Ansu Fati / Foto: Getty Images

Ansu Fati mai sare un hop! A fost convocat la naţionala mare a Spaniei, la EURO 2020

30.09.2019, 10:53
  • SuperLiga: Hermannstadt - CFR Cluj, sâmbătă, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Petrolul, sâmbătă, 21:30, DGS 1

Ansu Fati a obţinut recent cetăţenia spaniolă, iar acesta a devenit eligibil pentru a îmbrăca tricoul Spaniei. Puştiul de şaisprezece ani ar fi trebui iniţial să joace la nivelul U17, la Campionatul Mondial din Brazilia, unde a fost convocat pe lista preliminară.

Potrivit postului spaniol Cadena Ser, atacantul poate face saltul chiar spre naţionala mare a Spaniei. Acesta se află şi pe lista preliminară a selecţionatei antrenate de Robert Moreno, pentru "dubla" cu Norvegia şi Suedia, din cadrul preliminariilor EURO 2020. 

Lotul definitiv al Spaniei va fi anunţat vineri. Robert Moreno a anunţat că va urmări din tribune partida de miercuri din Champions League dintre Barcelona şi Inter pentru a lua o decizie în cazul lui Ansu Fati. Selecţionerul trebuie să-şi dea acordul pentru ca fotbalistul să evolueze la un nivel mai mare de vârstă. 

Săptămâna trecută, presa din Spania anunţase că Barcelona insistă ca atacantul să fie convocat la selecţionata U21, pentru ca programul meciurilor de la echipa naţională şi celor de la club să nu se suprapună. 

Dacă acum câteva săptămâni, Spania şi Portugalia se băteau pentru naţionalizarea sa, acum se pare că mai multe selecţionate ale aceleiaşi ţări au ajuns în situaţia de a se lupta pentru serviciile jucătorului.

Tatăl lui Ansu Fati: "Visul lui e să joace pentru Portugalia!"

Deşi viitorul internaţional al jucătorului Barcelonei părea lămurit, tatăl fotbalistului a declarat că, de fapt, visul acestuia era să joace pentru echipa naţională a Portugaliei. Un alt tânăr jucător, care este originar tot din Guinea-Bissau şi evoluează acum pentru lusitani, poate fi cheia din spatele deciziei, conform tatălui.

"Visul meu este să îl văd pe fiul meu jucând pentru Portugalia şi acesta a fost şi visul lui, dar acum e dificil. Se simte portughez şi aşa mă simt şi eu. Şi ar fi chiar uşor pentru el să joace pentru Portugalia, ar fi suficient ca Umaro Embalo (n.r. junior la Portugalia), jucătorul Benficăi, să îl convingă. Ei sunt prieteni şi vorbesc în fiecare zi", a spus tatăl lui Fati.

Părintele jucătorului a mai declarat că decizia fiului său de a evolua pentru juniorii Spaniei a fost influenţată de presiunea pusă de Federaţia Spaniolă de Fotbal, imediat după ce puştiul a uimit lumea fotbalului în tricoul Barcelonei.

"Apoi, cu ocazia meciurilor pe care le-a jucat, presiunea din Spania a devenit foarte mare şi am fost contactat direct de către preşedintele Federaţiei Spaniole din Fotbal. Totul este în mâinile lui Ansu, el va lua o decizie", a încheiat tatăl fotbalistului.

Etichete: ansu fati , ansu fati spania , ansu fati euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cu o recompensă de 7 milioane $ pe capul său, un lider Hezbollah a fost ucis de Israel

Armata israeliană a efectuat „un raid țintit” în Beirut vineri, la scurt timp după ce Hezbollah a anunțat că a tras „salve de rachete Katiuşa” către şase „cartiere generale” şi baze ale armatei israeliene, informează Reuters și BBC News. Ținta atacului a fost Ibrahim Aqil, șeful forţlor Al-Radwan, unitatea de elită a Hezbollah, pe care Statele Unite puseseră o recompensă de 7 milioane de dolari. Hezbollah a anunțat că, în afară de Ibrahim Aqil, încă un important lider militar al grupării, Ahmed Mahmoud Wahbi, a fost ucis.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep

Victorie! Costel Pantilimon a întors decizia la TAS și trebuie să primească o sumă uriașă

FCSB riscă să fie depunctată de FRF

Video Scene "incredibile": ce i-a făcut Dorinel Munteanu tânărului de 20 de ani împrumutat de la Farul

Unde s-a angajat Neil Lennon, la o lună după ce a fost dat afară de la Rapid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto ”Bă, te duci și semnezi! Mai jos de un milion, nu”. Noi detalii despre scandalul dintre Man și Anamaria Prodan

Video Cristiano Ronaldo i-a arătat trei degete fiului său, iar acum s-a aflat totul. Ce l-a determinat să facă gestul

Exclusiv Costin Lazăr, OUT. Prima reacție

Câți suporteri sunt așteptați la FCSB - Petrolul, ultmul test al campioanei înainte de debutul în Europa League

Citeşte şi

Zero minute în actualul sezon, dar Hansi Flick e gata să-l debuteze în Liga Campionilor

Jucătorul care este pregătit să revină la Barcelona după o pauză de un an

PEROZA născut luna trecută, dar nu ratează nicio ieșire în oraș. Cum a fost surprinsă Hailey Bieber în Los Angeles

FILM NOWDakota Johnson, expertă în parcări. Imagini virale cu actrița americană la volan

Transferul uriaș cu care Dinamo vrea să dea lovitura în Superliga! A fost la Manchester United și e jucător de națională citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ea a campioana României la Roland Garros! A lăsat racheta din mână și acum e "doamna doctor" citeşte ştirea pe ziare.com

Răsturnare de situație în cazul lui Mario Iorgulescu. De ce i s-a anulat condamnarea la 13 ani de închisoare. Ce urmează pentru tânărul milionar citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Julio Iglesias Jr., mesaj emoționant pentru noua lui iubită, care a împlinit 37 de ani. Fanii, val de reacții: „Când e nunta?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Julio Iglesias Jr., mesaj emoționant pentru noua lui iubită, care a împlinit 37 de ani. Fanii, val de reacții: „Când e nunta?”

Digi World

Avea 240 kg, diabet și hipertensiune, dar a făcut câteva schimbări și viața lui a devenit alta. Secretele unui tânăr tată care a dat jos 68 kg

Digi Animal World

Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de fapt, pasărea prădătoare