Luka Modric și Daniel Carvajal, în tricourile celor de la Real Madrid / Foto: Profimedia

Carvajal și Modric pot scrie istorie. Recordul pe care îl doboară dacă Real Madrid câștigă Supercupa Europei

articol scris de Digi Sport
11.08.2024, 12:20
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Real Madrid va debuta în noul sezon, în Supercupa Europei, la Varșovia, pe 14 august, unde o va întâlni pe Atalanta, câștigătoarea Europa League.

"Galacticii" atacă primul trofeu al sezonului după ce în turneul de pregătire au înregistrat două victorii, cu Albacete (3-0), respectiv cu Chelsea (2-1), și două înfrângeri, cu Barcelona (1-2), respectiv AC Milan (0-1).

Dani Carvajal și Luka Modric pot deveni primii jucători care câștigă 5 Supercupe ale Europei

Supercupa Europei, care va avea loc pe stadionul Narodowy din capitala Poloniei, poate fi primul trofeul pe care Real Madrid îl câștigă în noul sezon. 

Daniel Carvajal (32 de ani) și Luka Modric (38 de ani) pot deveni primii jucători din istorie care câștigă acest trofeu de cinci ori.

În prezent, cei doi jucători ai formației madrilene au câte patru trofee câștigate, toate în tricoul blanco, în 2015, 2017, 2018 și în 2023.

De asemenea, tot cu patru Supercupe ale Europei câștigate mai sunt Dani Alves (41 de ani), Karim Benzema (36 de ani), Toni Kroos (34 de ani) și Paolo Maldini (56 de ani), precizează Mundo Deportivo.

  • Real Madrid a câștigat 5 Supercupe ale Europei (2003, 2015, 2017, 2018 și 2023).
  • Luka Modric este la Real Madrid din 2012 și a marcat 39 de goluri în 534 de partide.
  • Daniel Carvajal este la Real Madrid din 2013 și a marcat 13 goluri în 416 de partide.

La fel ca în cazul celor doi jucători ai Realului, Carlo Ancelotti poate câștiga cea de-a cincea Supercupă a Europei, în cariera de antrenor. Tehnicianul italian a câștigat două Supercupe cu Real Madrid (2015, 2023) și alte două cu AC Milan (2004, 2008).

Ancelotti îl poate depăși astfel pe Pep Guardiola (53 de ani), antrenor care a câștigat Supercupa Europei alături de Barcelona (2010, 2012), Bayern Munchen (2014) și Manchester City (2024).

Kylian Mbappe: ”Supercupa Europei? Poate fi un lucru unic”

Kylian Mbappe a mărturisit că d-abia așteaptă meciul din Supercupa Europei, în care ar putea să bifeze primele sale minute în tricoul ”los blancos”.

Francezul a susținut că ar fi o experiență unică pentru el dacă ar reuși să pună mâna pe acest trofeu european la debutul său pentru gruparea din capitala Spaniei.

”Supercupa Europei? Este un trofeu, pentru primul meu meci, poate fi un lucru unic. Aștept cu nerăbdare să înceapă meciul”, a spus Mbappe.

Etichete: real madrid , supercupa europei , luka modric , daniel carvajal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Corriere dello Sport anunță o lovitură de proporții: "Negocierile pentru Dennis Man încep de la 30 de milioane €!"

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Harlem Gnohere s-a retras din fotbal! Motivul tragic destăinuit de "Bizon"

Oficial Transferul anunțat de Universitatea Craiova, la două zile distanță de la înfrângerea cu Poli Iași

S-a căsătorit la 18 ani, după ce a semnat un contract rar întâlnit. Deja a "comis-o": "A trebuit să-i cumpăr un telefon"

Conducerea Rapidului a tras o concluzie clară după prima înfrângere a lui Marius Șumudică în Giulești

Citeşte şi

Juventus - PSV / Young Boys - Aston Villa, Live Video, 19:45, DGS 1&2. 6 meciuri în prima zi de Champions League! Programul

Galerie Foto "Sărbătoarea lui Vini cu Real Sociedad?" Reacția lui Dani Carvajal

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWZâmbet jucăuș și privire magnetică. Halle Berry a captat atenția tuturor într-o rochie șic ce i-a îmbrățișat perfect silueta

Fotbalist de națională, ultimul transfer în Superliga. Unde va juca fundașul din Benin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Jordan Chiles nu renunță! Gimnasta din SUA acuză un „grav conflict de interese” și vrea înapoi medalia de bronz citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Machine Gun Kelly are un copil de 15 ani. Cum arată fiica lui

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia