Vinicius, bucurie la finalul unui meci / Foto: Profimedia

Cazul Vinicius revoluționează fotbalul. 3 suporteri vor face închisoare, după insultele rasiste adresate brazilianului

articol scris de Digi Sport
10.06.2024, 13:14
  • Premier League: Man. United - Tottenham, duminică, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, duminică, 21:30, DGS 1

Decizie uluitoare a justiției din Spania!

Trei fani ai formației Valencia au fost condamnați la opt luni la închisoare după insultele rasiste aduse lui Vinicius, celebrul atacant de la Real Madrid.

Decizie în premieră în justiția spaniolă. Trei fani au fost condamnați la închisoare după insultele rasiste aduse lui Vinicius

Cei trei fani nu vor avea voie nici să intre pe stadioanele de fotbal doi ani, dar sunt obligați și să achite cheltuielile de judecată. Instanța a considerat că fapta lor este o infracțiune împotriva integrității morale, conform art. 173.1 din Codul Penal, cu un plus pentru discriminare pe motive rasiste (art. 22.4 C.P.).

Conform legilor din Spania ar fi trebuit să se ajungă la o pedeapsă de 12 luni de închisoare, dar judecătorii au fost de acord cu o decizie mai puțin amară, după ce acuzații și-au prezentat scuzele pentru gestul lor.

În plus, au arătat că au și un acord cu Vinicius, prin care fotbalistul a spus că el consideră că instanța poate da dovadă de clemență. Marca scrie că această decizie este o premieră în Spania, dar care poate deschide o nouă era în fotbalul din Spania, cu repercusiuni pe plan mondial.

Cazul a fost deschis după o plângere înaintată de Liga Profesionistă de Fotbal din Spania, iar apoi s-au alăturat acestui demers clubul Real Madrid, dar și Vinicius.

„Această sentință este o veste excelentă pentru lupta împotriva rasismului în Spania, deoarece repară prejudiciul suferit de Vinicius Jr. și transmite un mesaj clar celor care vin la stadion de fotbal pentru a insulta.

LaLiga îi va depista, va depune plângere și vor exista consecințe penale pentru ei”, a declarat Javier Tebas, președintele LaLiga.

Istoria cazului de rasism în care a fost implicat Vinicius

Meciul Valencia - Real Madrid, unde a avut loc acest incident, s-a desfășurat pe 21 mai 2023 și a fost găzduit de stadionul ”Mestalla”. Vinicius a spus arbitrului că din tribune a auzit insulte rasiste, iar partida a fost întreruptă câteva minute, iar jucătorul l-a identificat pe unul dintre cei care l-au agresat.

După denunțul oficialilor Ligii au fost identificați și ceilalați doi, cu ajutorul camerelor amplasate pe stadionul formației gazdă.

Etichete: valencia - real madrid , vinicius real madrid , vinicius rasism


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Concluzii după dezastrul Satan II. Putin nu controlează situația arsenalului nuclear. „Nicio rachetă grea nu e complet operațională”

Testul nereușit al rachetei balistice intercontinentale (ICBM) rusești „Sarmat” (cunoscută și sub numele de Satan II) de acum câteva zile subliniază evaluările anterioare conform cărora starea arsenalului nuclear al Rusiei ar putea fi supraestimată. Lansarea eșuată, care s-a soldat cu distrugerea rachetei și a silozului său, ridică semne de întrebare cu privire la amenințările Kremlinului la adresa Occidentului și la răspunsul său discret la recentele incursiuni militare ale Ucrainei pe teritoriul Rusiei, comentează Institutul Robert Lansing.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Cristi Chivu s-a mutat în România după 15 ani în străinătate și a avut parte de o mare surpriză: ”Nu e a lui”

"Telenovela" s-a terminat! Rangers i-a propus renegocierea salariului, Ianis Hagi a dat răspunsul final

Exclusiv Gigi Becali îl aștepta să semneze, dar ce a urmat l-a lăsat fără cuvinte: ”Rar întâlnești. Pe el nu-l interesează”

"Nu mă așteptam!" Ce a făcut Mihaela Cambei cu mașina primită de la Ion Țiriac

Exclusiv Lui Gigi Becali i-a venit ”o idee” după meciul cu RFS și a dezvăluit decizia luată: ”20 de milioane de euro”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Scandal în timpul meciului Rapid - Oțelul: ”Dacă nu ștergi, te bat”. Scene ”incredibile” în Giulești: ”Luați-l pe ăsta”

Foto Victor Angelescu nu s-a mai abținut după ce Rapid a rămas FĂRĂ victorie în Giulești! Reacția lui Dan Șucu

Surprinzător! Ce se întâmplă cu Mazilu, după ce a fost trimis la echipa U21 a lui Brighton! Românul a costat 3.000.000 €

Anunțul lui Marius Șumudică, după Rapid - Oțelul 0-0: ”Sunt ferm convins”

Citeşte şi

Reacția categorică a lui Vinicius Jr după valul de rasism din fotbalul spaniol: "Cupa Mondială din 2030 ar trebui mutată!"

Ianis Hagi a primit mingea în fața porții și ce a urmat i-a făcut pe spanioli să exclame: ”Am rămas fără cuvinte”

PEROZSobră din față, îndrăzneață când s-a întors cu spatele. Mădălina Ghenea a făcut senzație în Milano cu ținuta și cu atitudinea

FILM NOWCatherine Zeta-Jones, după ce a postat o poză nud: "În pană de idei pentru cadoul lui Michael. Asta e opțiunea nr 2"

Gabi Tamaș dezvăluie: „Fumez de la cinci ani! La un moment dat m-am lăsat, din clasa a opta până în a noua” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mama lui l-a făcut să piardă transferul la un gigant al fotbalului. A ajuns la locul 8 din Franța, din sezonul precedent citeşte ştirea pe ziare.com

Momentul în care Sever Mureșan a contat pentru sportul românesc. Legătura cu Dinamo și cele 159 de milioane de euro de la Dacia Felix citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anca Țurcașiu, în formă maximă la 54 de ani. Și-a arătat bronzul ciocolatiu și corpul tonifiat, într-un costum de baie cu animal print

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anca Țurcașiu, în formă maximă la 54 de ani. Și-a arătat bronzul ciocolatiu și corpul tonifiat, într-un costum de baie cu animal print

Digi World

Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, vulnerabil în faţa creşterii nivelului mării. Plajele ar putea fi grav afectate

Digi Animal World

Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”