William Troost-Ekong în Nigeria - Libia 1-0 / Foto: Profimedia

Acuzații grave! Nigeria refuză să mai joace meciul cu Libia: "Ne-au ținut captivi într-un aeroport abandonat!"

articol scris de Digi Sport
14.10.2024, 14:41
  • Fotbal U20: România - Elveția, luni, 19:00, DGS 1

  • Nations League: Belgia - Franța, luni, 21:45, DGS 1

După ce a câștigat pe teren propriu cu scorul de 1-0, Nigeria trebuia să facă deplasarea în Libia, însă căpitanul William Troost-Ekong (31 de ani) a anunțat că echipa sa nu va juca.

Troost-Ekong, legitimat la Al-Kholood, a acuzat Libia că ar fi apelat la "jocuri mentale", chiar înainte de meciul de calificare pentru Cupa Africii pe Națiuni.

William Troost-Ekong, căpitanul Nigeriei: "Am petrecut peste 12 ore într-un aeroport abandonat din Libia. Ne-au lăsat fără conexiune la telefon"

Fotbalistul nigerian a împărtășit pe pagina sa personală de X imagini cu jucătorii epuizați, în timp ce unii dintre ei dormeau pe scaunele de așteptare din aeroport.

Fundașul în vârstă de 31 de ani a cerut guvernului Nigerian să intervină imediat și a insistat că țara sa nu va juca meciul de marți, în semn de protest împotriva tratamentului precar la care jucătorii au fost supuși.

"Am petrecut peste 12 ore într-un aeroport abandonat din Libia, după ce avionul nostru a fost deviat în timp ce cobora. Guvernul libian a anulat debarcarea noastră programată în Benghazi, fără niciun motiv.

Au încuiat porțile aeroportului și ne-au lăsat fără conexiune telefonică, mâncare sau băutură. Au apelat la jocuri mentale. Am experimentat diferite lucruri înainte de a juca în Africa, dar acesta este un comportament rușinos.

Am cerut guvernului nostru Nigerian să intervină și să ne salveze. Eu, în calitate de căpitan al echipei, împreună cu echipa am decis că nu vom juca meciul (n.r. cu Libia). CAF (n.r. Confederația Africană de Fotbal) ar trebui să aibă mai multă grijă.

Chiar dacă se permite acest tip de comportament, lăsați-i să ia ei punctele. Nu vom accepta să călătorim, chiar și cu securitate nu este sigur. Nici nu vreau să mă gândesc la cum ar fi arătat hotelul sau mâncarea pe care ne-ar fi dat-o dacă am fi continuat.

Ne respectăm pe noi înșine și ne respectăm adversarii atunci când sunt oaspeții noștri în Nigeria. Greșeli se pot întâmpla mereu, dar aceste lucruri sunt intenționate", a declarat William Troost-Ekong, căpitanul Nigeriei.

Motivul pentru care Mohamed Salah ratează returul cu Mauritania din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni

Vineri seară, 11 octombrie, Egipt a învins-o pe Mauritania, scor 2-0, în meciul tur din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni.

Returul dintre Mauritania și Egipt se dispută la data de 15 octombrie, dar Mohamed Salah nu va mai fi prezent pe teren.

Starul lui Liverpool va reveni în Anglia. Totul are legătură cu terenul sintetic pe care se va disputa meciul, dar și duritatea de care au dat dovadă cei din Mauritania la meciul tur din preliminarii.

Hossam Hassan, selecționerul Egiptului, a transmis de la finalul meciului tur cu Mauritania că nu va utiliza jucătorii pe terenul sintetic, dacă aceștia îi vor cere acest lucru.

Astfel, în urma unei discuții cu Mohamed Salah, selecționerul a decis să-l trimită mai devreme pe fotbalist în Anglia, notează Daily Mail.

”Dacă vreun jucător mă va ruga să nu joace pe teren sintetic, voi fi de acord. Echipa Mauritaniei joacă dur, cu multe intervenţii violente, iar terenul nu este cel mai bun”, a declarat selecționerul Egiptului, după meciul tur cu Mauritania.

Etichete: cupa africii pe natiuni , nigeria , libia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un neozeelandez care a dispărut împreună cu copiii săi a fost zărit în sălbăticie, după trei ani de căutări. Era înarmat și camuflat

Un bărbat din Noua Zeelandă care a dispărut cu trei ani în urmă, după ce s-a certat cu fosta soție, a fost zărit pentru prima oară în sălbăticie împreună cu cei trei copii ai săi, potrivit The Guardian.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Cum l-au numit italienii pe Dennis Man, care a oferit imaginea serii la Cipru - România

UEFA nici n-a vrut să stea la discuții: NU ferm pentru România!

Englezii au folosit un singur cuvânt, când au aflat cât costă Joyskim Dawa

Exclusiv ”L-am întrebat dacă știa că e român”. Rupe plasele în străinătate și e dorit de FCSB: 2.500.000 €

Fără milă! Fotbalistul României ”desființat” după meciul cu Cipru: ”E un dezastru viu! Rușinea fotbalului românesc”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv Mircea Lucescu este sigur înainte de Lituania - România: ”Se va rupe”

Românul care a fost prins de polițiști cu 340 de km/h: ”Nu mi-au dat niciun leu amendă!”. Ce mașină conducea

Dorit de cinci cluburi din Anglia, Joyskim Dawa a fost descris scurt: ”E binecuvântat”

Exclusiv Anunțul Rapidului în cazul Boupendza: ”Decizia FIFA e definitivă”

Citeşte şi

Mohamed Salah, trimis acasă de selecționerul Egiptului: motivul din spatele deciziei

Încă o lovitură pentru Siyabonga Ngezana

PEROZSelena Gomez, ca o prințesă pe covorul roșu la premiera filmului „Emilia Pérez”. Rochia roșie i-a pus în evidență silueta

FILM NOWJennifer Grey, în formă la 37 de ani de la rolul din "Dirty Dancing", la premiera noului ei film. Puțini i-ar da vârsta din buletin

„N-a venit niciun contract!”. Vești foarte importante despre transferul lui Antonio Luna la Dinamo citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Luați-vă o cameră!" Scene pasionale cu Aryna Sabalenka și iubitul ei, la câteva luni după ce fostul prieten al jucătoarei a murit VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Obiectivul turistic preferat de turiștii străini va fi închis pentru prima dată după 50 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Sean 'Diddy' Combs, considerat „atât de puternic”, chiar și după gratii. De ce multora le este frică de el

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Sean 'Diddy' Combs, considerat „atât de puternic”, chiar și după gratii. De ce multora le este frică de el

Digi World

O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă deloc. Când devine cafeaua periculoasă pentru sănătate

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia