Florin Niță, în centru, în echipamentul naționalei României / Foto: Profimedi

”Tricolorul” remarcat de olandezi înaintea meciului cu România din optimile EURO 2024: ”Cel mai bun”

articol scris de Digi Sport
30.06.2024, 17:22
  • Supercupa: FCSB - Corvinul, joi, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 22:00, DGS 1

Florin Niță (36 de ani) a fost titular în poarta naționalei României în meciurile din grupe de la EURO 2024.

Românul a avut evoluții apreciate și se află pe locul doi în clasamentul portarilor cu cele mai multe parade după faza grupelor.

Presa din Olanda l-a remarcat pe Florin Niță: ”Cel mai bun portar la apărarea penalty-urilor de la EURO 2024”

Astfel, este destul de posibil ca Niță să fie titular și în partida contra Olandei, de marți, 2 iulie, din optimile EURO 2024. Partida ar putea ajunge și în prelungiri și chiar la loviturile de departajare pentru că se dispută în fazele eliminatorii.

În acest context, jurnaliștii olandezi au scos în evidență că Florin Niță este cel mai bun portar dintre cei prezenți la turneul final din Germania în ceea ce privește apărarea loviturilor de la 11 metri.

”Potrivit cifrelor, Florin Niță este cel mai bun portar la apărarea penalty-urilor dintre toți portarii de la Campionatul European.”, a relatat nos.nl. De asemenea, Niță le-a explicat jurnaliștilor olandezi și cum se pregătește pentru aceste momente.

”Dumnezeu mă inspiră să iau deciziile bune în acele secunde. Mă documentez și înaintea fiecărui meci, îmi iau notițele de care am nevoie, exersez penalty-urile cu colegii mei.

Dacă pot decide eu un meci? Îmi doresc să nu ajungem acolo! Vreau să jucăm bine și să câștigăm meciul în cele 90 de minute. Dacă o vom face, sper să-mi ajut echipa cât pot eu de bine.”, le-a spus Florin Niță jurnaliștilor olandezi.

  • Meciul România - Olanda poate fi urmărit marți, de la ora 19:00, în format LIVE TEXT, pe site-ul digisport.ro și în aplicația Digi Sport, de abonații Digi România.

Florin Niță a avut 13 parade la EURO 2024 și este pe locul doi în topul celor mai buni portari, după faza grupelor

UEFA a postat clasamentul portarilor cu cele mai multe parade după faza grupelor. Florin Niță (36 ani) ocupă poziția secundă, după Giorgi Mamardashvili (23 ani), goalkeeper-ul Georgiei, care a avut 20 de intervenții. 

Portarul român a avut 13 intervenții în cele trei meciuri disputate la EURO 2024, unde a primit trei goluri, două de la Belgia și unul de la Slovacia. În partida cu Ucraina, 3-0, Niță a menținut poarta intactă.

Bart Verbruggen (21 ani), portarul Olandei, adversara României în optimi, se află printre portarii de pe locul 3, cu 12 intervenții.

Etichete: romania , echipa nationala , olanda , florin nita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fată din București și-a dat părinții în judecată pentru bani. Vrea să fie întreținută până la 26 de ani

O tânără în vârstă de 20 de ani din București, studentă la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, și-a dat în judecată părinții pentru bani. Potrivit libertatea.ro, ea a cerut instanței să-i oblige pe părinții săi la plata unei pensii lunare de întreținere în valoare de 2.000 de lei, până la împlinirea vârstei de 26 de ani ori până la încetarea studiilor.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

UEFA a reacționat și i-a descris în două cuvinte pe români, după imaginile virale de la Munchen

UEFA a descris într-un singur cuvânt victoria Olandei în fața României

Foto Englezii l-au văzut pe Andrei Rațiu după meciul cu Olanda și au exclamat: ”Fotbalul chiar este sportul cel mai frumos”

Ianis Hagi, batjocorit de englezi: "Seamănă cu acele doamne!" Cu cine au putut să-l compare pe fotbalistul român

Să nu vadă olandezii! Mircea Lucescu, după meciul de la EURO: ”Noi nu am jucat împotriva Olandei”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Florin Prunea, după ”victoria” lui Adrian Mititelu împotriva FRF: "E șocant! Toate cluburile funcționează ilegal"

Exclusiv Primul patron din SuperLigă care a reacționat, după decizia instanței în procesul "Mititelu vs. FRF"

Exclusiv Victor Pițurcă, întrebat despre revenirea la echipa națională: a răspuns fără să stea pe gânduri

Exclusiv Mihai Rotaru nu are dubii în privința lui Edi Iordănescu: ”Statistic vorbind, mereu a făcut asta!”

Citeşte şi

”Nu vine la națională”. E convins, înainte ca Edi Iordănescu să dea răspunsul final

Exclusiv Victor Pițurcă l-a analizat pe Florinel Coman, după EURO 2024: ”Nu ești jucător valoros!”

PEROZNoua iubită a lui Gerard Butler, cu 25 mai tânără decât el, ispititoare în costum de baie. Forme voluptoase și o dezinvoltură aparte

FILM NOWFiica cea mare a lui Ben Affleck, alături de tatăl ei și în cele mai grele momente. Gesturi duioase pe străzile din LA

Instanța a admis cererea de intervenție a lui Adrian Mititelu, care susține că FRF funcționează în ilegalitate! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Sute de suporteri i-au așteptat pe jucătorii echipei naționale, la revenirea în țară VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Portar din Liga 1, după gratii la doar 32 de ani. Revolta soției: „Legea nu este egală pentru toți" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM La malul mării, bronzată, în formă maximă, doar în slip și un tricou cu vedere la abdomen, Ștefania și-a pus fanii pe jar

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

La malul mării, bronzată, în formă maximă, doar în slip și un tricou cu vedere la abdomen, Ștefania și-a pus fanii pe jar

Digi World

Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe motive

Digi Animal World

Cum a descoperit un bărbat că s-a urcat în mașina greșită: „Stătea liniștit pe bancheta din spate”. Imaginile au devenit virale