Alex Jimenez / Foto: Profimedia

AC Milan transferă de la Real Madrid! ”Diavolii” au plătit clauza de reziliere

articol scris de Digi Sport
17.06.2024, 12:34
  • UCL: Brest - Leverkusen, miercuri, 19:45, DGS 1

  • UCL: Barcelona - Bayern, miercuri, 22:00, DGS 1

AC Milan a rezolvat primul transfer pentru sezonul 2024/2025. 

Este vorba despre tânărul spaniol Alex Jimenez (19 ani), cel care în stagiunea recent încheiată a evoluat tot pentru echipa de pe San Siro. 

AC Milan l-a transferat pe Alex Jimenez 

În vara anului trecut, AC Milan l-a împrumutat de la Real Madrid pe fundașul dreapta spaniol timp de un sezon. 

Alex Jimenez a impresionat la Primavera și chiar a evoluat în 5 partide pentru echipa mare, motiv pentru care ”Diavolii” au decis să îi plătească clauza de reziliere. 

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, AC Milan a plătit 5 milioane de euro pentru a îl transfera definitiv pe spaniolul de doar 19 ani, care va semna un contract valabil pentru următoarele 5 sezoane. 

  • Davide Calabria (27 de ani, căpitanul echipei), Filipo Terracciano (21 de ani) și Alessandro Florenzi sunt ceilalți fundași drepta din lotul milanezilor. 
  • 3 milioane de euro este cota de piață a lui Alex Jimenez, potrivit transfermarkt.com. 
  • Pe lângă cele 5 meciuri pentru echipa mare, spaniolul a evoluat și în 19 partide pentru formația din Primvara a ”Diavolilor”. 

Paulo Fonseca a semnat cu AC Milan până în 2027

Antrenorul portughez Paulo Fonseca, care s-a despărţit acum trei ani de AS Roma, revine în Serie A la echipa de fotbal AC Milan, cu care a semnat un contract pe trei sezoane.

”Noul antrenor al lui Milan va fi Paulo Fonseca. Am studiat cu multă atenţie ce a făcut, cum prepară meciurile, noi vrem ca el să aducă identitatea jocului său, stilul său ofensiv la echipa noastră, la jucătorii noştri, după cinci am în care am vrut ceva nou, cu tot respectul pentru Stefano Pioli”, a anunţat Zlatan Ibrahimovic, reprezentantul patronului clubului italian, care a ocupat sezonul trecut locul secund după rivala Inter Milano.

”AC Milan poate confirma că Paulo Fonseca a fost numit noul antrenor principal al primei echipei. Antrenorul portughez a semnat un contract valabil timp de trei sezoane. Clubul ar vrea să-i ureze un călduros bun-venit”, au transmis ”Diavolii” printr-un comunicat oficial.

Paulo Fonseca va câștiga la AC Milan trei milioane de euro pe an, cu un milion mai puțin decât Stefano Pioli.

  • Stefano Pioli, 58 ani, o părăseşte pe AC Milan după cinci sezoane în care a cucerit un titlu în sezonul 2021/2022.

Milan s-a despărţit şi de golgheterul său, francezul Olivier Giroud, care a plecat la Los Angeles FC după un sezon fără niciun trofeu. În Liga Campionilor, Milan s-a clasat a treia în faza grupelor după Borusisa Dortmund şi Paris Saint-Germain, ratând calificarea în optimi. A urmat apoi un parcurs până în sferturile Europa League, unde s-a înclinat în faţa Romei (0-1, 1-2).

Fonseca a câştigat trei titluri şi trei cupe în Ucraina cu Şahtior Doneţk (2016-2019), apoi a reuşit un loc 5 şi un loc 7 în Serie A cu AS Roma, respectiv un loc cinci şi un loc patru în Ligue 1 cu Lille.

Portughezul a părăsit pe 5 iunie clubul din nordul Franţei, la final de contract, după ce Lille a prins un loc pentru play-off-ul Ligii Campionilor din sezonul viitor.

Etichete: italia , serie a , real madrid , ac milan , transfer , spania , la liga , alex jimenez


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost prinși după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă

La trei ani după moartea omului de afaceri arădean Ioan Crișan, într-o explozie în parcarea unui supermarket, suspecții atentatului au fost prinși. Atacul ar fi fost comandat de fiica milionarului, potrivit unor surse din anchetă, citate de Digi24. Poliția a anunțat miercuri dimineață că face percheziții în acest caz.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Acuzată la JO 2024 că este bărbat, Imane Khelif a făcut marele anunț, după mai bine de două luni

"Așa mă simt acum!" Pique a "rupt" tăcerea, la doi ani după ce a părăsit-o pe Shakira pentru Clara Chia

Englezii au făcut ”pariul”: scorul cu care se va termina Rangers - FCSB

Marius Șumudică, ”altă persoană”: discurs complet neașteptat după 5-0 cu Farul! Cum a numit-o pe FCSB

Dan Petrescu a avut dreptate! CFR a anunțat verdictul în cazul lui Louis Munteanu: ”Putea fi mult mai grav”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali, mesaj pentru Gică Hagi, după Rapid - Farul 5-0

Foto Real Madrid a făcut iar "remontada" în Champions League, iar glumele au curs în valuri! Cele mai tari meme-uri

3.000.000€ pentru Claudiu Petrila

Clasamentul golgheterilor din Champions League, după hat-trick-ul reușit de Vinicius Jr.

Citeşte şi

Explicațiile lui Nuri Sahin, după Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2: ”Nu am fost capabili”

Vinicius Junior a făcut marele anunț, după hattrick-ul din Real Madrid - Borussia Dortmund: "Să n-aveți dubii!"

PEROZCum a apărut Kim Kardashian la petrecerea de ziua ei de naștere. Vedeta a purtat o rochie transparentă și extrem de mulată

FILM NOWSalma Hayek, desculță într-un videoclip postat pe Instagram. Imaginile au făcut furori pe internet: „De departe cea mai frumoasă!”

Următorul transfer pregătit de Gigi Becali în culise! „E cel mai vizibil! Și îl văd potrivit pentru Germania” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Probleme pentru Răzvan Lucescu! Poliția din Grecia, pe urmele lui, după ce a făcut un gest grosolan la derby-ul cu AEK Atena citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Alexandra Stan, într-o ținută care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Trupul artistei arată perfect: „Zici că ești făcută cu AI”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Alexandra Stan, într-o ținută care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Trupul artistei arată perfect: „Zici că ești făcută cu AI”

Digi World

Sunt sucurile cu îndulcitori o alternativă mai bună decât cele cu zahăr? Un medic gastroenterolog explică de ce sunt dăunătoare băuturile dietetice

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit