”Gașca nebună” se pregătește să revină! ”Sportul nu a dispărut niciodată”. Oamenii de afaceri dispuși să investească în Regie
articol scris de Digi Sport28.10.2023, 17:38
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Sportul Studențesc ar putea avea din nou o echipă de fotbal. Vasile Șiman, cel care a preluat clubul în 1999, susține că e gata să investească din nou la gruparea din Regie. Mai sunt și alți oameni de afaceri interesați.
Galerie Foto
Vasile Șiman: ”Eu sunt interesant să revin necondiționat”
”Eu sunt interesant să revin necondiționat, dar trebuie să fie totuși o anumită structură de activitate, cu un alt tip de strategie. La ora actuală, după atâta timp, trebuie să facem ceva, nu să vorbim.
Mi-e greu să spun acum. Ce rost are să povestim ce vrem să facem? Sportul nu a dispărut niciodată, persoana juridică există, doar că nu a avut activitate. S-a întrerupt o dată cu pandemia.
E parțial corect, că societatea Sportului Studențesc, pe care o dețin e în insolvență. Sunt mai multe oportunități de revenire. Eu nu am fost niciodată departe de fotbal. Nu se pune problema de nivel, ci să revenim la o activitate. Nu mă interesează la ce nivel să revenim, ci dacă putem sau nu să facem ceva.
Singura soluție viabilă din punctul meu de vedere e o academie de fotbal, dar mai complexă. Până acum sunt doar variante ipotetice. Să vedem ce o să fim”, a spus Vasile Șiman, potrivit Fanatik.
Imad Kassas: ”Eu pot să bag Sportul direct în Liga 2. Ce vor mai mult de atât?”
Un alt potențial investitor este Imad Kassas, patronul celor de la Metaloglobus. Acesta susține că ar vrea o fuziune între cele două entități, astfel încât Sportul să revină direct în Liga 2.
”Eu vreau aceeași formulă și rețetă ca la Petrolul. Mă interesează să joc sub numele Sportul Studențesc, nu neapărat palmaresul. Toate cluburile vechi, de tradiție au renăscut și cred că merită și Sportul asta.
Nu se poate cumpăra pentru că este deținut de Ministerul Educației, deci mă interesează să închiriez, așa cum face Petrolul, care dă primăriei Ploiești 8.000 de euro pe an. Domnul Șiman nu are nicio hârtie de la Sportul Studențesc, el a jucat doar cu un acord verbal. Nu are niciun document. Așa mi-au spus de la club. Eu nu vreau să mă asociez cu domnul Șiman dintr-un motiv simplu. Proiectul său a eșuat”.
Eu am un loc în Liga 2 și dacă mâine îmi închiriază numele joc sub Sportul Studențesc. Varianta asta este în picioare în continuare din punctul meu de vedere. Fuziune nu se poate pentru că nu poți să joci sub CIS-ul lor. Te întorci la Liga a 5-a. Plus că ei sunt club departamental și nu pot să meargă mai sus de Liga 2”.
Eu sunt fan Sportul. Eu eram student la medicină și săream gardul și mă duceam la meci. Am stat în căminul Belvedere. Sunt de bună credință și vreau să închirez numele pe 3-5 ani și cu niște clauze bineînțeles: 10.000 de euro la Liga 2, 20.000 de Liga și un procent din drepturile TV. Dacă mă duc în Liga 3 pierd numele!
Eu pot să bag Sportul direct în Liga 2. Ce vor mai mult de atât? Am și putere financiară să țin echipa. Am pornit la drum în 1997 și sunt de 5-6 ani în Liga 2, unde doar se pierd bani. Deci asta cred că dovedește că îmi permit”, a transmis Kassas.
Constantin Cucu: ”Din păcate sunt niște interese care nu fac cinste fotbalului”
În afară de cei doi, mai sunt și alți afaceriști interesați să bage bani la Sportul, printre care Răzvan Ilie. Totuși, Constantin Cucu, președintele Asociației Suporterilor Sportul Studențesc, susține că există mai multe obstacole în cale revenirii ”Găștii nebune”.
”Din păcate sunt niște interese care nu fac cinste fotbalului, din partea unui fost jucător al Sportului, mai exact Adrian Oprișan, care se pune în fața renașterii echipei de fotbal. Nu știm de ce până la momentul de față.
Noi, asosociația suporterilor, suntem înființanți în 2006 și tot am încercat din 2021 și până în prezent să facem ceva. Am găsit trei potențiali investitori care sunt gata să contribuie la renașterea Sportului Studențesc. Suntem un grup de 130 de suporteri nostaligici, care vor să facă ceva pentru echipa asta. Încă mai simțim ceva pentru echipă.
În mare parte ne lovim de niște refuzuri din partea Clubul Sportiv din Mihail Moxa numărul 5. Președinta clubului, doamna Gabriela Mitroi, nu are nicio legătură cu fotbalul. Noi am luat legătura cu domnul Mac Popescu.
Am avut o întâlnire cu dânsul la Facultatea de Arhitectură, unde dânsul e încă la catedră acolo și dorim să facem niște pași. Este singurul care poate să decidă pentru fotbal la Sportul Studențesc.
În vară a fost o negociere cu domnul Răzvan Ilie, cel care deține cele două echipe de liga a patra și a cincea, dar i s-au pus niște condiții absurde. El a spus că poate să ducă echipa până în liga a treia sau să se bată la promovare în liga a doua”, a declarat Cucu.
Sportul Studențesc a luat naștere în 1916 și în 2017 s-a retras din Liga 4
Sportul Studențesc a fost fondat în 1916, de către un grup de profesori și studenți conduși de matematicianul Traian Lalescu. La început clubul s-a numit Sporting Club Universitar Studențesc și a avut două secții: fotbal și rugby.
Cea mai bună clasare a Sportului Studențesc a fost obținută sub comanda lui Ion Voica, cel care l-a pregătit și pe Hagi în Regie. Sportul a reușit să încheie pe locul 2 în sezonul 1985/1986, a jucat de trei ori finala Cupei României și de-a lungul vremii a dat zeci de internaționali echipei României, printre care pe Gheorghe Hagi, Mircea Sandu, Marcel Coraș, sau Gino Iorgulescu.
În 2017, Sportul s-a retras din Liga 4.
Etichete: vasile șiman , revenire sportul studentesc
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții