Aleksander Ceferin, președintele UEFA, le-a transmis un mesaj contestatarilor
articol scris de Digi Sport18.06.2023, 18:40
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Aleksander Ceferin (55 de ani) s-a apărat după ce Frenkie De Jong (26 de ani) l-a acuzat că UEFA urmărește mai mulți bani și a încărcat programul jucătorilor cu prea multe meciuri.
Președintele UEFA a fost foarte transparent în declarațiile făcute și a spus că 97% din bani sunt returnați înapoi către fotbal, mai ales către federațiile naționale.
Aleksander Ceferin: "Banii merg direct către asociațiile pentru dezvoltarea fotbalului"
Speculațiile precum că UEFA urmărește mai mulți bani în urma meciurilor din Liga Națiunilor au făcut ca președintele UEFA să ofere o replică imediată, conform Mundo Deportivo.
"Înainte de a vorbi despre asta, trebuie să vă informați. Banii merg direct către asociațiile pentru dezvoltarea fotbalului. Acest lucru nu merge la UEFA și nu la mine personal.
Încerc adesea să explic, dar mulți, inclusiv De Jong, nu ascultă bine.
UEFA returnează 97 la sută din venituri în fotbalul propriu-zis. De aceea sunt și jucători tineri și talentați în Olanda. Investim în federațiile naționale, altfel niciun jucător nu ar merge la cluburile mari", a declarat Aleksander Ceferin.
Președintele UEFA a vorbit și despre faptul că finala mică UEFA Nations League ar putea să nu se mai joace din următoarea ediție.
"Sincer să fiu, am îndoielile mele în legătură cu acel meci, dar este deja decis. Nu știm încă, dar ne gândim cu siguranță la asta (n.r. despre disputarea finalei mici)", a conchis Ceferin declarația sa.
Aleksander Ceferin, al treilea mandat de președinte al UEFA
Aleksander Ceferin a obţinut acum a obţinut al treilea său mandat de preşedinte al UEFA, având drept obiectiv declarat apărarea intereselor acestuia, unitatea, solidaritatea şi meritul sportiv.
De la preluarea funcţiei, în urma crizei care a declanşat dosarul de corupţie din cadrul FIFA, în 2015, Ceferin şi-a sporit în şapte ani autoritatea în Europa şi în fotbalul internaţional, cu acţiuni şi mesaje ferme împotriva "egoismului" pe care îl reprezintă proiectul Super Liga sau "condamnarea fermă a invaziei militare ruse în Ucraina".
La aceasta s-au adăugat decizii imediate, una dintre acestea fiind mutarea ultimei finale a Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris, la doar 24 de ore după intrarea armatei ruse în Ucraina.
Trei zile mai târziu, Ceferin a rupt contractul cu Gazprom, compania energetică rusă de care UEFA era legată din 2014, iar cluburile şi echipele naţionale din Rusia şi Belarus au fost excluse din competiţiile europene.
Ceferin a dat dovadă de aceeaşi fermitate şi atunci când FIFA a avansat ideea derulării Cupei Mondiale din doi în doi ani, pe care preşedintele UEFA a descris-o drept "un proiect populist care ar distruge fotbalul" şi, mai ales, în cazul Super Ligii, o competiţie plănuită de marile cluburi europene, în frunte cu Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino, pe care le-a acuzat de "lăcomie, egoism şi narcisism".
Etichete: presedinte uefa , aleksander ceferin , liga natiunilor , frenkie de jong
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții