Lionel Messi, Luis Suarez și Neymar / Foto: Profimedia

Ce i-au transmis Lionel Messi și Neymar lui Luis Suarez, după ce uruguayanul a declarat că se retrage de la națională

articol scris de Digi Sport
04.09.2024, 20:33
  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Girona, miercuri, 22:00, DGS 2

Luis Suarez (37 de ani) urmează să își ia rămas bun de la echipa națională, după 17 ani în care a îmbracat tricoul Uruguayului.

Fostul atacant al echipei FC Barcelona şi o adevărată legendă a selecţionatei ”La Celeste”, a anunţat că va disputa ultimul său meci internaţional vineri, 7 septembrie, la Montevideo, împotriva Paraguayului, în preliminariile Cupei Mondiale 2026.

Lionel Messi, către Luis Suarez: ”Ești unic!”

Lionel Messi (36 de ani) și Neymar (32 de ani) nu au rămas impasibili, după ce au auzit vestea că Luis Suarez urmează să se retragă din naționala Uruguayului. Cei trei mari fotbaliști au evoluat împreună pentru Barcelona între 2014 - 2017 și au primit apelativul de ”MSN”, trimitere la numele celor 3 jucători.

Messi și Neymar au dorit să îi transmită atacantului uruguayan cele mai bune gânduri, după ce ”El Pistolero” a anunțat că vrea să se retragă de la echipa națională.

Ești unic Luis Suarez! Pe teren și în afara lui! Te iubesc foarte mult”, a scris Lionel Messi, pe rețelele sociale.

Luisito pentru totdeauna”, a punctat și Neymar, pe Instagram. ”Ți-ai scris numele în istoria fotbalului din țara ta! Ești foarte grozav și te iubesc foarte mult”, a adăugat brazilianul.

  • Lionel Messi și Luis Suarez evoluează împreună în prezent, la Inter Miami în MLS.
  • Pe vremea când evoluau pentru Barcelona, Messi, Suarez și Neymar au cucerit ultima Ligă a Campionilor (2015) pentru catalani.
  • Luis Suarez a marcat 195 de goluri în 283 de partide pentru Barcelona.

Luis Suarez: "Nu a fost o decizie ușoară”

Considerat unul dintre cei mai bun atacanți centrali ai generației sale, Luis Suarez este golgheterul all-time al naţionalei Uruguayului, cu 69 de goluri marcate în 142 de selecţii.

Suarez a debutat la națională în anul 2007 și a fost unul dintre fotbaliștii de bază în patru Cupe Mondiale și cinci ediții ale Copa America.

"Vineri (n.r. 6 septembrie) va fi ultimul meu meci alături de selecţionata ţării mele. Am dat totul pentru echipa naţională. Dar am 37 de ani, iar următoarea Cupă Mondială este încă departe", a declarat Suarez cu ochii în lacrimi, în cursul unei conferinţe de presă.

"Nu a fost o decizie ușoară. Pot pleca cu liniștea că am dat tot ce am avut. Pot spune și că am privilegiul și mândria de a fi cel mai bun marcator al echipei naționale a acestei țări. Mulțumesc mult!", a adăugat fotbalistul.

"El Pistolero", cum este supranumit celebrul atacant, a atras atenţia în mod repetat prin comportamentul său nesportiv de-a lungul carierei. A fost suspendat pentru nouă meciuri internaţionale după ce l-a muşcat pe italianul Giorgio Chiellini la Cupa Mondială din 2014.

"Am făcut greșelile mele. Dar am încercat întotdeauna să mă ridic, nu am renunțat niciodată", a explicat Suarez, potrivit Agerpres.

  • Luis Suarez a jucat în cursul carierei sale la FC Groningen, Ajax Amsterdam, FC Liverpool, Atletico Madrid, Nacional Montevideo şi Gremio Porto Alegre.
  • Luis Suarez este cotat la 3 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.
  • Luis Suarez a marcat 16 goluri în 25 de partide la Inter Miami.

Etichete: neymar , luis suarez , lionel messi , luis suarez uruguay , retragere luis suarez


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Leonard Doroftei a spus în trei cuvinte totul despre Gică Hagi

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Score&Video Manchester City - Inter Milano 0-0 / PSG - Girona 0-0 / Brugge - Dortmund 0-0, ACUM, DGS 1, 2, 3. Programul

Scandal în SuperLigă: și-a reziliat contractul și a plecat de la echipă! Antrenorul, acuzat de rasism

Live Video&Score Coventry - Tottenham 0-0 | ACUM pe Digi Sport 4. Radu Drăgușin e titular

Răsturnare spectaculoasă de situație: Adi Petre nu se mai lasă de fotbal! Ce club cunoscut l-a ofertat

Citeşte şi

Neymar ”s-a dus în cap”. Cât a ajuns să valoreze, după ce în 2017 a devenit cel mai scump fotbalist din istorie

Lionel Messi a făcut spectacol la revenirea pe teren, iar americanii au făcut imediat anunțul

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

A devenit Campion Mondial alături de Lionel Messi, iar acum va fi evaluat psihologic, într-un dosar de viol citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului