FCSB, antrenament oficial la Rangers / Foto: Instagram-@fcsb

Exclusiv Remember la 29 de ani de la succesul Stelei cu Rangers. A spus cum trebuie FCSB să abordeze acum meciul de la Glasgow

articol scris de Digi Sport
24.10.2024, 17:06
  • Europa League: Rangers - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Europa League: Fenerbahce - Manchester United, joi, 22:00, DGS 2

Dumitru Dumitriu, unul dintre foștii antrenori de la Steaua, cel care a stat pe bancă la victoria cu Glasgow Rangers, scor 1-0, din Grupa C a Ligii Campionilor, ediția 1995-1996, a prefațat meciul de azi al celor de la FCSB.

Dumitru Dumitriu, antrenorul Stelei la victoria cu Glasgow Rangers din 1995

Cel cunoscut și ca ”Țiți” Dumitriu și-a adus aminte de golul senzațional marcat de regretatul Didi Prodan, pe Ghencea, în meciul de acum 29 de ani, dar și cum au reușit atunci roș-albaștrii să obțină victoria în fața unui adversar mult mai bine cotat la acea vreme.

Despre duelul de diseară, de pe ”Ibrox Park”, Dumitriu a spus că gruparea campioană se află în fața unui moment delicat și a explicat și de ce.

”Este o amintire frumoasă, legată de acel meci, pentru multă lume. Eu sunt trist pentru că cel care a marcat era finul meu, Didi Prodan. Era și a rămas finul meu. Toată lumea fotbalisitică îl regretă”, a spus Dumitriu, într-o intervenție telefonică, în direct, găzduită de emisiunea Liga DigiSport.

Chestionat cum a pregătit acel meci, Dumitriu a replicat: ”Nu trebuia să faci o pregătire specială. Jucătorii știau, își cunoșteau perfect adversarii, știam și noi antrenorii, eu și Stoichiță, că e un meci foarte greu și am jucat ca în toate meciurile din Champions League.

Știam că va fi extraordinar dificil, așa că am jucat destul de mult în apărare, după care a venit faza din minutul 85, când Didi a marcat acel gol senzațional, un gol istoric”.

”Golul lui Prodan, unul senzațional”

Golul lui Prodan, de pe Ghencea, a intrat în topul celor mai frumoase goluri all-time din istoria UCL.

”A fost o inspirație, o minge lovită din aer, din voleu, poate altul o prelua, dar el a ales sau a avut șansa singurei situații de a marca. Un voleu extraordinar. Este o nostalgie. Ne pare rău că echipele de azi, cum a fost Steaua de atunci, nu au și ei în componență astfel de fotbaliști, care să joace aproape toate meciurile. Doar așa poți face performanță”, a mai spus Dumitriu.

Legat de meciul de azi al celor de la FCSB, fostul antrenor, dar și ”secund” al echipei naționale în perioada ”Generației de Aur”, crede că Charalambous și Pintilii se află într-o situație ingrată.

”E o situație grea pentru cei care decid și în special pentru antrenorul echipei.

Nu știe ce să facă. Dacă te duci cu echipa completă, cu care crezi că ai șanse, s-ar putea să fie aceeași problemă ca și cum ar fi cu cei care au jucat mai puțin și mai apoi să ratezi și derby-ul din campionat.  Sau poate să-ți iasă în primul meci și să nu-ți iasă în al doilea meci. Trebuie bine cântărit. Dar sunt oameni la FCSB capabili să ia deciziile corecte.

Eu nu am odihnit jucătorii. Îmi convenea să joc din trei în trei zile, erau în formă deosebită, nu cedau, jucau cu aplomb. Deci nu cred că dacă azi vor juca cu cea mai bună echipă, vor fi sleiți duminică”, a mai spus Dumitriu, la Digi Sport.

Programul complet al FCSB-ului în Europa League:

  • 26 septembrie - FCSB - RFS 4-1 DETALII AICI
  • 3 octombrie - PAOK FC - FCSB 0-1 DETALII AICI
  • 24 octombrie - Rangers FC - FCSB - 22:00, în direct la Digi Sport 1
  • 7 noiembrie - FCSB - FC Midtjylland - 19:45 , în direct la Digi Sport 1
  • 28 noiembrie - FCSB - Olympiacos FC - 22:00, în direct la Digi Sport 1
  • 12 decembrie - TSG Hoffenheim - FCSB - 19:45, în direct la Digi Sport 1
  • 23 ianuarie - Qarabag FK - FCSB - 19:45, în direct la Digi Sport 1
  • 30 ianuarie - FCSB - Manchester United - 22:00, în direct la Digi Sport 1

Etichete: dumitru dumitriu , dumitriu fcsb , rangers - fcsb video


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Crimă în plină zi în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost reținuți de poliție

Un tânăr de 26 de ani din Tulcea a fost înjunghiat mortal în parcarea unui centru comercial din Constanța. Trei suspecți au fost prinși de poliție.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Video Erling Haaland a realizat ceva nemaivăzut, în Champions League: ”Dați-i trofeul Pușkaș!” / ”Nu ne întrebați cum a făcut-o”

Shakira e de neoprit! Anunțul total neașteptat făcut, a doua zi după ce Pique a "rupt" tăcerea

Video Barcelona - Bayern 4-1 / Leipzig - Liverpool 0-1 / Man. City - Sparta Praga 5-0. Rezultatele complete după runda 3

Lamine Yamal a spus cine e idolul său din fotbal și a surprins pe toată lumea

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Primul 11 al FCSB-ului la meciul cu Rangers! Surprizele pregătite de campioana României

Radu Drăgușin, titular în Tottenham - AZ Alkmaar

Au scris istorie: prima victorie obținută de o echipă din țara lor în faza principală dintr-o cupă europeană

Foto Imagini din vestiarul FCSB-ului! Cine este căpitanul pentru meciul cu Rangers

Citeşte şi

FCSB mai vinde bilete pentru meciul cu Rangers. Cât costă un tichet pe Ibrox Park

Elias Charlambous, reacție surprinzătoare despre Gigi Becali. Ce le-a spus scoțienilor

PEROZO femeie a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată. Cum explică medicii fenomenul extrem de rar

FILM NOWActorul Jeremy Jackson, șocat să-și vadă fosta soție pe străzi, căutând prin gunoaie: "Să o pierd a fost precum moartea unui om drag"

Costel Gâlcă, în pericol să fie dat afară de Mihai Rotaru de la Universitatea Craiova! Ce i se impută antrenorului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Miză uriașă pentru FCSB, în meciul cu Rangers. Ce poate obține campioana României, după disputa cu scoțienii citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mira, pictorial provocator în cea mai scurtă fustă din garderobă. Comentariile au curs lanț: „Semeni cu fosta mea profesoară”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mira, pictorial provocator în cea mai scurtă fustă din garderobă. Comentariile au curs lanț: „Semeni cu fosta mea profesoară”

Digi World

Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună cineva de ce văd un iepure!”

Digi Animal World

Motivul pentru care un cocoș din Franța a ajuns în fața instanței: „Este puțin sălbatic, nu îi plac oamenii”