”Golul fantomă” al lui Lamine Yamal din Real Madrid - Barcelona / Sursa Foto: Captură Marca

Au fost ”desecretizate” discuțiile arbitrilor de la ”golul fantomă” din meciul Real Madrid - FC Barcelona

articol scris de Digi Sport
22.04.2024, 20:35
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Scandal uriaș în Spania, după ce președintele lui FC Barcelona a spus că se gândește să ceară rejucarea meciului cu Real Madrid, convins că duelul a fost decis în urma unor erori de arbitraj.

Federația Spaniolă de Fotbal a ”desecretizat” discuțiile dintre centralul Soto Grado și arbitrul VAR de la faza ”golului fantomă”. Marca și AS au publicat dialogurile și au analizat tot ce s-a întâmplat.

Federația Spaniolă de Fotbal a publicat dialogul pe care l-au avut arbitrii de la ”El Clasico”. Ce a auzit în cască Soto Grado

Real Madrid a câștigat cu 3-2 marele meci cu FC Barcelona și se îndreptă cu pași mari spre un nou titlu. În acest moment distanța dintre cele două mari rivale este de 11 puncte, iar până la finalul sezonului mai sunt doar șase etape. Doar că duelul a avut mai multe faze controversate.

Una dintre ele a fost cea din minutul 28, la scorul de 1-1. Yamal a trimis cu călcâiul după un corner, iar balonul a fost respins de Lunin. Întrebarea a fost dacă balonul a trecut cu toată circumferința de linia porții. Din păcate, spaniolii nu au tehnologia ”Goal Line”, prin care s-ar fi lămurit rapid, iar centralul s-a bazat doar pe ce i-au comunicat cei din camera VAR.

”Pentru mine nu intră complet”, a spus Soto Grado. După câteva secunde, conform discuțiile publicate de Federația Spaniolă și preluate de Marca, i se răspunde din camera VAR: ”Este blocat, ne acoperă corpul lui Lunin, ai înțeles? Așteaptă un moment. Continuăm să căutăm dovezi. Acestă imagine nu mă satisface, nici aceasta, nici aceea, nici aceasta, următoarea, nici aceasta, nici aceea...”, i-a transmis Sánchez Martínez, arbitru VAR.

Până la urmă, concluzia din camera VAR a fost următoarea, conform AS: ”Nu există dovezi că mingea a intrat”.

Un alt moment controversat a fost cel în care madrilenii au susținut că Toni Kross ar fi fost faultat de Christensen. „Nimic. Se sprijină un pic pentru a trimite cu capul și gata”, indică Sánchez Martínez. Cei din camera VAR au confirmat faultul din careu asupra lui Lucas Vázquez. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Vinicius.

Președintele lui FC Barcelona a spus că vrea să ceară rejucarea meciului cu Real Madrid

Aceste discuții au fost publicate pe fondul unui scandal foarte mare declanșat de președintele lui FC Barcelona. Juan Laporta a fost cel care a transmis că vrea să audă dialogul dintre cei care au condus partida și a spus că ia în calcul să ceară ca partida să se dispute din nou.

”Ieri au fost mai multe faze discutabile, dar mai presus de toate a fost una care ar fi putut schimba rezultatul meciului. După cum știți, mă refer la golul-fantomă al lui Lamine Yamal. Noi, cei de la Barcelona, vrem să fim siguri de ceea ce s-a întâmplat.

Astfel, vă informez că Barcelona va cere Comisiei Tehnice a Arbitrilor și Federației Spaniole de Fotbal să ne pună la dispoziție toate imaginile și înregistrările audio apărute la momentul reușitei. Dacă, după ce vom analiza situația, vom realiza că a existat o eroare, ceea ce deja credem, vom lua toate măsurile necesare.

Ne gândim chiar și la o acțiune legală. Dacă se va confirma că a fost un gol valabil, vom merge mai departe și vom cere rejucarea meciului, așa cum s-a întâmplat într-un meci european din cauza unei erori VAR.", a transmis Joan Laporta, în cadrul unui comunicat de presă, citat de Marca.

Jurnaliștii din Spania sunt uluiți că în fotbalul lor nu există o tehnologie care ar fi lămurit rapid situația. Investiția ar trebui să fie una consistentă: trei milioane de euro.

Galerie Foto

 

 

 

 

Etichete: real madrid - fc barcelona , faza controversata real madrid - fc barcelona , gol fantoma real madrid - fc barcelona


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Ianis Hagi a primit mingea în fața porții și ce a urmat i-a făcut pe spanioli să exclame: ”Am rămas fără cuvinte”

Ce a spus Jan Oblak, după primul meci la care Horațiu Moldovan a fost pe foaia de joc la Atletico Madrid

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia