Andrei Burcă, la naționala României / Foto: Profimedia

Ce a zis Andrei Burcă înaintea meciurilor cu Kosovo și Lituania

articol scris de Digi Sport
02.09.2024, 17:21
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Naționala României le va întâlni pe selecționatele din Kosovo și Lituania, pe 6 septembrie, respectiv 9 septembrie, în cadrul grupei din Nations League.

Partida cu Kosovo va fi meciul de debut al noului selecționer Mircea Lucescu (79 de ani), care a stabilit lotul celor 25 de jucători convocați la prima reprezentativă.

Andrei Burcă: "Domnul Lucescu nu are nevoie de prezentare. După evoluția de la EURO, resposabilitatea noastră a crescut"

Mircea Lucescu a anunțat vineri, 30 august, lotul fotbaliștilor pe care se va baza pentru cele două partide din Nations League, iar printre aceștia se află și Andrei Burcă (31 de ani), unul dintre cei mai notabili jucători care au evoluat la EURO 2024 pentru "Tricolori".

Înainte partidei din deplasare, cu naționala din Kosovo, fundașul român a transmis faptul că toți jucătorii convocați sunt încrezători și se bucură de șansa de afi antrenați de "Il Luce".

"Domnul Lucescu nu mai are nevoie de prezentare. Este un monument al fotbalului, unul dintre cei mai titrați antrenori. Este un nou început și chiar vreau să mă bucur de acestă experiență. Trebuie să profităm de acest lucru cu toții.

S-a încheiat o etapă, și acum trebuie să fim conștienți că este un nou început și să continuăm baza pe care am clădit-o în ultimii ani, la turneul final din Germania.

De aici să punem în fiecare zi câte o cărămidă. Asta poate să ne împlinească profesional. Să creștem în fiecare zi. Trebuie să vedem până unde putem ajunge și până unde putem face performanță.

Trebuie să fim conștienți că am făcut o performanță la EURO, dar această performanță vine cu o foarte mare responsabilitate.

Am ridicat ștacheta și pretențiile vor fi din ce în ce mai mari din partea fanilor și a presei. E datoria noastră să lucrăm mental și să facem ce am făcut la EURO și în preliminarii. Primul gând să dăm totul pe teren. Am căpătat experiență la EURO și nu putem să renunțăm la ce am clădit în trecut.

Cu siguranță, domnul Lucescu a fi foarte exigent cu noi. Noi trebuie să punem pe teren cea mai bună variantă a noastră în fiecare meci, în fiecare antrenament.

Doar așa putem să creștem. Este responsabilitatea noastră să încercăm zi de zi să devenim mai buni. E de datoria noastră de a prinde cât mai multe turnee finale”, a transmis Andrei Burcă, în cadrul unei conferințe a FRF.

  • Andrei Burcă a marcat un gol în 31 de partide pentru Naționala României.
  • Andrei Burcă este cotat la 3 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Lotul naționalei României pentru dubla cu Kosovo și Lituania

PORTARI
Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 25/0), Laurențiu POPESCU (Universitatea Craiova), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0);

FUNDAȘI
Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 21/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 31/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 21/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Iulian CRISTEA (Universitatea Cluj, 4/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 39/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6);

MIJLOCAȘI
Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 28/7), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 74/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 59/5), Marius MARIN (Pisa | Italia, 22/0), Darius OLARU (FCSB, 20/0), Mihai LIXANDRU (FCSB, 0/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 39/5), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 24/4), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 17/1), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova | 18/3);

ATACANȚI
Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 15/3), George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 44/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 39/5).

Etichete: nationala romaniei , lituania , kosovo , andrei burca


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Video Jurnaliștii spanioli l-au descris pe Andrei Rațiu în două cuvinte, după super golul marcat în Rayo - Osasuna

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Guvernul României, lovitură grea pentru 'U' Cluj! Ordonanța de Urgență a fost aprobată

Ilie Năstase a spus-o pe față! Cât are pensia după recalculare: "Înseamnă că atât merit!"

Real Madrid a făcut planul. Cum vrea să obțină semnătura campionului european de la Manchester City

Era considerat drept următorul Balon de Aur, dar a ajuns să semneze în Grecia

Citeşte şi

Exclusiv Adrian Mutu a dat verdictul, după România - Lituania: ”Am jucat 9 minute. Echipa se grăbește”

Ce au făcut, după umilința cu România, cei trei kosovari excluși din lot! Președintele Federației: ”Vă rup picioarele”

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

A devenit Campion Mondial alături de Lionel Messi, iar acum va fi evaluat psihologic, într-un dosar de viol citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului