniesta, despre care a spus că reprezintă trecutul, prezentul și viitorul Barcelonei.

”A fost un jucător care și-a dorit să fie imitat de mulți fotbaliști care astăzi joacă azi la Barcelona. Cred că el este un jucător care reprezintă trecutul, prezentul și viitorul Barcelonei. Face parte din emblema noastră.

Am avut ocazia să-l am ca jucător în prima mandat de președinte la Barcelona și a existat întotdeauna o relație bună.”, a spus Joan Laporta la evenimentul organizat de Iniesta, potrivit Mundo Deportivo.

Andres Iniesta vrea să devină antrenor

Printre altele, fostul mare mijlocaș spaniol a declarat că nu poate sta departe de fotbal, motiv pentru care își dorește să continue aventura în ”sportul rege” și să devină antrenor.

”Fotbalul este viața mea. Deja am stabilit și voi începe cursurile de antrenorat, deoarece vreau să continui pe acest drum. Cei care mă cunosc știu că sunt destul de încăpățânat și vreau să mă descurc cât mai bine în această aventură.

Sunt mândru că am luptat până la ultima picătură, până în ultima mea zi ca fotbalist. Astăzi, au rămas titluri și înfrângeri, însă mândria și dorința de a nu renunța niciodată mă vor face mereu fericit. Aș fi jucat până la 90 de ani”, a declarat Iniesta, conform presei spaniole.

Cariera lui Andres Iniesta

Alături de catalani, Iniesta a cucerit următoarele trofee: patru UEFA Champions League, nouă titluri La Liga, șase Cupe ale Spaniei, șapte Supercupe ale Spaniei, trei Supercupe ale Europei și trei Campionate Mondiale ale Cluburilor.

Iniesta a fost un jucător crucial și pentru naționala Spaniei, pentru care a bifat 131 de apariții și a marcat 14 goluri, cel mai important fiind cel înscris în finala Cupei Mondiale din 2010, câștigată de ”Furia Roja” împotriva Olandei, scor 1-0.

Pe lângă Cupa Mondială, ”Don Andres” a mai cucerit cu naționala și două EURO: 2008 și 2012.

Etichete: barcelona , juan laporta , andreas iniesta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Laura Vicol, șefa comisiei juridice din Camera Deputaților, a demisionat după dezvăluirile despre afacerile soțului ei. Reacția Nordis

Șefa comisiei juridice din Camera Deputaților a demisionat din funcție. Laura Vicol, de la PSD, a anunțat că pleacă la o zi după investigația Recorder în care s-a vorbit de afacerea imobiliară a soțului ei. Aceasta acuză jocuri nedrepte.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Împăcarea anului, după 3 ani și jumătate de amenințări și vorbe "grele"

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Exclusiv "Telenovela" s-a încheiat, la câteva ore după FC Botoșani - Rapid 2-0. Ce se întâmplă cu Marius Șumudică

David Schumacher a răbufnit la adresa mamei sale: ”O rușine absolută! L-a lovit pe tatăl meu fără oprire”

Foto Jucătorul de la FCSB căruia Gigi Becali i-a spus ”ADIO” a plecat din Capitală și a transmis un mesaj de TREI cuvinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

7.000.000€ pentru un jucător român!

Nici Real Madrid, nici Manchester City. Fotbalistul de 130.000.000€ de la Leverkusen și-a ales următoarea destinație

A rupt tăcerea, după ce i-a accidentat grav pe Ter Stegen și Carvajal în decurs de două săptămâni

Fostul antrenor al CFR-ului l-a văzut pe Daniel Bîrligea la FCSB și a avut un mesaj categoric

Citeşte şi

Video Joan Laporta a venit în România și a spus care este marele său regret

Xavi, criticat dur de către o legendă a clubului! ”Barcelona juca precum Eibar”

PEROZAlessandra Ambrosio, spectacol la volei pe plajă, jucat în costum de baie. Supermodelul continuă să arate impecabil la 43 de ani

FILM NOWZoe Saldana, despre rolul care i-ar putea aduce Oscarul: A trebuit să merg la casting. Regizorul nu știa multe despre starul din Avatar

Gigi Becali a dat ordin să-i fie prelungit contractul unui jucător de bază de la FCSB! Până când a semnat fotbalistul citeşte ştirea pe Prosport.ro

Decizie luată de FRF, referitoare la colaborarea cu Nordis. Ce se întâmplă cu sponsorul arbitrilor și al naționalei de tineret EXCLUSIV citeşte ştirea pe ziare.com

Primul humanoid care a intrat în direct la TV ca să dea declarații. Ce a spus robotul citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM La sfârșitul verii, Mario Fresh și Alexia Eram pozau îndrăgostiți, acum și-au spus adio după 8 ani de iubire: "Nu există resentimente"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

La sfârșitul verii, Mario Fresh și Alexia Eram pozau îndrăgostiți, acum și-au spus adio după 8 ani de iubire: "Nu există resentimente"

Digi World

Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea

Digi Animal World

Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când obține ce vrea”