Lionel Messi a ratat la loviturile de departajare în Argentina - Ecuador / Foto: Profimedia

Guvernul argentinian l-a pus pe Lionel Messi să-și ceară scuze, după imaginile revoltătoare care au făcut înconjurul lumii

articol scris de Digi Sport
18.07.2024, 08:41
  • SuperLiga: FC Buzău - Oțelul, sâmbătă, 18:45, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Farul, sâmbătă, 21:30, DGS 1

Fotbaliștii Argentinei au stârnit un scandal la nivel internațional, după un live făcut în urma finalei Copa America 2024, câștigată în fața Columbiei, scor 1-0, după prelungiri. 

Guvernul argentinian i-a cerut lui Leo Messi să-și prezinte scuzele

Concret, Enzo Fernandez a făcut un live pe Instagram, iar la un moment dat cei din autocar au început să strige "Joacă pentru Franța, dar sunt toți din Angola".

Scandare pe care tot argentinienii au făcut-o celebră după victoria de la Cupa Mondială 2022 împotriva Franței. La fel ca și acum, imaginile cu versurile cântate de fotbaliști au stârnit un val mare de critici. 

Potrivit agenției AFP, Federația de Fotbal din Franța s-a autosesizat după ce imaginile au apărut în presa internațională, iar șefii fotbalului din Hexagon au depus plângere la FIFA. 

Guvernul argentinian a reacționat rapid și i-a cerut căpitanului echipei naționale, Lionel Messi, să-și prezinte scuzele.

Julio Garro, subsecretarul pentru Sport din Guvernul Argentinei, a transmis că așteaptă scuze de la Lionel Messi și de la Claudio Tapia, după scandările rasiste și homofobe din autocarul echipei naționale.

"Căpitanul echipei naționale trebuie să iasă în față și să-și ceară scuze în acest caz! La fel trebuie să facă și președintele AFA (n.r. Federația Argentiniană de Fotbal), Claudio Tapia.

Cred că asta este normal să se întâmple. Noi, ca țară, am fost puși acum într-o poziție delicată.", a declarat Julio Garro, citat de Marca.

Kylian Mbappe, batjocorit de jucătorii Argentinei pentru presupusa relație cu un model transsexual 

Galerie Foto

De asemenea, un alt vers care s-a auzit pe transmisiunea live a fost "Le place să se culce cu transsexuali", aluzie la o știre falsă care a circulat tot în perioada turneului final din Qatar. 

La acel moment s-a scris despre căpitanul Franței, Kylian Mbappe, că ar fi început o relație cu Ines Rau, un model transsexual francez cunoscut la nivel internațional.

În vârstă de 34 de ani, Rau are peste un milion de urmăritori pe Instagram și contracte cu cele mai mari reviste de modă din lume. 

FIFA a deschis o anchetă în urma scandărilor jucătorilor Argentinei 

Forul intercontinental a decis să ia în considerare plângerea făcută de francezi și a anunțat că a deschis o anchetă împotriva jucătorilor Argentinei, care sunt pasibili atât de amendă, cât și de suspendare. 

"FIFA a luat aminte de un videoclip care circulă pe rețelele de socializare și incidentul este anchetat. FIFA condamnă cu tărie orice formă de discriminare din partea oricărui jucător, fan sau oficial", a fost mesajul transmis și citat de presa franceză

De asemenea, și Chelsea a anunțat că a deschis o anchetă internă împotriva lui Enzo Fernandez, care i-a supărat foarte tare pe colegii francezi de la Chelsea. 

Etichete: franta , argentina , lionel messi , afa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Hairstylistul vedetelor a făcut scandal în trafic, iar șoferița agresată a depus plângere la poliție. Cum se apără Bassam Dabbas

Un hairstylist faimos din România a fost în centrul unui scandal monstru în trafic. Bassam Dabbas a fost filmat de o șoferiță în timp ce o înjura și apoi i-a lovit mașina. Filmulețul a fost urcat pe rețelele de socializare, iar pe fir au intrat și polițiștii care fac acum verificări.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Scoțienii au folosit un singur cuvânt, după ce au aflat cum s-a terminat "telenovela" Ianis Hagi

Foto 140 de milioane € pentru noua "bijuterie" din România! Al doilea cel mai mare stadion din țară, după Arena Națională

Fără milă! Antrenorul lui Rangers a făcut anunțul despre Ianis Hagi

Foto Adio! După despărțirea de Cristina Ich, s-a afișat cu un o fată cu 19 ani mai mică decât el

Gică Hagi a văzut protestul suporterilor împotriva sa și a răspuns fără să stea pe gânduri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Marius Șumudică, mesaj ferm după transferurile lui Clinton N'Jie și Aaron Boupendza

Pep Guardiola i-a găsit înlocuitorul ideal lui Kevin de Bruyne

Live Video&Score Southampton - Manchester United 0-2. ACUM, pe DGS 1. "Sfinții" ratează, "Diavolii" marchează! Rashford dublează avantajul

Marius Șumudică: "Sunt bolnav! Nevastă-mea știe deja!"

Citeşte şi

Liverpool, ofertă de 200.000.000€ pentru Kylian Mbappe! Ce a urmat după ce francezul și-a dat acordul

Video Dibu Martinez a comis-o din nou! Ce a făcut când a văzut că un cameraman îl filmează

PEROZIubita lui Jason Statham face sport în lenjerie. Blonda și-a arătat silueta fabuloasă pe terasa casei ei din Malibu

FILM NOWDaniel Craig, despre scenele erotice din „Queer”. „Nu există nimic intim în filmarea unei astfel de secvențe. Camera e plină de oameni”

Lovitură de teatru în Superliga! Gică Hagi s-a despărțit de jucătorul pe care tocmai îl transferase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Arbitrul favorit al FCSB, delegat la meciul campioanei de pe terenul lui CFR Cluj citeşte ştirea pe ziare.com

Descoperirea surprinzătoare făcută de un bărbat pe Google Maps citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Katy Perry, criticată dur după show-ul făcut la MTV VMA: „Este disperată. Cariera ei s-a încheiat!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Katy Perry, criticată dur după show-ul făcut la MTV VMA: „Este disperată. Cariera ei s-a încheiat!”

Digi World

"Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat cea mai frumoasă cameră cu vedere la mare, dar a rămas total dezamăgită

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit