Felix Zwayer i-a acordat cartonașul galben lui Nicolae Stanciu pentru proteste / Foto: Profimedia

Se repetă istoria? UEFA l-a delegat la FCSB - LASK Linz pe arbitrul controversat de la România - Olanda

articol scris de Digi Sport
23.08.2024, 19:27
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

FCSB are șansa de a face pasul spre UEFA Europa League, competiție al cărui format se va schimba din acest sezon, la fel ca și în Champions League și Conference League, dacă va trece de cei de la LASK Linz.

  • Roș-albaștrii au remizat în manșa tur, de joi seară, din Austria, scor 1-1, astfel că echipa calificată se va decide în returul de la București, programat joi, 29 august 2024, de la 21:30, pe Stadionul Steaua.

UEFA l-a delegat pentru meciul FCSB - LASK Linz pe Felix Zwayer

Pentru meciul dintre FCSB și LASK Linz UEFA l-a delagat la centru pe Felix Zwayer, arbitru din Germania care a provocat un adevărat scandal în meciul dintre România și Olanda din optimile de finală de la EURO 2024.

Arbitrul german va fi ajutat de tușierii Robert Kempter și Christian Dietz, amândoi din Germania. În camera VAR se vor afla Christian Dingert și Johann Pfeifer.

Felix Zwayer a avut o prestație cel puțin discutabilă în meciul României cu Olanda, întrucât au existat mai multe momente care puteau schimba soarta partidei.

Unul dintre ele a fost faultul violent al lui Dumfries asupra lui Vasile Mogoș, în urma căruia olandezul nu a primit nici măcar cartonaș galben, deși românul nu a mai putut continua partida.

Un alt moment a fost cel din minutul 81, când arbitrul neamț a oprit un contraatac periculos al României, după ce a semnat un joc periculos.

Felix Zwayer are un trecut controversat

În urma delegării la România - Olanda, a reieșit la suprafață faptul că Zwayer a fost suspendat în 2005, când se afla în al doilea an de carieră. 

Atunci, neamțul a fost implicat într-un scandal lăsat cu 6 luni de suspendare. Zwayer era tușier și a acceptat 300 de euro din partea altui arbitru, Hoyzer, care avea misiunea de a o ajuta pe Wuppertaler să nu retrogradeze. 

Suspendarea a fost ținută secret vreme de mai mulți ani și a fost făcută publică abia în 2014. De atunci, federația germană a fost criticată de mai multe ori pentru decizia de a-i permite lui Zwayer să arbitreze din nou, în timp ce Hoyzer a fost suspendat pe viață. 

De partea cealaltă, Zwayer susține că este nevinovat și că n-a primit niciodată suma menționată, ci că a acceptat pedeapsa de 6 luni pentru a evita o anchetă de lungă durată. 

Etichete: felix zwayer , fcsb , lask linz


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

Ofertă pentru Ianis Stoica: salariul, de trei ori mai mare decât la Hermannstadt! Atacantul a dat deja răspunsul

Video Jurnaliștii spanioli l-au descris pe Andrei Rațiu în două cuvinte, după super golul marcat în Rayo - Osasuna

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv Verdictul a fost dat în direct după prima seară de UEFA Champions League: ”Va fi campioană!”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

Subiect închis: Ianis Hagi a decis unde va evolua! Cum l-au numit scoțienii

UEFA a scris un singur cuvânt pe internet, după ce Bayern a marcat nouă goluri cu Dinamo Zagreb

Citeşte şi

Adrian Petre, fostul atacant al celor de la FCSB, a decis să se retragă din fotbal la doar 26 de ani

Gigi Becali a făcut calculele! La câte puncte distanță vrea să câștige titlul față de CFR și Universitatea Craiova

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWMichael Douglas a dezvăluit cum a reușit să joace atât de bine scenele intime din „Basic Instinct”: „Sunt expert”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

„Intrăm în grevă”. Unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur anunță un cutremur în fotbal citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia