Imagini cu jucătorii României după eșecul cu Belgia / Foto: Profimedia

Ungurii vor fi cu ochii pe Slovacia - România. De ce vor ca ”Tricolorii” să îi bată pe slovaci

articol scris de Digi Sport
26.06.2024, 14:01
  • Media: Liga Digisport, marți, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, marți, 21:00, DGS 1

România va da piept cu Slovacia, în ultima etapă a Grupei E, de la EURO 2024.

”Tricolorii” își pot asigura biletele pentru optimile Campionatului European cu o victorie sau cu un egal, în duelul cu Slovacia. Totuși, România poate merge mai departe și în cazul unei înfrângeri, cu condiția ca Belgia să se impună în confruntarea cu Ucraina.

Dacă România va învinge Slovacia, iar Belgia va învinge Ucraina cu minimum două goluri diferență, Ungaria va profita în topul echipelor clasate pe locul 3

Cele mai bune echipe clasate pe locul 3, la EURO 2024 / Foto: Sofascore

Ungaria așteaptă jocul rezultatelor, în ultima etapă de la EURO 2024. Ungurii vor să profite de o conjunctură favorabilă, pentru a accede și ei în optimile de finală ale competiției, însă sunt destul de multe condiții de îndeplinit. 

Potrivit nemzetisport.hu, jurnaliștii din Ungaria au alcătuit toate variantele posibile, pentru ca Szoboszlai & Co. să acceadă în optimile de finală de la Campionatul European, iar meciul României cu Slovacia reprezintă o condiție importantă, în cumulul de calcule.

Mai exact, Ungaria se va califică în ”optimi” în cazul în care niciuna dintre ocupantele locurilor trei din Grupele E sau F nu au mai mult de trei puncte și nici un golaveraj mai bun decât -3.

Ungaria poate beneficia de rezultatele din Grupele E și F. În cea din urmă grupă, Cehia trebuie fie să piardă, fie să câștige la minimum trei goluri în fața Turciei, în timp ce Georgia nu trebuie să izbutească să ia trei puncte Portugaliei.

Cu un succes la scor al cehilor, turcii ar pica pe locul trei, însă cu un golaveraj mai slab decât cel al nostru (n.r. Ungaria). Cea mai simplă variantă ar fi ca nici Cehia și nici Georgia să nu câștige cu Turcia, respectiv Portugalia.

Referitor la Grupa E, cel mai important lucru este să nu vedem remize. În acest caz, va exista minimum o echipă cu patru puncte, ceea ce nu ar fi în avantajul nostru. Dacă România câștigă cu Slovacia la diferență de minimum un gol, în timp ce Belgia triumfă în fața Ucrainei la minimum două goluri, Ungaria s-ar califica din cauza golaverajului mai slab al Ucrainei, care ar fi -4.

Mai există și o variantă fantezistă, în care Ucraina câștigă la o diferență uriașă în fața Belgiei, de cinci goluri să zicem, în timp ce Slovacia câștigă cu România, caz în care Belgia ar avea un golaveraj mai slab decât Ungaria. Concluzia este că cel mai bun lucru pentru noi în Grupa E ar fi două victorii la diferență mare de scor”, au punctat jurnaliștii maghiari.

România poate întâlni Slovenia în optimile de finală de la EURO 2024, cea mai slabă echipă calificată până acum, potrivit clasamentului FIFA

În funcție de locul pe care-l va ocupa la final în grupa E, reprezentativa noastră poate întâlni una dintre următoarele 5 echipe:

  • Dacă România termină Grupa E pe locul 1: adversar Slovenia sau Olanda
  • Dacă România termină Grupa E pe locul 2: adversar Franța
  • Dacă România termină Grupa E pe locul 3: adversar Spania sau Anglia

Evident, cel mai accesibil adversar ar fi Slovenia, cea mai slabă formație calificată deja în optimi, locul 57 în clasamentul FIFA. Dar cum putem juca împotriva echipei care ne-a ”interzis” participarea la Campionatul Mondial din 2002?

În primul rând, România trebuie să câștige grupa E. Pentru acest lucru, e nevoie ca Belgia să nu câștige cu Ucraina. În cazul unei remize, ne-ar fi de ajuns un rezultat de egalitate cu Slovacia, dar cu un număr egal de goluri marcate sau mai multe decât în meciul Ucraina - Belgia.

Dacă ucrainenii îi înving pe ”Dracii Roșii”, România trebuie să bată Slovacia. Dar asta nu e tot!

De asemenea, mai trebuie îndeplinite două condiții: în ultimele două jocuri din faza grupelor, Cehia nu trebuie să învingă Turcia, iar Portugalia să nu cedeze în fața Georgiei. În această situație, echipele de pe locul 3 care vor merge în optimi vor fi Ungaria, Slovenia, Olanda și o echipă din grupa României.

În acest scenariu, România se va duela cu Slovenia în optimi. Dacă Cehia sau Georgia vor câștiga, Ungaria va fi eliminată, iar ”Tricolorii” vor evolua împotriva Olandei.

Mai mult, în cazul unei posibile revanșe contra Sloveniei, elevii lui Edi Iordănescu ar evita partea de tablou pe care sunt ”balaurii” Spania, Germania, Portugalia și Franța. Dacă ar trece de trupa pregătită de Matjaz Kek, România ar juca în sferturi cu învingătoarea dintre Austria și Turcia, cel mai probabil.

Tabloul optimilor de la EURO 2024 / Foto: Sofascore

Etichete: ungaria , slovacia romania , calificare optimi , romania euro 2024 , calcule calificare euro


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei

În timp ce companiile din țările din întreaga lume cochetează cu ideea de a implementa săptămâna de lucru mai scurtă, Grecia a introdus o săptămână de lucru de 48 de ore, față de cea de 40 de ore. Măsura, descrisă de sindicate ca fiind „barbară” a intrat în vigoare luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Florin Prunea a văzut noile echipamente ale FCSB-ului și a rostit un singur cuvânt, în direct la TV

Supercomputerul Opta a făcut predicția, înainte de România - Olanda

E gata! Anunțul făcut de Cristiano Ronaldo, după ce a plâns în hohote pe teren

Foto Răsturnare de situație! Decizia UEFA în cazul lui Jude Bellingham, după gestul incalificabil din meciul cu Slovacia

Tot ce trebuie să știi despre EURO 2024: grupele, programul complet, stadioanele și premiile în bani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Echipa României pentru meciul cu Olanda! Cine e înlocuitorul lui Bancu + Surpriză uriașă

Exclusiv Adrian Mutu a vrut să se ducă la România - Olanda, avea bilete la meci, dar a apărut o problemă: ”Ceva incredibil”

A venit ”nota de plată”! Decizia UEFA în cazul României, după cele întâmplate la EURO

Exclusiv Adrian Mutu e categoric înainte de România - Olanda: ”Poate fi bătută! Nu mi se pare puternică!”

Citeşte şi

Ungurii n-au dubii, înainte de România - Olanda: ”A pierdut deja”. Calculele le-au fost, însă, date peste cap

Cum a descris-o presa din Ungaria pe naționala României de la EURO 2024

PEROZFiica lui Heidi Klum face furori pe plajă în Sardinia. Leni are 20 de ani și este model

FILM NOWA fost diagnosticată cu scleroză multiplă, dar continuă să arate uimitor. Cum a apărut Selma Blair la Săptămâna Modei de la Paris

Echipa de start a României cu Olanda în optimi la EURO! Doi titulari noi și o mișcare tactică spectaculoasă citeşte ştirea pe Prosport.ro

Selecționerul a decis. Ei vor fi executanții României de la 11 metri, în meciul cu Țările de Jos citeşte ştirea pe ziare.com

Unde pot vedea bucureștenii meciul România – Olanda. Pe unde sunt ecrane uriașe, dar si pe ce stadioane se poate urmări citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Vârsta, doar un număr pentru ea. Loredana Groza, trup de zeiță într-o fustă super scurtă, la 54 de ani. Fanii: „Absolut divină!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Vârsta, doar un număr pentru ea. Loredana Groza, trup de zeiță într-o fustă super scurtă, la 54 de ani. Fanii: „Absolut divină!”

Digi World

De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor studii

Digi Animal World

Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se târăște din apă