Florin Maxim / Foto: Profimedia

Exclusiv Cum ar putea obține Corvinul dreptul de promovare în SuperLiga: ”Lumea trebuie să știe!”

articol scris de Digi Sport
12.07.2024, 18:02
  • SuperLiga: Buzău - Hermannstadt, vineri, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: ”U” Cluj - Oțelul Galați, vineri, 21:00, DGS 1

Corvinul lui Florin Maxim a obținut o victorie extraordinară împotriva celor de la Paksiscor 4-0, în manșa tur a turului 1 preliminar din Europa League.

Este important de precizat că hunedorenii au fost nevoiți să aleagă între participarea în Europa League și dreptul de promovare în SuperLigă. Locul ocupat în campionat în sezonul precedent îi permitea să promoveze direct în SuperLigă, acest lucru nu s-a întâmplat din cauza formei de organizare a celor de la Corvinul.

Bogdan Apostu, despre dreptul de promovare al Corvinului în SuperLiga: ”Nu va avea drept de promovare decât dată FRF va prelungi acest termen”

Dacă și-ar fi schimbat acum forma de organizare, dintr-o entitate de drept public într-una privată și s-ar fi înscris la FRF cu o nouă formă juridică, ar fi pierdut licența UEFA. Corvinul are șanse mari ca aventura în Europa să fie mai lungă, după ce a reușit să o învingă pe Paksi în meciul tur.

În cazul în care hunedorenii vor fi eliminați în turul doi preliminar din Europa League, Corvinul va ajunge în turul 3 din Conference League și va juca la începutul lunii august în această competiție.

Cu toate acestea, Bogdan Apostu, agent de jucători care a adus mai mulți fotbaliști la Corvinul, a explicat că formația lui Florin Maxim ar putea obține dreptul de promovare în SuperLiga dacă FRF va prelungi termenul pentru depunerea actelor necesare care este 3 august în acest moment.

”Din punct de vedere juridic, lumea trebuie să știe că s-au depus documentele la Ministerul Tineretului și Sportului pentru obținirea noului CIS pentru clubul de drept privat. Este doar o formalitate.

Regulamentul spune că trebuie depuse actele cu 24 de ore înainte de începerea primei etape din Liga 2, care este pe 3 august. Ultimul meci al Corvinului dacă se va califica ar fi pe 1 august.

Dacă Corvinul se califică mai departe, nu va avea drept de promovare decât dată FRF va prelungi acest termen. Nu este nevoie de o dispensă. Doar trebuie prelungit termenul. 

Înțeleg raționamentul. Vorbim de meritul unei echipe care aduce puncte pentru România și care merită să fie în cupele europene. Nu poți să îi iei dreptul Corvinului să facă istorie”, a spus Bogdan Apostu în emisiunea Liga Digi Sport.

Bogdan Apostu

Florin Maxim, după ce a umilit-o pe Paksi: ”Pe lângă golurile marcate, cred că am mai avut alte 3-4 ocazii, iar asta spune multe”

Florin Maxim, antrenorul hunedorenilor, a creat o adevărată echipă, iar asta s-a văzut încă din primul minut, când jucătorii Corvinului au intrat extrem de montați în meci.

La finalul partidei, acesta a fost prezent la flash-interviu, unde a oferit primele reacții după victoria extraordinară obținută.

Florin Maxim a evidențiat implicarea jucătorilor săi și a afirmat că scorul putea fi și mai mare dacă băieții săi erau mai atenți la finalizare.

”Noi am analizat foarte bine Paksi, o echipă agresivă și puternică, știam că vom avea probleme dacă nu ne ridicăm la un nivel fizic bun.

Am fost echipa mai bună și ne-a ieșit absolut totul, am fost mai implicați în joc. Am avut situațiile mai clare. Pe lângă golurile marcate, cred că am mai avut alte 3-4 ocazii, iar asta spune multe.

Echipa noastră... am adus mulți jucători, dar în primul 11 au fost doar doi jucători noi. Acești fotbaliști au adus un mare plus.

Nu ne garanta nimeni că promovăm, încă mai sunt speranțe.

Staff-ul meu este unul tânâr, avem jucători tineri, în poartă avem un băiat de 20 de ani. Vrem să facem lucruri frumoase”, a declarat Florin Maxim după Paksi - Corvinul 0-4.

Etichete: plecare , florin maxim , corvinul hunedoara


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj

Cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, Maia Sandu se menţine detaşat în fruntea preferinţelor electoratului din Republica Moldova, dar creşte semnificativ şi proporţia alegătorilor indecişi, astfel că, dacă aceştia s-ar hotărî în cele din urmă să voteze pentru ea, există şanse ca actuala şefă a statului să fie realeasă din primul tur de scrutin, arată datele unui sondaj dat publicităţii joi.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Real Madrid a luat decizia așteptată de toată lumea, după ce Kylian Mbappe a fost acuzat de viol

Ce loc va ocupa România în clasamentul FIFA, după victoriile cu Cipru și Lituania

A fost la petrecerea din Suedia a lui Mbappe și a spus totul: "Ne-au pus telefoanele într-o cutie!"

Foto ”Cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”, de nerecunoscut: transformare radicală! ”Nu poate fi ea” / ”Incredibil”

Exclusiv OUT! Verdict fără dubii în direct, după calificarea României U21: ”Pierde Campionatul European, e clar”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Presa din Spania a anunțat finala pentru transferul lui Andrei Rațiu! Două echipe uriașe

Prețuri exorbitante și telefoane interzise. Suedezii au publicat imagini din "camera secretă" în care a petrecut Mbappe

Concluzie clară, venită din Scoția: "A fost o rușine ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi!"

Ronaldinho a spus 3 fotbaliști peste Leo Messi, când a fost întrebat dacă argentinianul este "GOAT"

Citeşte şi

Video FC Argeș - Corvinul 0-1 | Velisar, gol superb, piteștenii au avut o bară în derby-ul rundei

Unirea Ungheni - Corvinul 1-2. Trupa lui Florin Maxim a ajuns la 4 victorii consecutive în Liga 2

PEROZCine e femeia celebră care l-a făcut tată pe Liam Payne, fostul membru al trupei One Direction, mort la 31 de ani. Își adora fiul

FILM NOWAl Pacino, despre motivul real pentru care a acceptat să joace în Godfather III: "Eram falit. Alegerea nu putea fi mai simplă"

”Sunt convins! Se poate bate la primele locuri”. Cum prefațează Helmut Duckadam derby-ul Dinamo – FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie extraordinară a Anei Bogdan! A învins o mare favorită și s-a calificat în sferturi citeşte ştirea pe ziare.com

Soldatul care a luptat 30 de ani în al Doilea Război Mondial citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Miliardara Selena Gomez, criticată pentru că i-a oferit unui om fără adăpost doar 20 de dolari: Ce mai faci cu banii aceștia în NYC?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Miliardara Selena Gomez, criticată pentru că i-a oferit unui om fără adăpost doar 20 de dolari: Ce mai faci cu banii aceștia în NYC?

Digi World

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Digi Animal World

Momentul când o femeie încearcă să mângâie un tigru la Grădina Zoologică din Bridgeton. Aproape a fost sfâșiată de animal