Guvernul de la Budapesta a confirmat că susţine financiar Sepsi Sf Gheorghe şi Csikszereda Miercurea Ciuc
14.11.2018, 11:13SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Sepsi Sf Gheorghe şi Csikszereda Miercurea Ciuc sunt două echipe care au rezultate surprinzător de bune în fotbalul românesc. Încă din sezonul trecut Sepsi s-a remarcat, iar după aducerea lui Eugen Neagoe rezultatele au fost din ce în ce mai bune. Atât de multă încredere a ajuns să aibă antrenorul în echipa sa încât la un moment dat a spus inclusiv că se gândeşte la titlu. O parte însemnată a bugetului, mai exact peste 3 milioane de euro, vin direct de la Budapesta. O sumă imensă dacă ţinem cont de bugetele echipelor din fotbalul românesc!
Informaţia că guvernul maghiar oferă bani mulţi celor două cluburi care activează în zone unde etnicii de naţionalitate maghiară sunt preponderenţi a fost confirmată chiar de forurile de la Budapesta.
"Decretul guvernamental 1801/2016 a decis acordarea de fonduri cluburilor Csikszereda (Miercurea Ciuc) și Sepsi (Sf. Gheorghe). În conformitate cu Decretul guvernamental, cele două cluburi de fotbal au primit câte 1 miliard de forinți (3,2 milioane de euro) prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria, ca beneficiar, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte de investiții în dezvoltare, în special pentru finanțarea Academiei Csikszereda și a Academiei Sf. Gheorghe. Resursele au fost primite în mod corespunzător, iar auditul conturilor transmise până în prezent este în curs de desfăşurare", au răspuns ungurii solicitării Gazetei Sporturilor.
Sepsi Sf Gheorghe se află pe locul 7 în Liga 1, cu 20 de puncte după 15 runde. Echipa este la egalitate cu Astra, formaţia de pe locul 6, ultima poziţie de play-off.
Csikszereda Miercurea Ciuc activează în Liga a 3-a, seria a 5-a. Formaţia este clasată a două, cu 26 de puncte, în timp ce formaţia care conduce seria, ACS Fotbal Comuna Recea, are 30 de puncte.
De asemenea, atât formaţia din Sf Gheorghe, acolo unde românii de origine maghiară reprezintă în jur de 78 la sută, cât şi gruparea din Miercurea Ciuc (cu un procent de 85 la sută) beneficiază şi de sponsorizări din parte firmelor maghiare, cum ar fi MOL şi OTP.
La Csikszereda Miercurea Ciuc joacă 18 jucători maghiari sau de origine maghiară
Dacă la Sepsi sunt cinci jucători de etnie maghiară, Zsombor, Veress, Attila Hadnaghy, Istvan Fulop, Csongor Fejer şi Roland Niczuli dintr-un lot de 28 de fottbalişti, la Csikszereda sunt 8 jucători cu care au paşaport maghiar şi 10 români de naţionalitate maghiară în lotul de 24: Daniel Bordas, Pal Somogyi, Adrian Majzik, Rajmond Balint, Tibor Csala, Soma Casiadi, Istvan Berde, Lazlo Hodgyai, Barna Bajko, Barba Antal, Robert Iakab, Szondi Botond, Attila Albu, Levente Barna, Jozsef Lorincz, Ferenc Szin, Tomas Becze şi Barna Naghy.
Csikszereda a furnizat cea mai mare surpriză a optimilor de finală a Cupei României şi a eliminat pe Dinamo. Meciul s-a terminat 2-2 după 120 de minute de joc. La penalty-uri, Csikszereda-Dinamo 6-5. Rezultatul a produs un adevărat cutremur la Dinamo. 4 jucători, printre care şi Grozav, au plecat de la echipă, iar Mircea Rednic a declanşat revoluţia. A transferat deja 4 fotbalişti şi încă doi sunt pregătiţi pentru a semna actele.
Ungurii investesc foarte mulţi bani în sport, în general, şi în fotbal în special. Cele mai importante cluburi alocă sume importante academiilor de fotbal, iar rezultatele din ultima vreme confirmă un reviriment pentru cluburile de acolo. Premierul Viktor Orban a practicat fotbalul în tinereţe.
Etichete: bani liga 1 , liga a 3-a , csikszereda miercurea ciuc , finantare fotbal
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții